SOLIDWORKS Term Licensing

Säg adjö till dyra engångslicensavgifter och välkomna istället framtidens sätt att köpa programvaror: SOLIDWORKS Term Licensing

Framtiden är här: SOLIDWORK Term Licensing

Term Licensing (hyrlicens) ger dig friheten att anpassa programvaran till dina föränderliga affärsbehov.

Med SOLIDWORKS term licensing kan du glömma allt om dyra engångslicenser. Det ger dig möjlighet att utforska fördelarna med en flexibel och skalbar lösning där du betalar för programvaran på abonnemangsbasis.

Hög funktionalitet till en låg ingångskostnad
Term licensing ger samma funktioner och funktionalitet som perpetual licensing (köplicenser), men de är tidsbaserade och kan köpas i termer av 3 månader och 1 år.

Support
Med term licensing har du tillgång till samma supportnivå som kunder med perpetual licensing vid prenumeration. Dessutom får du fri tillgång till MySolidWorks Professional, certifieringar och SOLIDWORKS Customer Portal.

Som kund har du möjlighet att blanda och kombinera term licensing (hyrlicens) och perpetual licensing (köplicens).

Varför SOLIDWORKS term licensing ?

 • Alltid uppdaterad: Få tillgång till den senaste versionen av SOLIDWORKS så att du alltid kan arbeta med den senaste tekniken och funktionerna
 • Skalbarhet: Justera eller avbryta din prenumeration när som helst, vilket gör det enkelt att skala upp eller ner i takt med att dina behov förändras
 • Kostnadseffektivt: Kom igång med SOLIDWORKS-programvaran till en minimal kostnad
 • Förutsägbara utgifter: Med term licensing vet du exakt hur mycket du kommer att spendera på programvaran varje månad, vilket gör det lättare att budgetera och hantera utgifter.
 • Teknisk support: Tillgång till samma supportnivå som kunder med Perpetual licensing (köpta licenser) vid prenumeration

Term licensing – en skalbar modell

Med våra billiga, flexibla och skalbara licensalternativ kan du köpa programvaran under en tremånaders- eller ettårsperiod – allt beroende på dina behov.

SOLIDWORKS Term licensing (hyrlicens)
För dig som vill ha enkel och kostnadseffektiv tillgång till förstklassig SOLIDWORKS 3D CAD, samtidigt som du får fullständig flexibilitet när det gäller användning och prenumeration.

Teknisk support
Med en SOLIDWORKS Term License har du tillgång till samma supportnivå som kunder med Perpetual License på Subscription Service.

Programvaror som stöds av SOLIDWORKS Term Licensing

SOLIDWORKS Term Licensing finns både som fristående licens och nätverkslicens.

SOLIDWORKS TERM är tillgängligt för alla SOLIDWORKS-produkter:

StandaloneNetwork
SOLIDWORKS 3D CAD
SOLIDWORKS CAM
SOLIDWORKS Simulation
SOLIDWORKS Flow
SOLIDWORKS Plastics
SOLIDWORKS Inspection
SOLIDWORKS MBD
SOLIDWORKS Electrical
SOLIDWORKS PDM
SOLIDWORKS Composer
SOLIDWORKS Routing
SOLIDWORKS Sustainability
DRAFTSIGHT ENTERPRISE
DRAFTSIGHT MECHANICAL
SOLIDWORKS Visualize

Viktigt! Du äger inte licensen – du hyr den i praktiken.
Därför måste du fundera på hur du kommer att få tillgång till designdata efter att tidslicensen har löpt ut.

Baser

”Jag använde SOLIDWORKS på universitetet så det var naturligt för mig att även använda det på Baser. Jag kontaktade PLM Group för att ta reda på om det fanns någon form av lösning där vi kunde använda SOLIDWORKS gratis. De erbjöd oss ​​en entreprenörslicens, vilket var perfekt.”

Vanliga frågor

För att kunna fatta ett välgrundat beslut behöver du all relevant information.
Här är svaren på de vanligaste frågorna.

Kan jag få SOLIDWORKS gratis?

Tyvärr är en SOLIDWORKS-licens inte gratis. Programvaran kommer i tre olika paket: Standard, Professional och Premium, som alla har olika funktioner och priser. Läs mer om våra olika paket här eller kontakta oss.

Dassault Systèmes erbjuder däremot programvaran till studenter för utbildning. Om din skola eller universitet redan har SOLIDWORKS Education är studentåtkomsten automatiskt tillgänglig för dig som student. Din lärare kommer att tillhandahålla en licenskod som ger dig omedelbar åtkomst. Om inte, vänligen kontakta oss, så hjälper vi dig att få åtkomst. Forskare som uppfyller kraven är också berättigade till attraktiva rabatter.

Startups som uppfyller vissa krav kan få tillgång till SOLIDWORKS för Startups gratis under det första året för att hjälpa dig att komma igång.

SOLIDWORKS erbjuder också nätverkslicenser till kvalificerade inkubatorer som hjälper nystartade företag. Detta ger dem de bästa verktygen att arbeta med från början av resan.

Slutligen, om du är intresserad av att investera i SOLIDWORKS, men först vill testa programvarans funktioner, kan våra kostnadsfria testversioner vara ett bra alternativ för dig.

Kontakta oss så berättar vi mer om de olika alternativen!

Kan jag hyra SOLIDWORKS?

När du behöver SOLIDWORKS för ett kortsiktigt projekt kan hyrlicens (term license) vara det bästa alternativet för dig.

En hyrlicens är en flexibel SOLIDWORKS-licens, vilket kan vara användbart för nystartade företag, entreprenörer, konsulter, som får full tillgång till utmärkta verktyg med maximal flexibilitet till en låg kostnad. Du har också möjlighet att blanda villkor och med ägda licenser.

Läs mer om alternativ för att hyra SOLIDWORKS här.

Hur lär jag mig att använda SOLIDWORKS?

Även om SOLIDWORKS är en av de mest intuitiva CAD-lösningarna på marknaden, kan det vara svårt att veta hur man ska dra nytta av all kapacitet.

Vi erbjuder ett omfattande utbud av utbildningar, där du och ditt företag kan få all den kompetens du behöver och hålla dem uppdaterade. Med en aktiv prenumeration får du också obegränsat stöd från våra certifierade lokala SOLIDWORKS-experter.

För att lära dig mer kan du ta del av vårt omfattande utbud av gratis utbildningsmaterial genom vårt supportcenter, samt sociala medier YouTube, LinkedIn, Facebook och Instagram.

Du kan också hålla dig uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev – här får användbara du tips & tricks om SOLIDWORKS från våra experter.

Vilka är kraven på hårdvara för SOLIDWORKS?

Vi rekommenderar att du kombinerar en CPU-klockhastighet på minst 3,3 GHz med 32 GB RAM och en SSD. Dassault Systèmes har officiella rekommendationer för vilka GPU som är kvalificerade för SOLIDWORKS. Besök SOLIDWORKS hemsida här.

Läs mer om saker du bör tänka på när du väljer hårdvara för SOLIDWORKS här.

Genom att använda en hårdvara som följer dessa rekommendationer, får du en smidig upplevelse av SOLIDWORKS programvara.

Var köper jag SOLIDWORKS?

Du kan bara köpa SOLIDWORKS genom en certifierad återförsäljare som PLM Group.

SOLIDWORKS erbjuder heltäckande lösningar för alla dina designbehov, och det kan vara svårt att själv välja vilka verktyg du behöver. Våra experter kan hjälpa dig att hitta de perfekta lösningarna för dina behov.

Kontakta oss här!

Viktig information om förändringar för SOLIDWORKS licenser som kommer i juli 2023

Dassault Systèmes har meddelat att det kommer att ske förändringar i prissättningen av SOLIDWORKS CAD som kommer att gälla globalt från och med den 1 juli 2023.

 • Nya fasta licenser (PERPETUAL) från SOLIDWORKS: Vid alla nya köp av SOLIDWORKS så kommer serviceavtalen automatiskt att inkludera SOLIDWORKS Cloud Services (molntjänster)
  • Alla nya fasta (PERPETUAL) SOLIDWORKS CAD-licenser måste ha två års initialt serviceavtal med Cloud Services vid köptillfället.
  • SOLIDWORKS Serviceavtal med Cloud Services kommer att få en prishöjning till en mindre kostnad för det värde som ingår.
 • Nya SOLIDWORKS-hyrlicenser: Alla nya hyrlicenser (TERM) för SOLIDWORKS CAD-licenser inkluderar automatiskt SOLIDWORKS Cloud Services (molntjänster).
  • Priset för hyrlicenser (TERM) kommer att stiga till en bråkdel av kostnaden för det värde som ingår.
 • Befintliga licenser: Dina nuvarande SOLIDWORKS CAD-licenser påverkas inte och inte heller priset ändras. Du kommer dock att ha möjlighet att uppgradera till ett avtal med Cloud Services (molntjänster) för en mindre summa.

Läs om förändringarna och hur de kommer att påverka olika licenser här: Viktig information om förändringar för SOLIDWORKS licenser som kommer i juli 2023

Ladda ner resurser

 • Buyers Guide to CAD

  Deciding on the right 3D CAD solution for your company is not an easy task. It can be a jungle to navigate between the offers and which concrete tools you need, that can help you accelerate innovation and strengthen the product development process.

Vill du testa?

Vill du ha mer information innan du investerar? Kontakta oss idag så hjälper våra experter dig vidare!

Få en offert

Hej! Är du redo att prata? Låt oss hjälpa dig att skräddarsy en lösning som passar dina behov och preferenser. Kontakta oss i dag och låt oss börja prata.