3d-print för reservdelar

3d-print för reservdelar

3d-skrivartekniken gör det möjligt att ta fram reservdelar när du behöver det. Med en 3d-skrivare kan du minska riskerna i din supply chain, i synnerhet för kritiska komponenter.

3d-printade reservdelar till hands

Ett ökande antal företag använder idag 3d-skrivare strategiskt för att garantera tillgången till kritiska reservdelar. Långa ledtider på komponenter kan skapa stora utmaningar för tillverkningen, vilket påverkar affärerna negativt.

Samtidigt är det kostsamt att lagerhålla många komponenter. Här kan 3d-skrivartekniken bidra till att reducera kostnader, eftersom delar kan tillverkas lokalt och vid behov. Samtidigt kan reservdelar till utgångna produkter lagras digitalt och printas vid begäran.

Spana in de bästa 3d-skrivarna för reservdelar

Markforged Mark Two

Flaggskeppet
med kontinuerlig fiberförstärkming, byggd
för att revolutionera tillverkningen.

3D Systems Figure 4

Lösningen för tillverkning med 3d-print. Skalbar och snabb när volymerna ökar.

Markforged Metal X

En användarvänlig 3d-skrivare för funktionella metalldelar redan nästa dag.

Markforged X7

Den nyckelfärdiga industriella 3d-skrivaren med kontinuerlig kolfiberförstärkning för flera typer av starka och funktionella delar

Så säger våra kunder

”Yovinns relation till PLM Group sträcker sig tio år tillbaka. När det gäller Solidworks, har de alltid levererat det bästa stödet, på senare tid även med vår 3d-hubb i Göteborg. Vi ser fram emot att utvecklas tillsammans och hoppas att de nästa tio åren ska bli lika bra som de tio förra.” 

Läs vidare

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyheter, artiklar och specialerbjudanden direkt till din inkorg – även om utbildning

Ladda ner e-böcker

  • Investeringsguide till 3d-printning

    Vår Buyer’s Guide till 3d-print är en bra källa med neutral information när du är på investeringsjakt. Här lär du dig skillnaderna mellan de olika teknikerna och får veta mer om vilken teknik som lämpar sig bäst till olika applikationsområden, som reservdelar, jiggar & fixturer samt produktionsverktyg.

  • Skillnaden mellan CNC och 3d-print

    I denna e-bok jämför vi två tillverkningstekniker – CNC-fräsning och 3d-printning. Varje teknik har sin plats i tillverkningen och kan komplettera varandra i produktlivscykeln. Vi listar även för- och nackdelar med respektive teknik.

  • The current state of 3D printing

    ”The current state of 3D printing in the Nordics & Baltics” är den enda undersökningen i Norden som skärskådar 3d-printmarknaden. Nu inne på sitt tredje år, ser vi närmare på hur 3d-print används, vem som använder tekniken och vilka hinder företag har för att investera i 3d-printning.

PLM Group's 3D printing team in 2022.

Möt teamet

Vårt team består av passionerade, nyfikna och kunniga personer som drivs av att hitta rätt lösning för dig.

Kontakta oss!

Vill du veta mer innan du investerar? Kontakta oss och ta reda på vad våra kraftfulla lösningar kan göra för dig.