SOLIDWORKS Inspection

Effektivisera din kontrollprocess och förbättra kvaliteten på dina produkter. SOLIDWORKS Inspection är ett enkelt och intuitivt program som kan minska tiden för att skapa dokumentation för kontrollmätning.

Automatisera din kontrollprocess

Du skulle kunna spendera timmar på att manuellt skapa dokumentation för kontrollmätning. SOLIDWORKS Inspection är ett FAI-program (First Article Inspection) som förenklar och automatiserar framtagningen av inspektionsritningar och inspektionsrapporter.

Med dess enkla och intuitiva applikation kan du minska tiden du spenderar på att skapa kontrolldokument med upp till 90%, samtidigt som det hjälper till att eliminera fel i inmatningen och förbättrar därmed kvaliteten.

Du kan skapa kontrolldokumentation oavsett vilket CAD-system du använder, antingen genom dess separata programvara eller som integrerad add-in.

Varför SOLIDWORKS Inspection?

Det finns flera anledningar. Här listar vi tre utmärkande fördelar:

 • Kontroller görs med bara några få klick
 • Ta fram produkter snabbare och minska onödiga fel
 • Förbättra din tillverkningsprocess avsevärt

Våra paket

SOLIDWORKS Inspection Standard

SOLIDWORKS Inspection Standard är en First Article Inspection (FAI) programvara för inspektion för att effektivisera skapandet av kontrolldokument. Den består av en fristående applikation och ett SOLIDWORKS-tillägg som gör det möjligt för användare att utnyttja sina äldre data oavsett om de har SOLIDWORKS-filer, PDF- eller TIFF-filer.

SOLIDWORKS Inspection Professional

SOLIDWORKS Inspection Professional ger utökade möjligheter genom att användaren på flera sätt kan mata in mätvärden direkt i projektet för att förenkla delinspektion. Varje karakteristiskt värde kan matas in manuellt, med hjälp av en digital tjocklek eller genom att importera koordinatmätningsmaskin (CMM)-resultat.

Vill du se alla funktioner i de olika paketen?

Det finns två skalbara paket med olika funktioner. Hitta den perfekta lösningen för dina specifika behov.

Funktioner

FunktionerSOLIDWORKS Inspection
Standard
SOLIDWORKS Inspection
Professional
Improved and Streamlined Inspection Workflows
PDF/TIFF File Support
DXF/DWG File Support
SOLIDWORKS Drawing File Support
Optical Character Recognition
Automatic Ballooning
Customize Inspection Reports
Ballooned Drawing Appearance
PDF Drawing Comparison and 2D/3D Revision Management
Quality Sampling Plans
Quality Systems Integration
File Management
Inspection Reports
SOLIDWORKS Part/Assembly File Support
2D/3D CAD File Support
Inspection Measurements
Graphical Pass/Fail Status

Vill du veta mer? Ladda ner SOLIDWORKS Inspection produktblad här.

SP Maskiner AB

“We annually save one man-year by using the solution for the automatic generation of our aftermarket documentation and we bring more value to our customers. They receive flawless documentation, custom made for their unique machines in exactly the format they want, whether it is paper-based, on CD-ROM, online via our …

De mest ställda frågorna

För att kunna göra ett välgrundat beslut behöver du all relevant information. Nedan har vi listat de mest ställda frågorna om SOLIDWORKS.

Kan jag få SOLIDWORKS gratis?

Tyvärr är en SOLIDWORKS-licens inte gratis. Programvaran kommer i tre olika paket: Standard, Professional och Premium, som alla har olika funktioner och priser. Läs mer om våra olika paket här eller kontakta oss.

Dassault Systèmes erbjuder däremot programvaran till studenter för utbildning. Om din skola eller universitet redan har SOLIDWORKS Education är studentåtkomsten automatiskt tillgänglig för dig som student. Din lärare kommer att tillhandahålla en licenskod som ger dig omedelbar åtkomst. Om inte, vänligen kontakta oss, så hjälper vi dig att få åtkomst. Forskare som uppfyller kraven är också berättigade till attraktiva rabatter.

Startups som uppfyller vissa krav kan få tillgång till SOLIDWORKS för Startups gratis under det första året för att hjälpa dig att komma igång.

SOLIDWORKS erbjuder också nätverkslicenser till kvalificerade inkubatorer som hjälper nystartade företag. Detta ger dem de bästa verktygen att arbeta med från början av resan.

Slutligen, om du är intresserad av att investera i SOLIDWORKS, men först vill testa programvarans funktioner, kan våra kostnadsfria testversioner vara ett bra alternativ för dig.

Kontakta oss så berättar vi mer om de olika alternativen!

Kan jag hyra SOLIDWORKS?

När du behöver SOLIDWORKS för ett kortsiktigt projekt kan hyrlicens (term license) vara det bästa alternativet för dig.

En hyrlicens är en flexibel SOLIDWORKS-licens, vilket kan vara användbart för nystartade företag, entreprenörer, konsulter, som får full tillgång till utmärkta verktyg med maximal flexibilitet till en låg kostnad. Du har också möjlighet att blanda villkor och med ägda licenser.

Läs mer om alternativ för att hyra SOLIDWORKS här.

Hur lär jag mig att använda SOLIDWORKS?

Även om SOLIDWORKS är en av de mest intuitiva CAD-lösningarna på marknaden, kan det vara svårt att veta hur man ska dra nytta av all kapacitet.

Vi erbjuder ett omfattande utbud av utbildningar, där du och ditt företag kan få all den kompetens du behöver och hålla dem uppdaterade. Med en aktiv prenumeration får du också obegränsat stöd från våra certifierade lokala SOLIDWORKS-experter.

För att lära dig mer kan du ta del av vårt omfattande utbud av gratis utbildningsmaterial genom vårt supportcenter, samt sociala medier YouTube, LinkedIn, Facebook och Instagram.

Du kan också hålla dig uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev – här får användbara du tips & tricks om SOLIDWORKS från våra experter.

Vilka är kraven på hårdvara för SOLIDWORKS?

Vi rekommenderar att du kombinerar en CPU-klockhastighet på minst 3,3 GHz med 32 GB RAM och en SSD. Dassault Systèmes har officiella rekommendationer för vilka GPU som är kvalificerade för SOLIDWORKS. Besök SOLIDWORKS hemsida här.

Läs mer om saker du bör tänka på när du väljer hårdvara för SOLIDWORKS här.

Genom att använda en hårdvara som följer dessa rekommendationer, får du en smidig upplevelse av SOLIDWORKS programvara.

Var köper jag SOLIDWORKS?

Du kan bara köpa SOLIDWORKS genom en certifierad återförsäljare som PLM Group.

SOLIDWORKS erbjuder heltäckande lösningar för alla dina designbehov, och det kan vara svårt att själv välja vilka verktyg du behöver. Våra experter kan hjälpa dig att hitta de perfekta lösningarna för dina behov.

Kontakta oss här!

Viktig information om förändringar för SOLIDWORKS licenser som kommer i juli 2023

Dassault Systèmes har meddelat att det kommer att ske förändringar i prissättningen av SOLIDWORKS CAD som kommer att gälla globalt från och med den 1 juli 2023.

 • Nya fasta licenser (PERPETUAL) från SOLIDWORKS: Vid alla nya köp av SOLIDWORKS så kommer serviceavtalen automatiskt att inkludera SOLIDWORKS Cloud Services (molntjänster)
  • Alla nya fasta (PERPETUAL) SOLIDWORKS CAD-licenser måste ha två års initialt serviceavtal med Cloud Services vid köptillfället.
  • SOLIDWORKS Serviceavtal med Cloud Services kommer att få en prishöjning till en mindre kostnad för det värde som ingår.
 • Nya SOLIDWORKS-hyrlicenser: Alla nya hyrlicenser (TERM) för SOLIDWORKS CAD-licenser inkluderar automatiskt SOLIDWORKS Cloud Services (molntjänster).
  • Priset för hyrlicenser (TERM) kommer att stiga till en bråkdel av kostnaden för det värde som ingår.
 • Befintliga licenser: Dina nuvarande SOLIDWORKS CAD-licenser påverkas inte och inte heller priset ändras. Du kommer dock att ha möjlighet att uppgradera till ett avtal med Cloud Services (molntjänster) för en mindre summa.

Läs om förändringarna och hur de kommer att påverka olika licenser här: Viktig information om förändringar för SOLIDWORKS licenser som kommer i juli 2023

Skalbara licensmodeller

Med våra licensmodeller kan du välja mellan att hyra eller äga en licens beroende på dina behov.

SOLIDWORKS Term Licensing
Har du behov av programvaran på kort sikt är en hyrlicens ett bra alternativ. Du får snabb och enkel tillgång till utmärkta verktyg och ett flexibelt alternativ till låg kostnad.

SOLIDWORKS Perpetual Licensing
Vid behov av en lösning under en längre tid är denna licens ett mer kostnadseffektivt alternativ.

Ladda ner resurser

 • Buyers Guide to CAD

  Deciding on the right 3D CAD solution for your company is not an easy task. It can be a jungle to navigate between the offers and which concrete tools you need, that can help you accelerate innovation and strengthen the product development process.

Varför oss

Uppnå imponerande resultat och ta dina produkter till marknaden snabbare med vår expertis och teknik.

Få en offert

Hej! Är du redo att prata? Låt oss hjälpa dig att skräddarsy en lösning som passar dina behov och preferenser. Kontakta oss i dag och låt oss börja prata.