3DEXPERIENCE SOLIDWORKS

Anslut ditt SOLIDWORKS 3D CAD till den molnbaserade 3DEXPERIENCE-plattformen för att samarbeta med alla viktiga partner, och gör dina idéer till verkliga produkter smidigt och sömlöst.

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS

Samarbete – framtiden för design

Cloud Connected CAD levereras med

Två alternativ:

 1. Om du redan har en befintlig installation av SOLIDWORKS desktop kan du dra nytta av SOLIDWORKS plus Collaborative Roles. Då kan du samarbeta friktionsfritt över hela 3DEXPERIENCE-plattformen.
 2. Med 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS-lösningen kan du samarbeta i realtid mellan avdelningar och hela ditt affärsekosystem, inklusive kunder, partners och leverantörer. Bygg komplexa konstruktioner och påskynda framstegen från koncept- till produktionsstadiet.

Med all data sparad på ett säkert sätt på 3DEXPERIENCE-plattformen, kan dina konstruktions- och ingenjörsteam få tillgång till, dela och hantera din produktinformation när som helst, var som helst och på vilken inloggad enhet som helst.

Varför 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS?

Det finns flera anledningar. Här listar vi tre utmärkande fördelar:

 • Samarbeta på de senaste konstruktionerna, var som helst och när som helst
 • Ökad produktivitet med molnlagring och fjärråtkomst till all data
 • SOLIDWORKS uppdateras automatiskt till den senaste versionen

Våra paket

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Standard

Standardpaketet innehåller alla funktioner du behöver för att snabbt konstruera produkter på för produktion. Du får applikationsspecifika verktyg för att skapa komplexa ytor, parametriska delar, plåtmönster och svetsade sammanställningar, plus guider för att automatisera ditt arbetsflöde och verifiera dina konstruktioner.

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Professional

Professional kommer med alla verktyg du behöver för att effektivisera produktutvecklingsprocessen. Inkluderar alla funktioner i standardpaketet, plus fotorealistisk rendering, automatiserad kostnadsuppskattning, reverse engineering, automatiserad design, ritningskontroll samt toleransanalys.

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Premium

Premium är ett komplett 3d-designverktyg för avancerade designteam. Inkluderar alla funktioner i Professional-erbjudandet plus rör, slangar, konstruktion av elektriska kablar och kabelnät, och avancerade ytutplattningsmöjligheter.

Vill du se alla funktioner i de olika paketen?

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS finns i tre skalbara paket med olika funktioner. Hitta den perfekta lösningen för dina specifika behov.

Funktioner

Funktioner3DEXPERIENCE
SOLIDWORKS
Standard
3DEXPERIENCE
SOLIDWORKS
Professional
3DEXPERIENCE
SOLIDWORKS
Premium
3D CAD DESIGN
Part and Assembly Modeling
2D Design
Productivity Tools
Design Reuse and Automation
Interference Check
Manufacturability Checks
Advanced CAD File Import/Export
Xtended Reality (XR) Exporter
CAD Standards Checking (Design Checker)
Automated Tolerance Stackup Analysis (TolAnalyst™)
Design for Cost (SOLIDWORKS Costing)
Reverse Engineering (ScanTo3D)
Advanced Photorealistic Rendering
Advanced Surface Flattening
Pipe and Tube Routing
Electrical Cable and Wiring Harness Routing
Rectangular and Other Section Routing
SIMULATION
Time-Based Motion Analysis
Linear Static Analysis for Parts and Assemblies
PARAMETRIC MODELING IN THE CLOUD
Parametric Modeling in the Cloud
SUBDIVISION MODELING IN THE CLOUD
Subdivision Modeling in the Cloud
DATA MANAGEMENT AND COLLABORATION IN THE CLOUD
Data Access and Management in the Cloud
Product Lifecycle Management in the Cloud
Collaboration in the Cloud
Governance in the Cloud
TRAINING AND SUPPORT
Training and Support

Fördelar med 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS

I den här videon lär du dig mer om:

 • Fördelarna med att arbeta med molnlösningen 3DExperience SOLIDWORKS.
 • Hur du flyttar från SOLIDWORKS desktop till 3DExperience SOLIDWORKS.

De mest ställda frågorna

För att kunna göra ett välgrundat beslut behöver du all relevant information. Nedan har vi listat de mest ställda frågorna om 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS.

Kan jag få 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS gratis?

Tyvärr är en 3DEXPEREINCE SOLIDWORKS-licens inte gratis. Men inom 5 minuter och med några få klick kan du få tillgång till den. Kom igång nu

Måste du ha SOLIDWORKS installerat för att dela och markera din design?

Nej, med Share and Markup-funktionen på 3DEXPERIENCE-plattformen, kan du samarbeta med vem som helst utan att de behöver ha SOLIDWORKS installerat. Detta gör att du kan få feedback och iterationer i realtid för att påskynda arbetsprocessen.

Du genererar en länk från SOLIDWORKS för att dela din design, vilket minskar behovet av att skicka en fysisk fil eller att mottagaren måste ha en installation. Vem som helst kan använda länken för att kommentera och dela, och filen uppdateras hela tiden.

Fördelar med Share and Markup

 • Enkelt sätt att dela information via en länk
 • Få feedback i realtid för att optimera din iterationsprocess
 • Samarbete underlättas eftersom alla kan använda länken, kräver ingen separat installation
 • Ett kostnadseffektivt sätt att förbättra effektiviteten

Vad är en roll?

En roll är ett paket med applikationer som samarbetar för att hjälpa dig att uppnå önskat resultat.

Du kan köpa en eller flera roller på plattformen så att ditt team kan utföra sina uppgifter genom att ha exakt vad de behöver för sitt dagliga arbete.

Vad får jag när jag köper en roll på 3DEXPERIENCE?


När du köper en roll får du en prenumeration för den tid du köper (3 månader, 6 månader eller 1 år). Det inkluderar en uppsättning applikationer, plus molnlagring och molnberäkningsresurser för dina data under hela prenumerationsperioden.

Du måste köpa mer än en roll om flera teammedlemmar behöver använda samma applikationer. Varje roll är dedikerad till en teammedlem.

Kan jag använda min köpta roll på flera enheter?

 Ja, du kan använda webbapplikationer på en bärbar dator, surfplatta eller smartphone. För skrivbordsapplikationer hänvisar vi till certifierad hårdvara.

Vad är ett 3D Passport och varför behöver jag det?


3D Passport hjälper till att hålla dina data säkra på 3DEXPERIENCE-plattformen. När du registrerar dig med ditt eget 3D Passport kan du få tillgång till alla dina köpta roller, applikationer och tjänster.

Erbjuder ni års-, kvartals- eller månadsabonnemang?

Vi erbjuder års-, kvartals- och/eller månadsabonnemang beroende på vilket erbjudande du vill köpa. Abonnemanget är definierat för en hel period från datum till datum och betalningen måste ske i förskott med kort för hela abonnemangsbeloppet.

Vilken typ av support får jag när jag har köpt?


Som företag kommer du att kunna kontakta supporttjänsterna direkt via ditt företags privata community. För både tillverkare och studenter kommer du att kunna interagera med dina kollegor och ställa dina frågor i Maker Support-communityn eller Student Support-communityn.

Vilka är de senaste höjdpunkterna på 3DEXPERIENCE?

I följande artikel har vi lyft fram några av de häftigaste funktionerna – läs allt om dem här i What’s New on the 3DEXPERIENCE platform – HIGHLIGHTS.

Vilka är fördelarna med 3DEXPERIENCE?

Designa, dela, hantera och innovera på olika sätt
Närma dig din innovation på olika sätt genom att kombinera krafter från FoU, teknik, produktion, marknadsföring och till och med dina kunder och tillverkningspartners i samma holistiska miljö. Att eliminera silos i din organisation, omfamna talangmångfald och öppna upp för extern input stärker din kreativitet och gör dig innovativ.

Förkorta tid till marknad
Konkurrensen är hård – så är fallet i de flesta branscher. Din konkurrensfördel beror på din förmåga att snabbt få ut dina innovationer på marknaden. Med 3DEXPERIENCE kan du iterera mönster i synk med dina kollegor, testa prestanda, hålla alla uppdaterade och dela dina mönster med tillverkare och kunder – snabbt och enkelt. 3DEXPERIENCE introducerar den struktur du behöver för att koppla ihop hela din organisation, stärka samarbete, påskynda din innovation och därmed förkorta din tid till marknaden.

Differentiera
Genom att koppla samman människor, idéer och data i en kontinuerlig cykel kan du särskilja dina produkter för att skapa sann innovation. Spåra varumärkesprestanda, produktupplevelse och andra viktiga mätvärden i ett centralt nav. Vi kan hjälpa dig att dra full nytta av vår teknik för att skapa produkter som möter konsumenternas efterfrågan och slår ut din konkurrens från marknaden.

Öka produktiviteten
Med 3DEXPERIENCE kan du implementera en kontinuerlig digital process som täcker alla aspekter av din verksamhet och värdekedja. 3DEXPERIENCE erbjuder fullständig transparens för alla intressenter som är involverade i dina projekt, eftersom data är centraliserade och alltid återspeglar det senaste läget i hela processen eller innovationsprojektet. Användare kan effektivt utnyttja detta realtidsperspektiv och koppla samman i en central miljö för att öka produktiviteten.

Lagras min data säkert i 3DEXPERIENCE?

Ja. Säkerhet är kärnan i 3DEXPERIENCE, eftersom ditt företag är beroende av din immateriella egendom. Plattformen uppfyller följande branschstandarder och bästa praxis:

ISO 2700x standards (Implementation Guide ISO 27002)
NIST 800 series
OWASP methodologies
CobIT framework

Om du vill veta mer om säkerhet i 3DEXPERIENCE kan du ladda ned vårt white paper här.

För vilken företagsstorlek passar 3DEXPERIENCE?

3DEXPERIENCE är en skalbar lösning som erbjuder fördelar för företag i alla storlekar. Olika funktioner kan läggas till allteftersom ditt företag växer och komplexiteten ökar. Vår 3DEXPERIENCE-kund Andreas Lyder från Lifeline Robotics förklarar:

3DEXPERIENCE har de möjligheter som vi kan behöva i framtiden. Systemet är inte begränsat, och vi behöver inte byta system, eftersom det också stöder en större organisation. Som liten organisation kan vi använda de bitar vi behöver nu, men vi vet redan att när vi kommit framåt, så kan de funktioner vi behöver medan vi växer tas in.

Kontakta våra lokala experter för att hitta rätt lösning för dig.

 

Är 3DEXPERIENCE tillgängligt i molnet?

3DEXPERIENCE är byggd som/inbyggt en molnbaserad lösning och den här infrastrukturen ger dig flexibilitet att hålla kontakten med ditt team och arbeta var som helst, när som helst och på alla enheter baserat på dina användarrättigheter.

Hur kommer jag igång med 3DEXPERIENCE?

3DEXPERIENCE ger dig allt du behöver för att förverkliga dina idéer, inklusive design och teknik, tillverkning och produktion, simulering, projektledning och samarbete.

Det snabbaste och enklaste sättet att börja använda 3DEXPERIENCE-plattformen är vår FastTrack-tjänst. Din organisation kommer att introduceras grundligt till funktionerna av våra lokala experter. För mer information får du tillgång till ett omfattande utbud av gratis utbildningsmaterial på vår supportwebbplats och YouTube, LinkedIn, Facebook och Instagram.

ClampOn AS

”Den största lärdomen vi fått under processen att flytta till SOLIDWORKS och PDM har faktiskt varit att se all kapacitet vi får genom att använda bra system och arbeta med bra rutiner. Och PDM har verkligen hjälpt oss med det här. ”

Läs mer

Varför oss

Uppnå imponerande resultat och ta dina produkter till marknaden snabbare med vår expertis och teknik.

Få en offert

Hej! Är du redo att prata? Låt oss hjälpa dig att skräddarsy en lösning som passar dina behov och preferenser. Kontakta oss i dag och låt oss börja prata.