MP Engineering nu en del av PLM Group

Roskilde, Danmark – 18 december 2009 – Sveriges största återförsäljare av SolidWorks,
MP Engineering AB, är nu en del av PLM Group som en följd av samgåendet mellan de fem största SolidWorks återförsäljarna i Sverige,Danmark, Finland, Estland och Lettland.

PLM Group ApS, är skapat utifrån de största Nordiska SolidWorks återförsäljarna MP Engineering (Sverige), Solid Design House (Danmark), CadON (Finland), SIA CadON (Estland) och CadOn Consulting Oü (Lettland).

Med mer än 100 anställda och en omsättning på ca 20 miljoner Euro, är PLM Group den största Nordiska leverantören av produktutvecklingslösningar och tjänster. Företagets mjukvarulösningar och tillhörande tjänster är till stöd för mer än 3,500 små, medelstora och stora produktutvecklings- och produktionsföretag för att skapa innovativa produkter.

PLM Groups VD Jess G Frandsen säger: ” Med bildandet av PLM Group kan vi ge ännu mer omfattande service av högkvalificerad support och specialister inom alla de produkter från Dassault Systèmes SolidWorks Corporation. Våra kunder kommer nu att få tillgång till vår samlade kunskap och erfarenhet inom produktutveckling och livscykelhantering något som skapats genom många års nära samarbete med både små och stora nordiska företag. ”

PLM Group levererar tjänster och programvara för hantering av produktens hela livscykel i kombination med ledande spetskompetens om produktutvecklingsprocesser för att säkra både bättre och mer hållbara produkter. PLM Groups erbjudanden kan göra våra kunder mer konkurrenskraftiga och produktiva och samtidigt sänka deras interna kostnader.

Ken Manoff, Vice President, Western EMEA för Dassault Systèmes SolidWorks Corporation, är mycket entusiastisk över sammanslagningen: ”Vi har haft en mycket lång och framgångsrik historia tillsammans med MP Engineering, Solid Design House och CadON. Att PLM Group skapas i Norden ser vi som ett naturligt steg och något vi är mycket glada över.

Kombinationen av många års erfarenhet av teknisk kompetens i Norden kommer att tillåta PLM Groups kunder att fortsätta att inte bara utveckla innovativa produkter, utan också att skapa några av världens mest framgångsrika produktutvecklingsprocesser.”

Om PLM Group

PLM Group ApS tillhandahåller tjänster och programvara för hantering av produktens hela livscykel. PLM Groups kunder är produktutvecklings- och produktionsbolag i de fem nordiska länderna.

Kontor & platser:
Sverige: Skellefteå, Västerås, Karlstad, Stockholm, Norrköping, Göteborg, Värnamo, Malmö
Danmark: Roskilde, Århus
Finland: Turku, Tampere, Espoo
Estland: Tallinn
Lettland: Riga

Besök: www.plmgroup.se & www.mpengineering.se