3D-Printing

3D-Printing

Den här sidan är din guide till allt du behöver veta om 3d-printning. Här hittar du kunskap om de olika 3d-printteknikerna, -materialen och -applikationerna. Helt enkelt, all kunskap du behöver för att känna dig trygg innan du investerar i tekniken.

Passion för 3d-printning

Tekniken för innovationer i tillverkningsindustrin.
Från koncept till slutprodukt – 3d-printning hjälper tillverkningsföretagen att producera bättre produkter. Med lägre vikt, enklare tillverkningsprocess och möjlighet att skräddarsy varje exemplar.

På den här sidan hittar du:

Woman holding a 3d printed part.
3D printed ball with letters and numbers.

Additiv tillverkning vs. 3d-printning

Det är en vanlig missuppfattning att 3d-print och additiv tillverkning hänvisar till en och samma samma industriella tillverkningsprocess där delar byggs upp lager för lager. De båda begreppen har med tiden blivit synonyma. Så, vad exakt är skillnaden mellan 3d-print och additiv tillverkning?

Guide till 3d-printtekniker

Har du hört talas om begreppen SLA, DLP, FFF eller MJF?
Bakom varje akronym döljer sig en 3d-printteknik, var och en med sina för- och nackdelar. Oavsett om du är ny i 3d-världen eller en slipad veteran, här är en snabbguide till några av de mest använda 3d-printteknikerna på marknaden. De har alla sina specifika användningsområden.

Man standing next to a desktop 3D printer from Markforged.
3D print materials 3D Systems VisiJet Armor M2G visualized by 3D printed quadcopter frames.

Guide till 3d-printmaterial

Ingen 3d-printer är bättre än materialen den kan använda. Idag finns det en växande skara industriella 3d-printmaterial på marknaden. Somliga av dem är lika bra som traditionella material, andra är till och med bättre. Läs vår guide för att få en bättre förståelse för de mest populära 3d-printmaterialen idag.

3d-print för olika applikationer

3d-print används praktiskt taget överallt i tillverkningsindustrin. Men det finns fem distinkta applikationsområden där tekniken gör stor skillnad. Läs om vart och ett av dessa områden nedan.

JIGGAR & FIXTURER

Jiggar & fixturer är ovärderliga i tillverkningen. Genom att 3d-printa dessa hjälpmedel kan du drastiskt reducera kostnader och förbättra ledtider.

VERKTYG

Verktyg som gripdon används i många tillverkningsprocesser. Genom att 3d-printa dessa kan du få ner kostnaden per enhet och enkelt skräddarsy dina verktyg.

PROTOTYPER

Prototypfasen är ett avgörande steg i all produktutveckling. 3d-printtekniken ger dig flexibilitet, möjlighet till fysisk verifiering och kortare ledtider.

RESERVDELAR

Med 3d-print kan du tillverka reservdelar on-demand, lagerhålla dessa digitalt och samtidigt minimera dina risker i leveranskedjan.

PRODUKTION & SLUTPRODUKTER

3d-print används i allt högre grad för ren tillverkning. Tekniken medger produkter med konsekvent hög kvalitet, individualisering och optimerad prestanda.

Våra 3d-printpartners

Vi samarbetar med några av de mest namnkunniga 3d-printföretagen i världen. Det gör vi för att kunna hjälpa dig med förstklassiga lösningar inom programvara, 3d-printning, 3d-scanning och efterbearbetning.

DyeMansion logo

10 globala trender inom 3d-printning

Kort & kärnfull rapport om de tio största trenderna som driver utvecklingen i 3d-printvärlden, vad de betyder för tillverkningsindustrin, för dig som användare och för dig som är i begrepp att investera i tekniken.

Våra mest populära 3d-printlösningar

markforged mark two 3d printer

Markforged Mark Two

Flaggskeppet med kontinuerlig fiberförstärkning, byggd för att revolutionera tillverkningen

Markforged X7

Den raffinerade industriella FFF 3d-skrivaren för mikrokolfiberfyllda nylondelar

Markforged FX20

En storformats 3d-skrivare för stora, superstarka delar i högtempsmaterial som ULTEM-filament

3D Systems MJP 2500

3d-printa funktionella prototyper med den mest exakta tekniken på marknaden

3D Systems Figure 4

Lösningen för tillverkning med 3d-print. Skalbar och snabb när volymerna ökar

HP MJF 5200

Accelerera din kreativitet och skala upp din produktion med HP:s arbetshäst

Dyemansion Powershot C

Enkel och effektiv rengöring av 3d-printade delar

Peel 3D Peel 3

Ergonomisk 3d-scanner med förenklat handhavande, högre upplösning och bättre färgåtergivning

Läs vidare

PLM Group's 3D printing team in 2022.

Möt teamet

Vårt team består av passionerade, nyfikna och kunniga personer som drivs av att hitta rätt lösning för dig.

Prenumerera på nyhetsbrev

Håll dig i framkant i den spännande 3D-utskriftsvärlden!

Våra nyhetsbrev skickas varannan vecka och innehåller nyheter, tips och tricks från experter och exklusiva erbjudanden. Registrera dig idag.