En påminelse om att Workgroup PDM går mot sitt slut.

SW_logo_grey

 

Jag tänkte ta tillfället i akt och påminna er alla som idag antingen använder SOLIDWORKS Workgroup PDM (WGPDM) eller funderar på att börja använda WGPDM, att från och med 2018 kommer WGPDM inte längre att finnas med i SOLIDWORKS produktsortiment. Anledningen är att WGPDM har nått sin gräns över vad den kan utföra med dess arkitektur och SOLIDWORKS känner att kunderna istället kommer att gynnas mer utav att migrera till antingen SOLIDWORKS PDM Professional (tidigare Enterprise PDM) eller SOLIDWORKS PDM Standard. Detta för att möjligheterna till vidareutveckling med tillgänglighet för bredare användningsområden är mycket större i dessa PDM paketeringar.

Några andra viktiga fördelar som PDM Standard och PDM Professional har gentemot WGPDM:

 • Ett modernt och lättanvänt användargränssnitt.
 • Möjlighet att hantera filer i en vanlig Windows utforskare.
 • Preview i utforskaren mha eDrawings.
 • Möjlighet att hantera och skapa referenser mellan alla typer av filer.
 • Meddelanden om filstatus.
 • Suverän och snabb sökverktyg.
 • Möjlighet att jobba med både versioner och revisioner.
 • Automatisk Import/Export hantering av data till andra affärssystem (enbart i PDM Professional).
 • Möjlighet till en eller flera arbetsflöde för olika användarsyften i organisationen.
 • Lätthanterlig skalbarhet av PDM systemet.

Läs mer om våra PDM paketeringar och produktjämförelserna här.

Tre bra saker att veta:

 1. SOLIDWORKS PDM Standard är tillgänglig i både SOLIDWORKS Professional och Premium, precis som WGPDM är idag.
 2. SOLIDWORKS PDM Standard bygger på samma underliggande arkitektur som det mer kraftfulla paketet SOLIDWORKS PDM Professional vilket bidrar till en mycket smidigare uppgraderingsprocess om behovet uppstår. Vanligaste orsaken till uppgraderingsbehov är när företagen växer ifrån funktionerna i PDM Standard.
 3. För nuvarande WGPDM kunder finns det en uppgraderings process tillgänglig för både PDM Standard eller PDM Professional.

Tidslinje för utfastning av WGPDM:

Nyheten lanserades först sommaren 2015 och har en tidslinje för utfasning enligt följande:

img3_swe

Notera att WGPDM kommer inte sluta fungera, men WGPDM kommer inte heller kunna uppdateras efter SOLIDWORKS 2017 release. Man blir således låst till en äldre release av SOLIDWORKS tills man väljer en migreringsväg. Dessutom så kommer supporten upphöra för WGPDM den 31 december 2018.

Vad utfasningen innebär för Workgroup PDM användare:

img2_swe

Befintliga WGPDM användare behöver redan nu (om man inte redan har gjort det) ta ställning till hur man i fortsättningen vill hantera sina filer. Man behöver se över sina PDM krav och därefter ta beslut över vilket PDM paket som hade passat bäst att migrera data till för att uppfylla företagets behov. Detta förstår vi på PLM Group inte är ett enkelt beslut att ta och sedan genomföra och vill att besluts- och genomförande-processen skall vara så smidig och effektiv som möjligt för våra kunder.

Kontakta oss så hjälper vi er framåt

Vi har kunskapen, erfarenheten och verktygen för att hjälpa er att välja det rätta SOLIDWORKS PDM paketet som uppfyller era behov, där våra skräddarsydda lösningar kan användas för att migrera filer från det befintliga WGPDM valvet till det valda PDM paketet.

Kontakta oss så pratar vi mer om hur ni kan gå vidare med er framtida PDM system på så smidigt och effektivt som möjligt.
Jasmin Dzinic

 

JASMIN DZINIC

Technology Consultant

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.