3d-print för prototyper

3d-print för prototyper

Prototyper är ett avgörande steg i produktutvecklingen. 3d-skrivartekniken används i stor utsträckning för prototypframtagning som fungerar på samma sätt som en slutprodukt.

Förbättra produktutvecklingen
och tid till marknad

3d-skrivare har använts flitigt under de senaste 30 åren för att ta fram prototyper. Det är en snabb och pålitlig teknik som medger flera designiterationer. På så sätt minimerar du riskerna och resursanvändningen i produktutvecklingen.

Det finns ett brett utbud av material som gör det möjligt för produktutveckare att testa prototyper och dess egenskaper under verkliga förhållanden när de utsätts för kemikalier, väder eller mekaniska belastningar.

Att 3d-printa funktionella prototyper förenklar för produktutvecklingen att skapa flera iterationer innan man tillverkar verktyg. Därmed går det att kapa både ledtider och undvika kostsamma misstag när man sjösätter nya produkter på marknaden.

Spana in de bästa 3d-skrivarna för prototyper

3D Systems MJP 2500

3d-printa funktionella prototyper med den mest exakta spruttekniken på marknaden.

3D Systems Figure 4

Lösningen för tillverkning med 3d-print. Skalbar och snabb när volymerna ökar.

markforged mark two 3d printer

Markforged Mark Two

Flaggskeppet
med kontinuerlig fiberförstärkning, byggd
för att revolutionera tillverkningen.

Så säger våra kunder

”Det är mycket kostsamt att ta fram verktyg för formsprutning, samtidigt har vi ett behov av att testa själva funktionen samt visa kunder och säljare hur den fysiska produkten ser ut”

Läs vidare

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyheter, artiklar och specialerbjudanden direkt till din inkorg – även om utbildning

Ladda ner e-böcker

  • Investeringsguide till 3d-printning

    Vår Buyer’s Guide till 3d-print är en bra källa med neutral information när du är på investeringsjakt. Här lär du dig skillnaderna mellan de olika teknikerna och får veta mer om vilken teknik som lämpar sig bäst till olika applikationsområden, som reservdelar, jiggar & fixturer samt produktionsverktyg.

  • Skillnaden mellan CNC och 3d-print

    I denna e-bok jämför vi två tillverkningstekniker – CNC-fräsning och 3d-printning. Varje teknik har sin plats i tillverkningen och kan komplettera varandra i produktlivscykeln. Vi listar även för- och nackdelar med respektive teknik.

  • The current state of 3D printing

    ”The current state of 3D printing in the Nordics & Baltics” är den enda undersökningen i Norden som skärskådar 3d-printmarknaden. Nu inne på sitt tredje år, ser vi närmare på hur 3d-print används, vem som använder tekniken och vilka hinder företag har för att investera i 3d-printning.

PLM Group's 3D printing team in 2022.

Möt teamet

Vårt team består av passionerade, nyfikna och kunniga personer som drivs av att hitta rätt lösning för dig.

Kontakta oss!

Vill du veta mer innan du investerar? Kontakta oss och ta reda på vad våra kraftfulla lösningar kan göra för dig.