Pässilä Bicycles är ett växande cykelföretag i Finland som utvecklar och tillverkar cykelramar. Nyligen valde de att investera i 3DEXPERIENCE för att kunna fortsätta skala upp sin verksamhet och designa ännu mer komplexa produkter i SOLIDWORKS.

Livet är inte alltid likt en film, men Whitepoint Optics har kommit så nära som det går för de designar och tillverkar optiska cineobjektiv för filmindustrin. Det finska företaget grundades år 2017, har idag 20 anställda och använder lösningar från Dassault Systèmes som SOLIDWORKS och 3DEXPERIENCE för att designa. Deras uppdrag? Att göra de bästa objektiven för filmproduktion.

Baser

Nystartade företag i ett tidigt skede hamnar lätt i en tuff sits. De måste få draghjälp för att samla in pengar, men att nå viktiga milstolpar innebär ofta att de bränner lite pengar – pengar de inte har. Detta var situationen för Baser, ett start-up baserat i Danmark. De konstruerar och tillverkar baser för parasoll.

Det danska företaget LED iBond utvecklar lösningar för LED-belysning. Deras patenterade teknik har sedan 2001 använts som ljuskälla i en stor mängd projekt, från hyllbelysning på apotek till stora utomhusprojekt som tex belysning av broar. LED iBond har vuxit snabbt från 5 till 15 anställda på sitt kontor i Kongens Lyngby. LED iBonds teknik gör

“SolidWorks has helped to ensure that we can bring new and increasingly sophisticated products to market faster. This is a decisive competitive factor for us.”

“So far many companies have given up on 3D scanning because of the cost of the special software needed for post processing of the scanning data. However, by using the ScanTo3D module in SolidWorks, they can solve many scan tasks avoiding the costly investment in expensive software dedicated for post processing.”

”Jag ser det som ett stort steg framåt att vi nu använder SOLIDWORKS Composer till vår tekniska dokumentation och framtagning av manualer. Den omedelbara integrationen med SOLIDWORKS och SOLIDWORKS Composer innebär att vår tekniska dokumentation konstant uppdateras med de senaste ändringarna vi gör i våra CAD-modeller.”

”Vi försöker vara marknadsledande i vårt område, och för att vara det, har vi de bästa verktygen för att analysera våra produkter. På så sätt hjälper SolidWorks oss enormt. Det är det rätta verktyget för oss.”