Vilken hårdvara ska jag använda till SOLIDWORKS?

Hårdvara för SOLIDWORKS


”Vilken dator passar bäst ihop med SOLIDWORKS?”

Detta är en fråga vi ofta får i supporten. Vi har satt ihop en guide med saker som är bra att tänka på vid val av dator.

Vilka program kommer du använda? Kommer du rendera med PhotoView 360? Eller kanske tillochmed SOLIDWORKS Visualize för att skapa högkvalitativa renderingar? Ska du analysera din konstruktion med Simulation? Och kanske viktigast av allt: kommer du köra flera program simultant?

Vi går steg för steg igenom vad du bör tänka på.

HardWare

Processor

Din dator drivs av en processor och du måste försäkra dig om att det är tillräckligt för kommande år. De flesta SOLIDWORKS-applikationer är ”single-threaded” och använder bara en processorkärna.

RAM

Det är viktigt att ha tillräckligt med RAM-minne för att undvika att operativsystemet använder delar av hårddisken som minne (kallat ”paging”), vilket sänker prestandan avsevärt.

SSD

SOLIDWORKS ska läsa in ganska mycket data från disken och om du uppdaterar RAM och processor till den bästa nivån, kan du inte utnyttja deras kraft om laddning av filer är långsamt.

Grafik

Graphics Processor Unit (GPU) visar resultatet av din dators prestandra på din skärm. Priserna på grafikkort kan variera mycket – de dyraste kan vara upp till tio gånger så dyra som det billigaste – och det kan vara svårt att välja

 

Här får du vår KOSTNADSFRIA guide till rätt hårdvara
HÄMTA GUIDEN HÅRDVARA FÖR SOLIDWORKS

Lycka till!!

Behöver du hjälp med att installera SOLIDWORKS på din hårdvara? Här har vi satt samman en guide för dig