Ny på Jobbet med SOLIDWORKS PDM

Digital_Value_Chain

Ny på PLM Group… Susanne Alfredsson

Med en bakgrund som en länk mellan verksamhet och IT, inom stora organisationer, där data flödar genom många olika system och där många olika användare är inblandade, så kände jag mig förberedd och redo att kliva in ordentligt i PDM (Product Data Management) världen….

I min roll som PDM konsult på PLM Group innebär det att jobba med just sådant, data som flödar inom en organisation. Mitt arbete betyder i stort, att vara expert på dataflödesystemet – SOLIDWORKS PDM Proffessional.

Första dagen som jag klev in på min nya arbetsplats var min outlook kalender redan fullbokad – med tre månaders introduktion. Den innefattade bland annat en certifiering – ”SOLIDWORKS Technical Support Onboarding – specialist”, vilket innebar att sätta sig in i en ny värld av begrepp och olika ”varianter” av SOLIDWORKS.

Jag hade en förväntan om att arbetet skulle bli omväxlande… Det kan man säga att det blev. CAD hit och Electrical dit…  ja, mycket nytt, både vad gäller mjukvara som hårdvara. Men efter de tre månaderna av introduktion från proffsiga kollegor och genom självstudier så börjar jag så smått komma upp på banan och kan snart svara på både ditten och datten i supporten

 

Iallafall… Såhär funkar det… SOLIDWORKS PDM

I SOLIDWORK PDM samlar man ihop information, filer och dokument (alltifrån CAD-ritningar och modeller till projektdokument såsom word och excel) i en databas och arkivserver – en säker och centraliserad källa. Däri kontrolleras bland annat versionshantering och åtkomst till filer, anpassat för just din organisation. Allt i en ordnad struktur, där varje användare har tillgång till sina filer och vyer.

WORKFLOW

Med SOLIDWORKS PDM kan man automatisera processer, såsom utveckling och godkännande. Detta görs genom att för varje kund sätta upp ett integrerat arbetsflöde (med hjälp av Administration-verktyget i PDM) där olika typer av statusar och tillstånd skapas.

Bilden visar ett exempel på ett enkelt arbetsflöde som är uppsatt i PDM Administration verktyget:

img1

Vid varje ”Transition” (förändringsläge) kan man bland annat skicka mail eller notiser (den lilla gula klockan) till berörda personer/roller, för att meddela t ex att en fil finns att godkänna.

 

Slutligen…

Med min tidigare erfarenhet och med den bakgrunden jag har så kan jag påstå att SOLIDWORK PDM effektiviserar och förenklar din vardag, vare sig du är konstruktör, designer, projektledare eller chef! Systemet är din hjälpreda och det håller dig strukturerad och uppdaterad.

Så, nu när jag avklarat min första tid här på PLM Group så är känslan harmonisk, och jag kan påstå att jag och mina kollegor alltid gör vårt bästa för att hjälpa våra kunder att nå sina mål och bli framgångsrika!

 

Susanne Alfredsson,
Technical Consultant, PDM

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.