PLM Group sätter nya standarder med förvärv av Rand

Idag, den 22 maj 2023, tillkännager PLM Groups förvärvet av Dassault Systèmes återförsäljare Rand med säte i Finland och Estland. Sammanslagningen kommer att säkerställa en utökad närvaro inom avancerade simuleringar och moderna PLM-system, för att säkra våra kunders fortsatta framgång genom en heltäckande strategi för produktutvecklingsprocessen.

Nästan 50 års gemensam erfarenhet mellan PLM Group och Rand gör denna sammanslagning till ett naturligt steg. De nordiska och baltiska marknaderna garanteras ett utökat och hållbart utbud inom viktiga affärsområden. Förvärvet återspeglar PLM Groups åtagande att tillhandahålla innovativ teknik och önskan att hitta nya metoder för att leverera PLM-, simulerings- och CAD-lösningar. Dessutom förstärker det erbjudandet inom komplexa PLM-projekt, avancerade simulerings- och CAD-lösningar och utgör en betydande investering i PLM Groups tillväxtstrategi. 

Lars Green, General Manager för PLM Group, anser att sammanslagningen ger kunderna på båda sidor en känsla av trygghet på en konkurrensutsatt marknad framöver. Han säger:

“Sammanslagningen av våra två fantastiska företag är en viktig del av vår långsiktiga vision att bli en ledande leverantör av mjukvarulösningar för ingenjörer. Det betonar ytterligare vårt engagemang för att möta de utvecklande behoven hos våra kunder i Norden och Baltikum.”

Den kombinerade tekniska kunskapen hos dessa två företag, de avancerade lösningarna och de strömlinjeformade processerna garanterar både befintliga och nya kunder en pålitlig innovationspartner under hela produktutvecklingscykeln. 

För Rands Managing Director Jari Suokas var denna sammanslagning ett naturligt steg i rätt riktning:

”Vi på Rand har funnits på marknaden i mer än 25 år och nu är det den perfekta tidpunkten att ta nästa steg och slå oss samman med PLM Group. Vår gemensamma kunskap inom high-end CAD, avancerade simuleringar och PLM kommer att gynna kunderna. Jag är säker på att vi tillsammans kan ge en positiv effekt på PLM-marknaden i Norden och Baltikum och se till att våra kunder blir ännu mer framgångsrika i framtiden.”

PLM Group förstärker sin produktportfölj ytterligare genom att förvärva ett högkvalificerat team av experter. De har expertis inom avancerade tekniska lösningar som CATIA, SIMULIA, DELMIA och 3DEXPERIENCE. På en dynamisk marknad är detta steg en möjlighet att bredda den tekniska kompetensen och hålla jämna steg med kundernas krav. 

I framtiden kommer PLM Groups och Rands system och processer att förenas. För att säkerställa framtida samarbete och stöd till kundbasen uppmanar vi er att kontakta oss om ni har några frågor.

Jari Suokas från Rand tror att sammanslagningen kommer att säkerställa ett fortsatt och personligt samarbete mellan specialisterna och företaget:

”Vår verksamhetsmodell har varit att agera mycket kundorienterat och hjälpa våra kunder i alla forsknings- och utvecklingsrelaterade utmaningar. Vi kommer att fortsätta och utveckla denna linje ytterligare genom att gå med i PLM Group och vi lovar att nuvarande och framtida kunder kommer att få ännu bättre service och stöd.”

Om PLM Group  
PLM Group  möjliggör innovation åt tillverkningsföretagen. Det gör vi genom att digitalt omvandla hela värdekedjan och integrera varje steg i produktlivscykeln från design till eftermarknad. Vi är en del av Pronect AB – en grupp av värdeskapande återförsäljare. Företag som tillhör Pronect förenas av ett gemensamt uppdrag: att driva industrin framåt i Norden och Baltikum.

PLM Group har samarbetat med Dassault Systèmes SOLIDWORKS i över 25 år som en värdeskapande partner. Med lokala organisationer i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland och Lettland betjänar vi över 6 000 företagskunder inom flera branscher.

Om Rand 
Rand Finland Oy, Rand Simulation Oy och Rand Software OÜ är företag som specialiserar sig på att tillhandahålla programvarulösningar och tjänster inom datorstödd design (CAD) och produktlivscykelhantering (PLM). Företaget är återförsäljare av avancerade mjukvaruprodukter från Dassault Systèmes, inklusive konstruktionslösningar som CATIA, SIMULIA, DELMIA och 3DEXPERIENCE.