3DEXPERIENCE: Hur man delar 3DDrive

Du behöver dela filer med andra – vi har verktygen som hjälper dig hålla dem uppdaterade.

Många molnlagringslösningar erbjuder sina användare möjligheten att dela filer och mappar och 3DDrive är inget undantag. Du kan också dela filer och mappar med andra personer, oavsett om de har eller inte har en licens för 3DEXPERIENCE. De behöver dock ett 3DEXPERIENCE-pass som kan skapas kostnadsfritt. Du kan på det viset dela innehåll enkelt med externa intressenter så att de kan hålla sig uppdaterade med den senaste versionen av filerna. Vad som är ännu bättre är att du kan se till att ingen annan kan använda länken om den av misstag skulle råka delas med någon annan än de specifika personer du hade tänkt dig.

I det här exemplet har jag skapat en mapp ”Shared Folder” (Delad mapp) i 3DDrive och laddat upp ett dokument ”Requirements” (Krav).

Om du vill dela en fil eller mapp som finns i 3DDrive, klicka på den nedåtpekande pilen i fältet högst upp och välj ”Share” (Dela).


I den dialog som visas väljer du först ”Share by Link” (Dela genom länk) för att skapa en länk som kan skickas till andra och aktivera sedan länken. Om du vill begränsa åtkomsten till dokumentet för att förhindra att vem som helst får tillgång till det med länken kan du kryssa i rutan ”Restricted to” (Begränsad till). Sedan kan du skriva personens e-postadress i fältet längst ned följt av returtangenten på tangentbordet. Om du vill lägga till ännu en e-postadress skriver du in den i fältet och trycker igen på returtangenten.

Klicka på knappen ”Copy link” (Kopiera länk) innan du stänger dialogen för att kopiera den delbara länken och klicka därefter på ”Add” (Lägg till) för att stänga fönstret.


Länken kan sedan klistras in i ett e-postmeddelande eller en chatt och skickas till den eller de personer som du vill dela filen med. Om du delar en länk till en fil i en mapp kommer den person som länken delas med att komma direkt till den specifika filen utan att se något annat. Om du istället delar en mapp kommer personen med länken att kunna se allt innehåll i mappen. Observera också att den du delar innehåll med också kommer att kunna ladda ner filerna, så det är möjligt att kringgå åtkomsten till innehållet. Alla länkar som har delats kan också avaktiveras av organisationens plattformsadministratör.

 

Jimmy Johansson

Applikationsingenjör