SOLIDWORKS certifieringar

En SOLIDWORKS certifiering kan användas som ett riktmärke för att mäta dina kunskaper och färdigheter i programvaran. Bli ett SOLIDWORKS-certifierat proffs nu!

Visa kunskaper med certifieringar

På dagens marknad för mekanisk design är det bara de mest kvalificerade och avancerade proffsen som lyckas. Vi har alltid trott att det är absolut nödvändigt att det finns en standard på plats som mäter kompetensen hos dessa yrkesverksamma.

SOLIDWORKS-certifikat kan användas som ett riktmärke för att mäta dina kunskaper och färdigheter med SOLIDWORKS-programvara.

Alla certifieringstester görs online. Det finns många olika certifieringskvalifikationer tillgängliga för SOLIDWORKS-certifiering, inklusive Associate and Professional, Sheet Metal, Weldments, Surfacing, Mold, FEA och SOLIDWORKS Expert.

Kom igång:

 • Steg 1
  Gå till listan över certifieringar för att välja en certifiering.
  Följ steg 1–3 under ”Testing Instructions
 • Steg 2
  När du är redo gör du testet online på din dator
 • Steg 3
  När du är färdig, logga in på ditt konto via
  3DEXPERIENCE Certification Center för att skriva ut ditt certifieringsbevis.

Har du ett aktivt serviceavtal?


Då ingår 2 gratis certifieringar per år, en på våren respektive hösten. 

Klicka här för instruktioner om hur du hittar din voucher.

För full tillfång (login) krävs att du har ett aktivt SOLIDWORKS Uppdateringsavtal.

Utbildningar för certifiering

Vi rekommenderar en utbildningsplan för att bättre förstå vilka kunskaper som krävs för att klara ett Certified SOLIDWORKS Professional (CSWP)-prov och de olika metoderna för att uppnå de nödvändiga färdigheterna. Vi erbjuder:

 • SOLIDWORKS Essentials, Klassrum
 • SOLIDWORKS Drawings, Klassrum
 • SOLIDWORKS Advanced Part Modelling, Klassrum
 • SOLIDWORKS Assembly Modelling, Klassrum
 • Experience with SOLIDWORKS
  4-6 månaders erfarenhet av att arbeta i SOLIDWORK
 • Gör ett certifieringsprov online här: 3DEXPERIENCE Certification Center

De mest ställda frågorna

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om SOLIDWORKS.

Viktig information om förändringar för SOLIDWORKS licenser som kommer i juli 2023

Dassault Systèmes har meddelat att det kommer att ske förändringar i prissättningen av SOLIDWORKS CAD som kommer att gälla globalt från och med den 1 juli 2023.

 • Nya fasta licenser (PERPETUAL) från SOLIDWORKS: Vid alla nya köp av SOLIDWORKS så kommer serviceavtalen automatiskt att inkludera SOLIDWORKS Cloud Services (molntjänster)
  • Alla nya fasta (PERPETUAL) SOLIDWORKS CAD-licenser måste ha två års initialt serviceavtal med Cloud Services vid köptillfället.
  • SOLIDWORKS Serviceavtal med Cloud Services kommer att få en prishöjning till en mindre kostnad för det värde som ingår.
 • Nya SOLIDWORKS-hyrlicenser: Alla nya hyrlicenser (TERM) för SOLIDWORKS CAD-licenser inkluderar automatiskt SOLIDWORKS Cloud Services (molntjänster).
  • Priset för hyrlicenser (TERM) kommer att stiga till en bråkdel av kostnaden för det värde som ingår.
 • Befintliga licenser: Dina nuvarande SOLIDWORKS CAD-licenser påverkas inte och inte heller priset ändras. Du kommer dock att ha möjlighet att uppgradera till ett avtal med Cloud Services (molntjänster) för en mindre summa.

Läs om förändringarna och hur de kommer att påverka olika licenser här: Viktig information om förändringar för SOLIDWORKS licenser som kommer i juli 2023

Kan jag få SOLIDWORKS gratis?

Tyvärr är en SOLIDWORKS-licens inte gratis. Programvaran kommer i tre olika paket: Standard, Professional och Premium, som alla har olika funktioner och priser. Läs mer om våra olika paket här eller kontakta oss.

Dassault Systèmes erbjuder däremot programvaran till studenter för utbildning. Om din skola eller universitet redan har SOLIDWORKS Education är studentåtkomsten automatiskt tillgänglig för dig som student. Din lärare kommer att tillhandahålla en licenskod som ger dig omedelbar åtkomst. Om inte, vänligen kontakta oss, så hjälper vi dig att få åtkomst. Forskare som uppfyller kraven är också berättigade till attraktiva rabatter.

Startups som uppfyller vissa krav kan få tillgång till SOLIDWORKS för Startups gratis under det första året för att hjälpa dig att komma igång.

SOLIDWORKS erbjuder också nätverkslicenser till kvalificerade inkubatorer som hjälper nystartade företag. Detta ger dem de bästa verktygen att arbeta med från början av resan.

Slutligen, om du är intresserad av att investera i SOLIDWORKS, men först vill testa programvarans funktioner, kan våra kostnadsfria testversioner vara ett bra alternativ för dig.

Kontakta oss så berättar vi mer om de olika alternativen!

Kan jag hyra SOLIDWORKS?

När du behöver SOLIDWORKS för ett kortsiktigt projekt kan hyrlicens (term license) vara det bästa alternativet för dig.

En hyrlicens är en flexibel SOLIDWORKS-licens, vilket kan vara användbart för nystartade företag, entreprenörer, konsulter, som får full tillgång till utmärkta verktyg med maximal flexibilitet till en låg kostnad. Du har också möjlighet att blanda villkor och med ägda licenser.

Läs mer om alternativ för att hyra SOLIDWORKS här.

Hur lär jag mig att använda SOLIDWORKS?

Även om SOLIDWORKS är en av de mest intuitiva CAD-lösningarna på marknaden, kan det vara svårt att veta hur man ska dra nytta av all kapacitet.

Vi erbjuder ett omfattande utbud av utbildningar, där du och ditt företag kan få all den kompetens du behöver och hålla dem uppdaterade. Med en aktiv prenumeration får du också obegränsat stöd från våra certifierade lokala SOLIDWORKS-experter.

För att lära dig mer kan du ta del av vårt omfattande utbud av gratis utbildningsmaterial genom vårt supportcenter, samt sociala medier YouTube, LinkedIn, Facebook och Instagram.

Du kan också hålla dig uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev – här får användbara du tips & tricks om SOLIDWORKS från våra experter.

Vilka är kraven på hårdvara för SOLIDWORKS?

Vi rekommenderar att du kombinerar en CPU-klockhastighet på minst 3,3 GHz med 32 GB RAM och en SSD. Dassault Systèmes har officiella rekommendationer för vilka GPU som är kvalificerade för SOLIDWORKS. Besök SOLIDWORKS hemsida här.

Läs mer om saker du bör tänka på när du väljer hårdvara för SOLIDWORKS här.

Genom att använda en hårdvara som följer dessa rekommendationer, får du en smidig upplevelse av SOLIDWORKS programvara.

Var köper jag SOLIDWORKS?

Du kan bara köpa SOLIDWORKS genom en certifierad återförsäljare som PLM Group.

SOLIDWORKS erbjuder heltäckande lösningar för alla dina designbehov, och det kan vara svårt att själv välja vilka verktyg du behöver. Våra experter kan hjälpa dig att hitta de perfekta lösningarna för dina behov.

Kontakta oss här!

Läs mer

Varför oss

Uppnå imponerande resultat och ta dina produkter till marknaden snabbare med vår expertis och teknik.

Få en offert

Hej! Är du redo att prata? Låt oss hjälpa dig att skräddarsy en lösning som passar dina behov och preferenser. Kontakta oss i dag och låt oss börja prata.