3d-print för slutprodukter

3d-print för slutprodukter

3d-printing har växt enormt de senaste åren och är idag en teknik som används för tillverkning av högkvalitativa, specialanpassade komponenter för slutanvändning med optimerad prestanda.

Användning av 3d-skrivare för tillverkning av slutprodukter

Produktion av slutprodukter är det snabbast växande applikationsområdet inom additiv tillverkning med många välkända varumärken som leder vägen – så som BMW och Airbus. Tekniken lämpar sig framförallt för tillverkning av delar med komplexa geometrier, där traditionella tillverkningsmetoder kräver flera dyra produktionsfaser eller lägre volymer, eller där annan teknik inte är kostnadseffektiv.

Företag som tillverkar slutprodukter använder 3d-printing för uppskalning. Detta möjliggör kortsiktig produktion och snabbare marknadslanseringar, medan produktionslinjer och verktyg utvecklas för massproduktion.

Ny optimerad produktdesign gör att delar kan prestera mer effektivt och produkter som traditionellt kräver montering av flera delar kan kombineras.

Spana in de bästa 3d-skrivarna för produktion

3D Systems Figure 4

Lösningen för tillverkning med 3d-print. Skalbar och snabb när volymerna ökar.

HP MJF 5200

Släpp loss ny tilllväxt och skala upp din produktion med HP:s arbetshäst.

3D Systems MJP 3600

En mestadels hand-off, obevakad process från filöverföring till färdig del.

markforged metal x 3d printer

Markforged Metal X

En användarvänlig 3d-skrivare för funktionella metalldelar redan nästa dag.

Så säger våra kunder

Bowman International är en av Storbritanniens största leverantörer av kullagerlösningar för en rad industrier och ändamål. Genom att 3d-printa vissa komponenter optimerar de både design och prestanda. Det förenklar montering, underhåll och reparation för företagets kunder. 

Läs vidare

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyheter, artiklar och specialerbjudanden direkt till din inkorg – även om utbildning

Ladda ner e-böcker

  • Skillnaden mellan CNC och 3d-print

    I denna e-bok jämför vi två tillverkningstekniker – CNC-fräsning och 3d-printning. Varje teknik har sin plats i tillverkningen och kan komplettera varandra i produktlivscykeln. Vi listar även för- och nackdelar med respektive teknik.

  • Investeringsguide till 3d-printning

    Vår Buyer’s Guide till 3d-print är en bra källa med neutral information när du är på investeringsjakt. Här lär du dig skillnaderna mellan de olika teknikerna och får veta mer om vilken teknik som lämpar sig bäst till olika applikationsområden, som reservdelar, jiggar & fixturer samt produktionsverktyg.

  • Ten Global Trends in 3D Printing

    As the 3D printing market is moving at an increasingly faster pace, it is hard to keep track of developments and the driving forces. But many of these may be crucial and may disrupt markets, technology use and business models in the years to come.

PLM Group's 3D printing team in 2022.

Möt teamet

Vårt team består av passionerade, nyfikna och kunniga personer som drivs av att hitta rätt lösning för dig.

Kontakta oss!

Att investera i framtiden kan vara ett stort beslut. Vi har full förståelse för det och är mer än redo att hjälpa dig när du känner dig redo. Välkommen att kontakta oss idag så visar vi dig vägen.