3d-print för slutprodukter

3d-print för slutprodukter

3d-printing har växt enormt de senaste åren och är idag en teknik som används för tillverkning av högkvalitativa, specialanpassade komponenter för slutanvändning med optimerad prestanda.

Användning av 3d-skrivare för tillverkning av slutprodukter

Produktion av slutprodukter är det snabbast växande applikationsområdet inom additiv tillverkning med många välkända varumärken som leder vägen – så som BMW och Airbus. Tekniken lämpar sig framförallt för tillverkning av delar med komplexa geometrier, där traditionella tillverkningsmetoder kräver flera dyra produktionsfaser eller lägre volymer, eller där annan teknik inte är kostnadseffektiv.

Företag som tillverkar slutprodukter använder 3d-printing för uppskalning. Detta möjliggör kortsiktig produktion och snabbare marknadslanseringar, medan produktionslinjer och verktyg utvecklas för massproduktion.

Ny optimerad produktdesign gör att delar kan prestera mer effektivt och produkter som traditionellt kräver montering av flera delar kan kombineras.

Spana in de bästa 3d-skrivarna för produktion

3D Systems Figure 4

Lösningen för tillverkning med 3d-print. Skalbar och snabb när volymerna ökar.

HP MJF 5200

Släpp loss ny tilllväxt och skala upp din produktion med HP:s arbetshäst.

3D Systems MJP 3600

En mestadels hand-off, obevakad process från filöverföring till färdig del.

markforged metal x 3d printer

Markforged Metal X

En användarvänlig 3d-skrivare för funktionella metalldelar redan nästa dag.

Så säger våra kunder

Bowman International är en av Storbritanniens största leverantörer av kullagerlösningar för en rad industrier och ändamål. Genom att 3d-printa vissa komponenter optimerar de både design och prestanda. Det förenklar montering, underhåll och reparation för företagets kunder. 

Läs vidare

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyheter, artiklar och specialerbjudanden direkt till din inkorg – även om utbildning

Ladda ner e-böcker

  • Investeringsguide till 3d-printning

    Vår Buyer’s Guide till 3d-print är en bra källa med neutral information när du är på investeringsjakt. Här lär du dig skillnaderna mellan de olika teknikerna och får veta mer om vilken teknik som lämpar sig bäst till olika applikationsområden, som reservdelar, jiggar & fixturer samt produktionsverktyg.

  • Skillnaden mellan CNC och 3d-print

    I denna e-bok jämför vi två tillverkningstekniker – CNC-fräsning och 3d-printning. Varje teknik har sin plats i tillverkningen och kan komplettera varandra i produktlivscykeln. Vi listar även för- och nackdelar med respektive teknik.

  • The current state of 3D printing

    ”The current state of 3D printing in the Nordics & Baltics” är den enda undersökningen i Norden som skärskådar 3d-printmarknaden. Nu inne på sitt tredje år, ser vi närmare på hur 3d-print används, vem som använder tekniken och vilka hinder företag har för att investera i 3d-printning.

PLM Group's 3D printing team in 2022.

Möt teamet

Vårt team består av passionerade, nyfikna och kunniga personer som drivs av att hitta rätt lösning för dig.

Kontakta oss!

Vill du veta mer innan du investerar? Kontakta oss och ta reda på vad våra kraftfulla lösningar kan göra för dig.