Markforged Metal X

Markforged Metal X

En extremt lättanvänd 3d-skrivarlösning för att lätt tillverka funktionella metalldelar som du kan börja använda redan nästa dag.

markforged metal x 3d printer

Metal X – enkel 3d-printning av metall när du än behöver det

Markforged Metal X-systemet är prisvärt, pålitligt och lätt att använda. Det ger dig allt du behöver för att gå från design till fullt fungerande metalldelar på mindre än 24 timmar.

Metal X är världens första ADAM-maskin (Atomic Diffusion Additive Manufacturing). Den är upp till 10 gånger billigare än alternativa tekniker för additiv tillverkning av metall – och upp till 100 gånger billigare än traditionella tillverkningstekniker som maskinbearbetning eller gjutning.

Den revolutionerande ADAM-tekniken

ADAM-tekniken (Atomic Diffusion Additive Manufacturing) är ett revolutionerande nytt sätt att tillverka metalldelar som gör det möjligt att 3d-printa delar till en bråkdel av kostnaden.

Markforged Metal X extruderar metallpulver som är inbäddat i plast för att skriva ut din del ett lager i taget. Delen tvättas och sintras sedan i de medföljande tvätt- och sintringsstationerna för att avlägsna plastbindemedlet och smälta metallpulvret. Detta ger dig en stark och tät del av solid metall som kan bearbetas och behandlas precis som alla andra metalldelar.

ADAM-tekniken eliminerar också de säkerhetsrisker som är förknippade med traditionell 3d-printning av metall, samtidigt som den möjliggör nya funktioner som fyllning med slutna celler för minskad vikt och kostnad.

Varför välja Markforged Metal X?

  • Gör det möjligt att skapa metalldelar eller verktyg på mindre än 24 timmar
  • Välj bland ett stort antal tillgängliga metaller med olika egenskaper för att skriva ut den del som passar dina behov
  • Skapa former och geometrier som idag inte kan bearbetas eller produceras med andra tekniker

Funktioner

  • Teknik: Atomic Diffusion Additive Manufacturing (ADAM)
  • Byggvolym: 250 mm x 220 mm x 200 mm
  • Lagertjocklek: 0,05 mm
  • Material: Rostfritt stål, koppar, Inconel och verktygsstål

markforged metal x brake lever

Revolve NTNU – Slutet på en säsong

I maj hade teamet på Revolve NTNU nöjet att presentera vad allt deras hårda arbete hade resulterat i: Aurora. Efter många månader hade de äntligen slutfört sin design, och det stod klart för alla i rummet att studenterna verkligen hade gjort mer än vad de kunde för att fullfölja sitt …

Läs vidare

PLM Group's 3D printing team in 2022.

Möt teamet

Vårt team består av passionerade, nyfikna och kunniga personer som drivs av att hitta rätt lösning för dig.

Kontakta oss!

Fyll i dina uppgifter i formuläret så återkommer vi till dig snarast.