3d-print för verktyg

3d-print för verktyg

Verktyg används i många tillverkningsprocesser. Vare sig det är för formsprutning, industrirobotar eller skärverktyg, kan 3d-skrivartekniken både skapa värden och kapa kostnader.

markforged 3d printed jaw

3d-printade verktyg snabbar upp processer och sänker kostnader

Verktyg är ett begrepp som täcker flertalet tillverkningsprocesser. Många företag förlitar sig på dessa komponenter för att utveckla optimerade produktionsflöden. Men tillverkningen av verktyg är ofta en komplex process som är både resurs- och tidskrävande.

Att använda 3d-printing för att ta fram verktyg är en idealisk metod när det handlar om mindre serier med korta ledtider. Till skillnad från fräsning ökar inte kostnaderna i takt med komplexiteten. Det finns också ett brett utbud av material, för att ge just de mekaniska egenskaper du måste ha. Det finns även kolfiber för extra förstärkning, med jämförbara egenskaper med aluminium.

Spana in de bästa 3d-skrivarna för verktyg

3D Systems MJP 2500

3d-printa funktionella prototyper med den mest exakta spruttekniken på marknaden.

Markforged Mark Two

Flaggskeppet
med kontinuerlig fiberförstärkming, byggd
för att revolutionera tillverkningen.

Markforged Metal X

En användarvänlig 3d-skrivare för funktionella metalldelar redan nästa dag.

Markforged X7

Den nyckelfärdiga industriella 3d-skrivaren med kontinuerlig kolfiberförstärkning för flera typer av starka och funktionella delar.

Så säger våra kunder

”Priset för en printad mätfixtur kan vara så lite som en tiondel av en traditionellt tillverkad. Dessutom får vi en noggrannare och mer enhetlig mätning.”

Läs vidare

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyheter, artiklar och specialerbjudanden direkt till din inkorg – även om utbildning

Ladda ner e-böcker

  • Investeringsguide till 3d-printning

    Vår Buyer’s Guide till 3d-print är en bra källa med neutral information när du är på investeringsjakt. Här lär du dig skillnaderna mellan de olika teknikerna och får veta mer om vilken teknik som lämpar sig bäst till olika applikationsområden, som reservdelar, jiggar & fixturer samt produktionsverktyg.

  • Skillnaden mellan CNC och 3d-print

    I denna e-bok jämför vi två tillverkningstekniker – CNC-fräsning och 3d-printning. Varje teknik har sin plats i tillverkningen och kan komplettera varandra i produktlivscykeln. Vi listar även för- och nackdelar med respektive teknik.

  • The current state of 3D printing

    ”The current state of 3D printing in the Nordics & Baltics” är den enda undersökningen i Norden som skärskådar 3d-printmarknaden. Nu inne på sitt tredje år, ser vi närmare på hur 3d-print används, vem som använder tekniken och vilka hinder företag har för att investera i 3d-printning.

PLM Group's 3D printing team in 2022.

Möt teamet

Vårt team består av passionerade, nyfikna och kunniga personer som drivs av att hitta rätt lösning för dig.

Kontakta oss!

Vill du veta mer innan du investerar? Kontakta oss och ta reda på vad våra kraftfulla lösningar kan göra för dig.