SOLIDWORKS Desktop

SOLIDWORKS Desktop SOLIDWORKS är en beprövad och branschledande CAD-lösning för konstruktörer och ingenjörer

SOLIDWORKS 3D CAD Desktop

SOLIDWORKS 3D CAD Desktop


Vår flaggskeppsprodukt SOLIDWORKS® 3D CAD, allmänt känd som SOLIDWORKS Desktop eller bara SOLIDWORKS, ligger till grund för våra två hybridmolnerbjudanden:

Vem är SOLIDWORKS Desktop till för?

Användare som:

  • Behöver robusta, branschledande 3D CAD-funktioner
  • Kräver datahantering på plats
  • Har fysisk närhet utan behov av att samarbeta i realtid under produktutvecklingsprocessen.

Våra SOLIDWORKS Desktop paket

SOLIDWORKS Standard

SOLIDWORKS Standard ger dig alla verktyg du behöver för mekanisk CAD i 3D med otrolig prestanda och användarvänlighet. Skapa helt detaljerade delar, sammansättningar och ritningar på produktionsnivå och få tillgång till alla verktyg som krävs för att generera komplexa ytor, plåtmönster och svetsade konstruktionsenheter.

SOLIDWORKS Professional

SOLIDWORKS Professional ger dig all den kraft som SOLIDWORKS Standard har med ytterligare funktioner. Öka konstruktionsproduktiviteten med datahanteringsverktyg, avancerad fotorealistisk rendering, delbibliotek, automatiserad kostnadsberäkning, 3D-konstruktion och konstruktionskontroll.

SOLIDWORKS Premium

SOLIDWORKS Premium kombinerar funktionerna i SOLIDWORKS Professional med kraftfulla verktyg för simulering, rörelse och validering av konstruktioner, avancerade funktioner för tråd- och rördragning, funktioner för omvänd konstruktion och mycket mer.

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS


Nästa generation av SOLIDWORKS 3D CAD är redo att leverera en rad förbättrade användarupplevelser, allt från förenklad installation och licensiering till ytterligare förmåner som molnlagring av dina filer. Läs mer om det här alternativet nu!

Jämföra våra paket och dess funktioner

SOLIDWORKS 3D CAD kommer i tre olika skalbara paketlösningar för att möta ditt företags behov. Hitta den rätta lösningen för dig.

SOLIDWORKS som molnlösning

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS är en lösning som möjliggör samarbete i realtid med andra intressenter, molnlagring inklusive revisionshantering och snabb tillgång till ytterligare produktivitetsverktyg i ett digitalt ekosystem – allt baserat i molnet! 

Functions and featuresSOLIDWORKS Desktop3DEXPERIENCE SOLIDWORKS
Part & Assembly modelling 
2D Design 
Cloud-based data management 
Cloud-based collaboration 
Online licensing 
Automatic installation 

Funktioner och specifikationer

Functions and featuresSOLIDWORKS StandardSOLIDWORKS ProfessionalSOLIDWORKS Premium
SOLIDWORKS 3D CAD
Part and Assembly Modeling
2D Drawings
Design Reuse and Automation
Collaborate and share CAD data
Interference Check
First Pass Analysis Tools
CAM Programming
Design for Manufacturing (DFM)
Productivity Tools
Advanced CAD File Import/Export and 3D Interconnect
Xtended Reality (XR) Exporter
CAD Libraries (SOLIDWORKS Toolbox)
Design for Cost (SOLIDWORKS Costing)
ECAD/MCAD Collaboration (CircuitWorks)
CAD Standards Checking (Design Checker)
Collaboration with eDrawings Professional
Automated Tolerance Stack-Up Analysis (TolAnalyst)
Advanced Photorealistic Rendering (SOLIDWORKS Visualize)
SOLIDWORKS File Management
Reverse Engineering (ScanTo3D)
Time-based Motion Analysis
Linear Static Analysis for Parts and Assemblies
Pipe and Tube Routing
Electrical Cable and Wiring Harness Routing
Advanced Surface Flattening
Rectangular and Other Section Routing

Jag älskar att använda SOLIDWORKS eftersom jag kan börja förverkliga mina idéer så fort jag öppnar programmet.

Det är så lätt att omvandla mina tankar till en konkret skiss och jag blir alltid lika förvånad över hur snabbt jag kan skapa komplexa konstruktioner med detta kraftfulla verktyg”

Peter Ulrik Kann, Quantum Machines

 

Vanliga frågor för SOLIDWORKS

För att kunna göra ett genomtänkt val om SOLIDWORKS 3D CAD behöver du all relevant information.
Här är svaren på de vanligaste frågorna.

Kan jag få SOLIDWORKS gratis?

Tyvärr är en SOLIDWORKS-licens inte gratis. Programvaran kommer i tre olika paket: Standard, Professional och Premium, som alla har olika funktioner och priser. Läs mer om våra olika paket här eller kontakta oss.

Dassault Systèmes erbjuder däremot programvaran till studenter för utbildning. Om din skola eller universitet redan har SOLIDWORKS Education är studentåtkomsten automatiskt tillgänglig för dig som student. Din lärare kommer att tillhandahålla en licenskod som ger dig omedelbar åtkomst. Om inte, vänligen kontakta oss, så hjälper vi dig att få åtkomst. Forskare som uppfyller kraven är också berättigade till attraktiva rabatter.

Startups som uppfyller vissa krav kan få tillgång till SOLIDWORKS för Startups gratis under det första året för att hjälpa dig att komma igång.

SOLIDWORKS erbjuder också nätverkslicenser till kvalificerade inkubatorer som hjälper nystartade företag. Detta ger dem de bästa verktygen att arbeta med från början av resan.

Slutligen, om du är intresserad av att investera i SOLIDWORKS, men först vill testa programvarans funktioner, kan våra kostnadsfria testversioner vara ett bra alternativ för dig.

Kontakta oss så berättar vi mer om de olika alternativen!

Kan jag hyra SOLIDWORKS?

När du behöver SOLIDWORKS för ett kortsiktigt projekt kan hyrlicens (term license) vara det bästa alternativet för dig.

En hyrlicens är en flexibel SOLIDWORKS-licens, vilket kan vara användbart för nystartade företag, entreprenörer, konsulter, som får full tillgång till utmärkta verktyg med maximal flexibilitet till en låg kostnad. Du har också möjlighet att blanda villkor och med ägda licenser.

Läs mer om alternativ för att hyra SOLIDWORKS här.

Hur lär jag mig att använda SOLIDWORKS?

Även om SOLIDWORKS är en av de mest intuitiva CAD-lösningarna på marknaden, kan det vara svårt att veta hur man ska dra nytta av all kapacitet.

Vi erbjuder ett omfattande utbud av utbildningar, där du och ditt företag kan få all den kompetens du behöver och hålla dem uppdaterade. Med en aktiv prenumeration får du också obegränsat stöd från våra certifierade lokala SOLIDWORKS-experter.

För att lära dig mer kan du ta del av vårt omfattande utbud av gratis utbildningsmaterial genom vårt supportcenter, samt sociala medier YouTube, LinkedIn, Facebook och Instagram.

Du kan också hålla dig uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev – här får användbara du tips & tricks om SOLIDWORKS från våra experter.

Vilka är kraven på hårdvara för SOLIDWORKS?

Vi rekommenderar att du kombinerar en CPU-klockhastighet på minst 3,3 GHz med 32 GB RAM och en SSD. Dassault Systèmes har officiella rekommendationer för vilka GPU som är kvalificerade för SOLIDWORKS. Besök SOLIDWORKS hemsida här.

Läs mer om saker du bör tänka på när du väljer hårdvara för SOLIDWORKS här.

Genom att använda en hårdvara som följer dessa rekommendationer, får du en smidig upplevelse av SOLIDWORKS programvara.

Var köper jag SOLIDWORKS?

Du kan bara köpa SOLIDWORKS genom en certifierad återförsäljare som PLM Group.

SOLIDWORKS erbjuder heltäckande lösningar för alla dina designbehov, och det kan vara svårt att själv välja vilka verktyg du behöver. Våra experter kan hjälpa dig att hitta de perfekta lösningarna för dina behov.

Kontakta oss här!

Våra SOLIDWORKS lösningar

SOLIDWORKS Desktop

SOLIDWORKS Desktop:
Denna CAD-lösning är välkänd för företag över hela världen. SOLIDWORKS är ett välbeprövat verktyg som dagligen används av tusentals stora och små företag. Det är ett av de mest populära CAD-paketen på marknaden och har behållit den positionen i mer än två decennier.

Molnansluten CAD

Cloud Connected CAD:
3DEXPERIENCE SOLIDWORKS är en lokalt installerad version av SOLIDWORKS som är ansluten till molnet.
Den är också licensierad via molnet med en namngiven användarlicens. Det gör att användaren har tillgång till licensen på alla sin inloggade arbetsstationer.

Konstruera i molnet

3DEXPERIENCE:
På 3DEXPERIENCE-plattformen finns ett urval av CAD-verktyg som körs i webbläsaren utan att behöva installeras.
Med dem kan du skapa, redigera och hantera funktionsbaserat parametriskt 3D-CAD-innehåll utan att behöva installera eller uppgradera.

Ladda ner material

  • Buyers Guide to CAD

    Deciding on the right 3D CAD solution for your company is not an easy task. It can be a jungle to navigate between the offers and which concrete tools you need, that can help you accelerate innovation and strengthen the product development process.

Vill du testa?

Vill du ha mer information innan du investerar? Kontakta oss idag så hjälper våra experter dig vidare!

Få en offert

Hej! Är du redo att prata? Låt oss hjälpa dig att skräddarsy en lösning som passar dina behov och preferenser. Kontakta oss i dag och låt oss börja prata.