eDrawings

SOLIDWORKS eDrawings gör det enkelt att visa, dela och samarbeta på 2D- och 3D-filer. Förkorta din produkts tid till marknad genom att kommunicera mer effektivt med alla inblandade i utvecklingsprocessen.

Granska och dela viktiga CAD-filer

SOLIDWORKS eDrawings mjukvara är det första mejlaktiverade kommunikationsverktyget som underlättar delning av viktig produktinformation och CAD-filer.

Du kan snabbt tolka och förstå alla SOLIDWORKS-ritningar genom att dynamiskt titta på 3d-modellen när den automatiskt roterar i varje ritvy. Du kan identifiera och matcha geometri i flera ritvyer, vilket gör det lättare att tolka när du jämför samma plats i olika vyer.

Gör det enkelt för alla att tolka och förstå simuleringsresultat som kommer från SOLIDWORKS Simulation, SOLIDWORKS Flow Simulation och SOLIDWORKS Plastics.

Visste du att du kan ladda ner eDrawings gratis?

Varför SOLIDWORKS eDrawings?

Det finns flera anledningar. Här listar vi tre utmärkande fördelar:

 • Få dina produkter på marknaden snabbare med smidigare samarbete
 • Visa och skriv ut SOLIDWORKS, AutoCAD-, DWG- och DXF-filer
 • Få exakta representationer av 3D-modeller och 2D-ritningar, skapade i de mest kända CAD-systemen

Våra paket

eDrawings Professional

Med eDrawings Professional kan du dela designfiler, kommunicera och samarbeta ännu bättre än tidigare med andra konstruktörer och dina kunder. Du har även möjlighet att uppleva 3D-designer i Augmented reality och Virtual reality (AR och VR). eDrawings Professional finns för Win, iOS och Android.

eDrawings Viewer

Med eDrawings Viewer kan du enkelt visa, dela och samarbeta i 3D-produktdesignfiler. Det finns ingen anledning att oroa sig för kompatibilitet med programvaran och dina mönster kommer att delas som en lättviktsfil i sin on viewer. Tillgänglig för Win, Mac, iOS och Android.

eDrawings Publisher

eDrawings Piblisher stöder CAD-filer från flera program och fungerar som ett enda språk för alla. Genom att minska filstorleken med 95 procent jämfört med en vanlig CAD-fil, kan du enkelt dela din fil via mejl. Tillgänglig för iOS och Android.

Vill du se alla funktioner i de olika paketen?

SOLIDWORKS eDrawings finns som olika lösningar. Hitta den perfekta lösningen för dina specifika behov.

Funktioner

FunktionereDrawings ProfessionaleDrawings ViewereDrawings Publisher
Ultra Compact Files
Drawing Layout
Hyperlinking
3D Pointer
Point-and-Click Animation
View Design Analysis Results
Save In Many File Formats
Extensive CAD Product Support
File Properties
Markup Tool
Measure Tool
Dynamic Cross Sectioning
Move Components and Explode Views
View Configurations
Play SOLIDWORKS Animations
Rich eDrawings API
View Mass Properties
Virtual Reality (VR)

Notera: Tillgängligt för Win, iOS och Android.

Vill du veta mer? Ladda ner eDrawings produktblad här.

Ta med dina designfiler överallt

Med eDrawings mobila app fär Android och iOS kan du ha dina konstruktioner och ritningar med dig var du än går. Du kan också få feedback på dina filer mycket snabbare.

Granska data och skicka dina filer via mejl direkt via telefonen. eDrawings finns på både Viewer- och Professional-nivå.

Ladda ner och installera eDrawings på din mobil här:

Inha Bruk Ab

"HostPLM har varit en mycket effektiv lösning för oss. Vi blev positivt överraskade av att HostPLM fungerar ännu snabbare än vår tidigare lokala serverlösning. Den största fördelen har dock varit outsourcingen av databas- och serverunderhåll. Detta har varit de viktigaste som vi har fått från tjänsten, och naturligtvis blir molnlösningar den nya normen idag."

De mest ställda frågorna

För att kunna göra ett välgrundat beslut behöver du all relevant information. Nedan har vi listat de mest ställda frågorna om SOLIDWORKS.

Kan jag få SOLIDWORKS gratis?

Tyvärr är en SOLIDWORKS-licens inte gratis. Programvaran kommer i tre olika paket: Standard, Professional och Premium, som alla har olika funktioner och priser. Läs mer om våra olika paket här eller kontakta oss.

Dassault Systèmes erbjuder däremot programvaran till studenter för utbildning. Om din skola eller universitet redan har SOLIDWORKS Education är studentåtkomsten automatiskt tillgänglig för dig som student. Din lärare kommer att tillhandahålla en licenskod som ger dig omedelbar åtkomst. Om inte, vänligen kontakta oss, så hjälper vi dig att få åtkomst. Forskare som uppfyller kraven är också berättigade till attraktiva rabatter.

Startups som uppfyller vissa krav kan få tillgång till SOLIDWORKS för Startups gratis under det första året för att hjälpa dig att komma igång.

SOLIDWORKS erbjuder också nätverkslicenser till kvalificerade inkubatorer som hjälper nystartade företag. Detta ger dem de bästa verktygen att arbeta med från början av resan.

Slutligen, om du är intresserad av att investera i SOLIDWORKS, men först vill testa programvarans funktioner, kan våra kostnadsfria testversioner vara ett bra alternativ för dig.

Kontakta oss så berättar vi mer om de olika alternativen!

Kan jag hyra SOLIDWORKS?

När du behöver SOLIDWORKS för ett kortsiktigt projekt kan hyrlicens (term license) vara det bästa alternativet för dig.

En hyrlicens är en flexibel SOLIDWORKS-licens, vilket kan vara användbart för nystartade företag, entreprenörer, konsulter, som får full tillgång till utmärkta verktyg med maximal flexibilitet till en låg kostnad. Du har också möjlighet att blanda villkor och med ägda licenser.

Läs mer om alternativ för att hyra SOLIDWORKS här.

Hur lär jag mig att använda SOLIDWORKS?

Även om SOLIDWORKS är en av de mest intuitiva CAD-lösningarna på marknaden, kan det vara svårt att veta hur man ska dra nytta av all kapacitet.

Vi erbjuder ett omfattande utbud av utbildningar, där du och ditt företag kan få all den kompetens du behöver och hålla dem uppdaterade. Med en aktiv prenumeration får du också obegränsat stöd från våra certifierade lokala SOLIDWORKS-experter.

För att lära dig mer kan du ta del av vårt omfattande utbud av gratis utbildningsmaterial genom vårt supportcenter, samt sociala medier YouTube, LinkedIn, Facebook och Instagram.

Du kan också hålla dig uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev – här får användbara du tips & tricks om SOLIDWORKS från våra experter.

Vilka är kraven på hårdvara för SOLIDWORKS?

Vi rekommenderar att du kombinerar en CPU-klockhastighet på minst 3,3 GHz med 32 GB RAM och en SSD. Dassault Systèmes har officiella rekommendationer för vilka GPU som är kvalificerade för SOLIDWORKS. Besök SOLIDWORKS hemsida här.

Läs mer om saker du bör tänka på när du väljer hårdvara för SOLIDWORKS här.

Genom att använda en hårdvara som följer dessa rekommendationer, får du en smidig upplevelse av SOLIDWORKS programvara.

Var köper jag SOLIDWORKS?

Du kan bara köpa SOLIDWORKS genom en certifierad återförsäljare som PLM Group.

SOLIDWORKS erbjuder heltäckande lösningar för alla dina designbehov, och det kan vara svårt att själv välja vilka verktyg du behöver. Våra experter kan hjälpa dig att hitta de perfekta lösningarna för dina behov.

Kontakta oss här!

Viktig information om förändringar för SOLIDWORKS licenser som kommer i juli 2023

Dassault Systèmes har meddelat att det kommer att ske förändringar i prissättningen av SOLIDWORKS CAD som kommer att gälla globalt från och med den 1 juli 2023.

 • Nya fasta licenser (PERPETUAL) från SOLIDWORKS: Vid alla nya köp av SOLIDWORKS så kommer serviceavtalen automatiskt att inkludera SOLIDWORKS Cloud Services (molntjänster)
  • Alla nya fasta (PERPETUAL) SOLIDWORKS CAD-licenser måste ha två års initialt serviceavtal med Cloud Services vid köptillfället.
  • SOLIDWORKS Serviceavtal med Cloud Services kommer att få en prishöjning till en mindre kostnad för det värde som ingår.
 • Nya SOLIDWORKS-hyrlicenser: Alla nya hyrlicenser (TERM) för SOLIDWORKS CAD-licenser inkluderar automatiskt SOLIDWORKS Cloud Services (molntjänster).
  • Priset för hyrlicenser (TERM) kommer att stiga till en bråkdel av kostnaden för det värde som ingår.
 • Befintliga licenser: Dina nuvarande SOLIDWORKS CAD-licenser påverkas inte och inte heller priset ändras. Du kommer dock att ha möjlighet att uppgradera till ett avtal med Cloud Services (molntjänster) för en mindre summa.

Läs om förändringarna och hur de kommer att påverka olika licenser här: Viktig information om förändringar för SOLIDWORKS licenser som kommer i juli 2023

Skalbara licensmodeller

Med våra licensmodeller kan du välja mellan att hyra eller äga en licens beroende på dina behov.

SOLIDWORKS Term Licensing
Har du behov av programvaran på kort sikt är en hyrlicens ett bra alternativ. Du får snabb och enkel tillgång till utmärkta verktyg och ett flexibelt alternativ till låg kostnad.

SOLIDWORKS Perpetual Licensing
Vid behov av en lösning under en längre tid är denna licens ett mer kostnadseffektivt alternativ.

Ladda ner resurser

No items found

Varför oss

Uppnå imponerande resultat och ta dina produkter till marknaden snabbare med vår expertis och teknik.

Få en offert

Hej! Är du redo att prata? Låt oss hjälpa dig att skräddarsy en lösning som passar dina behov och preferenser. Kontakta oss i dag och låt oss börja prata.