Bakom kulisserna på 3DEXPERIENCE World: ingenjörernas lekplats

Varje år organiserar Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE World. Där samlas yrkesverksamma och entusiaster som arbetar med SOLIDWORKS och 3DEXPERIENCE.

Syftet är att samla människor som brinner för programvaruprogrammen. Dessutom handlar det om att ge människor möjligheter att lära sig, nätverka och dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Årets evenemang i Nashville var verkligen efterlängtat efter år med pandemi och lockdown, och våra kollegor var förväntansfulla att delta. Lennart Tinndahl och Christoffer Stokkebro, våra tekniska specialister som båda deltog, delar med sig av sin syn på den speciella atmosfären, de passionerade människorna och vad vi kan vänta oss av SW 2024.

En nördig och mega cool atmosfär

”Alla här har ett delat intresse av att skapa innovation genom sitt arbete, med SOLIDWORKS och 3DEXPERIENCE som gemensamt fokus. Allt är upplagt på ett imponerande sätt med enorma ljus- och scenshower. Ändå är människorna du träffar fortfarande jordnära – till och med SOLIDWORKS VD, som vi åt frukost med”” säger Christoffer. Han deltog i evenemanget för första gången.

Lennart besökte 3DEXPERIENCE World senast för fem år sedan, när han precis hade börjat arbeta på PLM Group. Då sprang han mest runt som en huvudlös kyckling (hans egna ord) på evenemanget. Det här året var annorlunda på så många sätt.

Han är nu en välkänd mästare i communityt, han hade en egen session där han presenterade för ett rum fullt av människor och han fick sitt Elite Application Engineer Award, vilket Christoffer förresten också fick. Hur häftigt är inte det?

3DEXPERIENCE world
3DEXPERIENCE world

Ett måste på 3DEXPERIENCE World

På frågan om vad som var ett måste under evenemanget nämnde teamet de allmänna sessionerna. Dessa hölls dagligen med SW-ledarna där de diskuterade framtiden och trenderna inom SOLIDWORKS – samtidigt som de reflekterade över de senaste åren.

”En annan höjdpunkt för mig på evenemanget var ’The Playground’, tidigare känd som ’Partner Pavilion’. Jag fick chansen att träffa SOLIDWORKS-partner, sponsorer och tillverkare och se demonstrationer av hårdvara och programvara. Det var verkligen fantastiskt att se alla innovativa produkter och idéer som visades upp”, säger Lennart.

För Lennart var dock det verkliga värdet av 3DEXPERIENCE World att delta i sessioner med erfarna SW-användare som delade med sig av sina kunskaper.

”I huvudsak är det 3000 nördar som samlas på ett ställe och delar med sig av sin kunskap. Jag lärde mig så mycket av de planerade sessionerna och lämnade konferensen med en känsla av inspiration och motivation om att ta mitt arbete till nästa nivå”, tillägger han.

Huvudinsikterna

”Vad jag fick bekräftat under evenemanget är att 3DEXPERIENCE bokstavligen är framtiden med sina oändliga möjligheter. Plattformen utvecklas snabbt och blir större och bättre varje dag. Planen är att göra den ännu mer tillgänglig under sommaren, då tillgång till 3DEXPERIENCE kommer att ingå i varje licensiering av SOLIDWORKS`”, säger Christoffer.

De båda rekommenderar alla som ännu inte deltagit i 3DEXPERIENCE World att delta i framtiden. Det är en garanti för en lärorik upplevelse, oavsett om du vill nätverka, utforska ny teknik eller få en djupare insikt.