3d-print för jiggar och fixturer

3d-print för jiggar och fixturer

Jiggar och fixturer är ovärderliga verktyg i all tillverkning. Genom att 3d-printa dessa går det att drastiskt reducera tillverkningskostnader och ledtider. Dessutom frigör du tid för den traditionella tillverkningen, som CNC-fräsning.Kapa ledtider och kostnader med 3d-printade jiggar och fixturer

Hjälpmedel som jiggar och fixturer har traditionellt sett maskinbearbetats, ofta i metall. Många av dessa verktyg är därför tunga och ergonomiskt olämpliga. Likaså är tillverkningen kostsam och ledtiderna kan ligga på flera veckor.

Genom att 3d-printa dessa verktyg kan du kraftigt kapa kostnader, vikt och ledtider. I vissa fall går det att åstadkomma en 90-procentig reduktion i vikt och tillverkningskostnad. Har du dessutom tillgång till egen 3d-skrivare, kan du iterera så mycket du vill för att förädla eller anpassa till specifika ergonomiska behov.

Spana in de bästa 3d-skrivarna för jiggar och fixturer

Markforged Mark Two

Flaggskeppet
med kontinuerlig fiberförstärkming, byggd
för att revolutionera tillverkningen.

Markforged X7

Den nyckelfärdiga industriella 3d-skrivaren med kontinuerlig kolfiberförstärkning för flera typer av starka och funktionella delar.

HP MJF 5200

Släpp loss ny tilllväxt och skala upp din produktion med HP:s arbetshäst.

3D Systems Figure 4

Lösningen för tillverkning med 3d-print. Skalbar och snabb när volymerna ökar.

Så säger våra kunder

”Priset för en printad mätfixtur kan vara så lite som en tiondel av en traditionellt tillverkad. Dessutom får vi en noggrannare och mer enhetlig mätning.”

Läs vidare

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyheter, artiklar och specialerbjudanden direkt till din inkorg – även om utbildning

Ladda ner e-böcker

  • Skillnaden mellan CNC och 3d-print

    I denna e-bok jämför vi två tillverkningstekniker – CNC-fräsning och 3d-printning. Varje teknik har sin plats i tillverkningen och kan komplettera varandra i produktlivscykeln. Vi listar även för- och nackdelar med respektive teknik.

  • Investeringsguide till 3d-printning

    Vår Buyer’s Guide till 3d-print är en bra källa med neutral information när du är på investeringsjakt. Här lär du dig skillnaderna mellan de olika teknikerna och får veta mer om vilken teknik som lämpar sig bäst till olika applikationsområden, som reservdelar, jiggar & fixturer samt produktionsverktyg.

  • Ten Global Trends in 3D Printing

    As the 3D printing market is moving at an increasingly faster pace, it is hard to keep track of developments and the driving forces. But many of these may be crucial and may disrupt markets, technology use and business models in the years to come.

PLM Group's 3D printing team in 2022.

Möt teamet

Vårt team består av passionerade, nyfikna och kunniga personer som drivs av att hitta rätt lösning för dig.

Kontakta oss!

Att investera i framtiden kan vara ett stort beslut. Vi har full förståelse för det och är mer än redo att hjälpa dig när du känner dig redo. Välkommen att kontakta oss idag så visar vi dig vägen.