3D CAD till SOLIDWORKS

Besegra dina gamla vanor - Skapa nya och bättre!

Allt du behöver veta om hur man byter till SOLIDWORKS

Kontakta oss

1 Överblick av SOLIDWORKS

Många av våra kunder har tagit beslutet att flytta från ett annat 3D CAD-system till SOLIDWORKS. Här är de viktigaste faktorer som har påverkat deras beslut:

 • Förbättrade affärsprocesser med en helt integrerad designplattform
 • Att ha en partner som stöder deras dagliga verksamhet och hjälper dem att hålla sig konkurrenskraftiga
 • En stor SOLIDWORKS användargrupp som gör det enkelt att hitta nya skickliga ingenjörer, utnyttja resurser och hitta och återanvända komponenter som kan användas i deras konstruktioner.

SOLIDWORKS är en del av Dassault Systèmes, världsledande inom 3D-lösningar som hjälper ingenjörer och designers att lyckas genom innovation. Programvaran levererar en intuitiv upplevelse inom produktdesign, simulering, publicering och datahantering.

2 Bevisad styrka och tillväxt

SOLIDWORKS används överallt! Med ett starkt fokus på användarvänlighet och överkomlighet har SOLIDWORKS etablerat sig som ledande inom CAD-marknaden, med över 4 700 000 användare inom 250 000 företag. En av SOLIDWORKS-nätverkets största tillgångar är den stora användargruppen, akademiska arenor och olika nätverk:

solidworks_community

Som om det inte var tillräckligt, har du nu mer än 730 Software & Hardware-partners för att hjälpa ditt företag att utvecklas.

"Vilka är de främsta orsakerna till övergången till ett nytt CAD-system?"

Dassault Systèmes SOLIDWORKS Corporation frågade kunder som har bytt CADprogram, varför de migrerade till SOLIDWORKS.

Inte förvånansvärt kan vi se att funktionalitetsaspekten är viktig, men återförsäljarens serviceförhållande är definitivt en viktig orsak också.
PLM Group är den största Dassault Systèmes SOLIDWORKS-partner i norra Europa som serverar 5000 kunder från ett brett utbud av industrier i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Estland och Lettland. Vi har 20 års erfarenhet av att hjälpa ingenjörer och produktutvecklare att göra inspirerande och banbrytande produkter av hög kvalitet bättre, snabbare och mer kostnadseffektivt.

3d2sw_migration_chart

3 The Switch

När det är möjligt, välj ett 3D CAD-system som är populärt i din bransch och inom din leverantörsgemenskap. Detta val eliminerar behovet att översätta filer från ett system till ett annat när de kommunicerar med dina leverantörer. Översättning tar tid och ger ibland problem i den dagliga kommunikationen.

När vi hjälper våra kunder med deras strategiska flytt till SOLIDWORKS har vi lärt oss att de gemensamma prioriteringarna för de flesta av våra kunder är desamma. Vi kallar det ”The Switch

icon_switchPrioriteringar vid övergång:

 1. Hur ska äldre uppgifter hanteras? Hur mycket, om något, ska omvandlas? Vad har visat sig framgångsrikt för andra företag? Datamigration från dina befintliga CAD-system kräver taktiskt tänkande och smart planering
 2. Migreringsverktyg
 3. Återutbildning CAD-användare
 4. Faktorer för framgång

Ett framgångsrikt byte flyttar från generellt till specifikt, och börjar med en analys av dina organisationers behov, för att sedan fortsätta till detaljerade projektplaner. Börja tidigt, börja fokuserat och njut av fördelarna med din nya och effektivare design- och teknikmiljö.

4. Migreringsverktyg

Vi har ett nytt verktyg som ingår i SOLIDWORKS och som hjälper dig att migrera till SOLIDWORKS.

Även om det inte är ett "magiskt migrerings -verktyg” gör det det möjligt för oss att stå bakom påståendet att det aldrig varit lättare att börja använda SOLIDWORKS. 3D Interconnect gör underverk.

Tillämpningen av 3D Interconnect är naturligt i alla fall av en "mixad CAD-miljö":

 • Konsulter / Tillverkare som arbetar med kunder som har ett annat CAD-system
 • Företag som har kvarliggande äldre data
 • Företag som vill byta från en 3D CAD-programvara till SOLIDWORKSS

3D Interconnect ingår i alla versioner av SOLIDWORKS.

3d_interconnect

Förutom de snygga nya funktionerna i 3D Interconnect finns det ett antal alternativ när du väljer de bästa verktygen för jobbet, och beroende på vilken typ av data du behöver översatt kan metoden skilja sig åt

De fyra vanligaste metoderna för migration till SOLIDWORKS

Direkt CAD-system export / import

Du kan importera ursprungliga format till SOLIDWORKS från ditt befintliga CAD-system, och för vissa CAD-format får du till och med history och feature tree. Ett alternativ till detta är vad du läser ovan, 3D Interconnect, där SOLIDWORKS nu direkt öppnar ursprunglig konstruktionsdata från 3e part. Även om det inte översätter funktionerna, så skapas en länk till den ursprungliga filen som kan uppdateras med din befintliga CAD-programvara.

Neutralformat

Din befintliga CAD-programvara bör stödja export av STEP, IGES och SAT. Du kan använda inbyggda verktyg för att reparera skador på importerade former. Om ditt företag måste översätta många filer från flera märken av CAD-system, kolla in de direkta översättarna som är tillgängliga med varje CAD-system, och även de från tredje part som specialiserar sig i översättningsprogram. Du kan då använda de inbyggda verktygen i SOLIDWORKS som översätter funktion efter funktion.

Översättare  från tredjepart

Det finns ett antal företag som specialiserar sig i på CAD-datasystem, som tillhandahåller programvara som kan läsa ett system och skriva informationen i ett annat CAD-systemformat. Dessa system har egna proprietära mellanformat, varav några möjliggör granskning av data under översättning. Exempel är Partner Softwares; Capvidia, Datakit, Elysium.

Rita om

Det är vad det säger. Ibland är den bästa lösningen att rita om den specifika modellen i det nya CAD-systemet för att få alla fördelar med den nya mjukvaran.

5 Kurser

Vi upplever att de flesta 3D CAD-användare som flyttar från ett annat CAD-system redan har mycket av den kunskap som krävs för att lyckas med SOLIDWORKS. Det är därför som vi rekommenderar att vi skräddarsyr en utbildningsplan baserad på dina behov.

Detta kommer att fokusera på ämnen som är relevanta för din produkt och industri, samt ge dina erfarna CAD-användare exakt vad de behöver veta utan att upprepa vad de redan vet.

education_lecture

Vi har också ett stort antal fördefinierade kurser som hålls regelbundet under året på våra kontor, se dem alla i vår Utbildningskatalog

SOLIDWORKS terms
Basic Part Modeling
Thin Walled Parts
Configurations
Repairing Parts
Assembly Modeling
Sweeps
Multi body Solids
Large Assembly Considerations
Top-Down Assembly Modeling
Drawing Sheets and Views
Assembly Drawing Views
BOMs and Design Tables

 Exempel på en anpassad 5-dagars "SOLIDWORKS för 3D proffs" -klass

Framgångsfaktorer

För att göra övergången till ett nytt system så framgångsrikt som möjligt har vi några riktlinjer. Det finns olika strategier i hur man implementerar ett nytt system och vi har provat dessa med olika resultat. Vi kan hjälpa dig att göra denna övergång så lätt som möjligt, men här är några riktlinjer:

Gör det till en prioritet istället för att vara obligatorisk

Obligatorisk policy kan leda till irritation och missnöje. "Om du har mer än tre prioriteringar, har du ingen". Förvänta dig inte att människor ska ändra flera viktiga saker på en gång. Ge folk tid att byta utan för många distraktioner. Ge varje avdelning friheten att bestämma hur man anpassar denna prioritering.

Gör det enklare (genom att anställa någon annan för att göra det svåra arbetet)

Det finns många uppgifter som leverantörer som PLM Group kan göra snabbare och med mindre kostnad än dina projektingenjörer. Som att skapa mallar, installera serverns programvara eller hantera licenser.

Fokusera på att ändra dina egna processer och låta PLM Group ta hand om allt arbete som behövs bakom kulisserna för att få det att fungera. Trots allt har PLM Group gjort det i tjugo år.

Vi hjälper dig att:

 • Hantera projektutbildning och hjälp.education_help
 • Välja den bästa strategin för att implementera ett nytt system
 • Ta fram ett övergångsprogram som består av:
  • Ledning
  • Testning
  • Implementering
  • Utbildning

7 Kunder

Vad våra kunder säger om flytten:

Image

"Vi borde ha introducerat SOLIDWORKS för flera år sedan, men vi fruktade övergången. Rädslan har visat sig vara ogrundad, för i SOLIDWORKS har vi egna anpassade automatiska importprocesser och nu använder vi teknikdata från tidigare CAD-system också. Har haft stora tidsbesparingar jämfört med vår gamla mjukvarulösning och tog ett stort steg i att minimera riskerna för fel. " - Mikk Noorkõiv, FoU-ingenjör, Cleveron

Kontakta oss

Vi kan hjälpa dig att öka intäkterna, minska kostnaderna och minimera affärsriskerna

Fyll i dina kontaktuppgifter och vi återkommer till dig inom 24 timmar

Eller hör av dig till mig

Lars Green-2

Lars Green
Phone +45 70 22 22 80
CSO, PLM Group