Om oss

Om oss

För mer än 25 år sedan föddes vi ur ett behov för 3D CAD. Idag stärker vi individer och tillverkande företag med expertis och verktyg för att förverkliga produktinnovationer. Det är därför vi finns.

41M

Omsättning

175

Antal anställda

9

Språk

6

Länder

Om PLM Group

Vårt uppdrag är att driva människors och tillverkningsföretags innovation framåt. Det gör vi genom att digitalisera hela värdekedjan och integrera alla steg i produktlivscykeln från design till eftermarknad.

Genom vår roll som innovationspartner stödjer vi våra kunder i flera olika branscher. Vi har arbetat med Dassault Systèmes SOLIDWORKS i över 25 år som en värdeskapande partner. Vår division för 3D-printing arbetar tillsammans med företag i världsklass inom additiv tillverkning, vilket gör det möjligt för oss att leverera den senaste och bästa tekniken till våra kunder.

PLM Group är en del av Pronect, som består av en grupp oberoende företag med över 7000 branschkunder. Pronect driver industrin framåt genom att knyta samman teknologi och kompetens. Pronect har sitt huvudkontor i Värnamo och finns i sju länder i Norden och Baltikum och är en del av familjeägda Liljedahl Group.

Är du redo att påbörja din innovationsresa?

Våra lokala expertteam och globala partnerskap är redo att hjälpa dig att komma dit.

Våra kontor

Du är alltid välkommen att besöka våra lokala kontor. Här kan du delta i utbildningar och seminarier.

Möt teamet

Vårt team består av passionerade och kunniga experter som drivs av att hitta rätt lösning för dig.

Hållbarhetsrapport

Genom att ständigt utveckla och stärka vårt hållbarhetsarbete, genererar vi värde för våra kunder, medarbetare och partners. Att bidra till utvecklingen av ett mer hållbart samhälle är en viktig del av vår långsiktiga strategi som genererar fler affärsmöjligheter för Pronect – en grupp av de oberoende företagen PLM Group, Ravema och Din Maskin.

Visselblåsning

PLM Group är förpliktad till en hög standard av öppenhet, ärlighet och ansvar. Våra anställda och affärspartners är den viktigaste källan för att avslöja eventuellt felaktigt beteende som behöver hanteras. Syftet med visselblåsarpolicyn är att uppmuntra anställda och affärspartners att rapportera misstänkt felaktigt beteende utan någon risk för repressalier, samt för att fastställa en lämplig utredningsprocess. Om du har information om överträdelser eller andra allvarliga ärenden som du vill anmäla kan du göra det genom att rapportera det här.

Din anmälan är helt anonym och kommer att tas emot och hanteras av en ärendehanterare som inte är involverad i ärendet.

Vår historia

Med mer än 25 års erfarenhet har vi en historia som är värd att berätta.

PLM Group History

2024

PLM GROUP IDAG

Idag, med ett växande team av 175 experter, är vårt uppdrag att hjälpa våra kunder till innovativa lösningar. Genom att tillhandahålla verktyg, kunskap och inspiration ser vi till att diskreta tillverkningsföretag drar nytta av digitalisering och hållbarhet. Vi erbjuder lokal support och global kunskap genom våra partnerskap med Dassault Systèmes och världsledande tillverkare av additiv tillverkning.
2023

FÖRVÄRVAR KUNDBAS FRÅN AXELENT SOLUTIONS

FÖRVÄRVAR KUNDBAS FRÅN AXELENT SOLUTIONS

PLM Group förvärvar Axelent Solutions ABs kundbas, ett av världens ledande företag inom säkerhetslösningar.

 

”Att föra samman våra kundbaser innebär förbättrad kundsupport och utbildning, vilket säkerställer att våra kunder får förstklassig service. Dessutom ger vår utökade kapacitet oss möjlighet att utveckla innovativa lösningar som direkt gynnar dig som kund”  – Lars Green, General Manager, PLM Group

2023

FÖRVÄRVAR FINSKA RAND

FÖRVÄRVAR FINSKA RAND

Rand är specialiserade på att tillhandahålla mjukvarulösningar och tjänster relaterade till CAD (Computer Aided Design) och PLM (Product Lifecycle Management).


”Vår gemensamma kunskap inom avancerad CAD, avancerade simuleringar och PLM kommer att vara till fördel för våra kunder.” – Jari Suokas, verkställande direktör i Ranvalue”

2023

FÖRVÄRVAR NORSKA CAE CONSULT SCANDINAVIA AS

FÖRVÄRVAR NORSKA CAE CONSULT SCANDINAVIA AS

Sedan 1991 har CAE Consulting Scandinavia levererat mekaniska konstruktionslösningar till norska kunder.


”Vi överlåter företaget och våra kunder till en kvalificerad, stabil och pålitlig ägare. Vi på CAE Consult Scandinavia ser behovet av större aktörer på grund av det rådande läget på den växande marknaden. Sammanslagningen med PLM Group gör det möjligt för oss att leverera ännu större värde”
– Lars Kvendbø, grundare av CCS

2021

FÖRVÄRVAR PLM TECHNOLOGY AS

FÖRVÄRVAR PLM TECHNOLOGY AS

PLM Group förvärvar de norska återförsäljaren av 3DEXPERIENCE, PLM Technology AS.

”Vi strävar efter att ge alla våra kunder tillgång till expertis inom avancerad simulering.”

– Jan Lundström, CEO, PLM Group

2020

FÖRVÄRVAR DANSKA TEAMWORKS A/S

FÖRVÄRVAR DANSKA TEAMWORKS A/S

Förvärvet av Teamworks har befäst vår position på den danska marknaden och tillfört lokal erfarenhet och närvaro.

 

”Vi tror att den fleråriga erfarenhet och starka kultur som finns hos båda företagen kommer ge våra kunder optimal vägledning.”

– Henrik Østergaard, Country Business Manager,
PLM Group

2018

BLIR EN DEL AV LMT GROUP

Liljedahl Group grundades år 1982. Idag äger de sju bolag och omsätter cirka 12 miljarder.

 

”I ett partnerskap med LMT Group kan vi utöka våra kunderbjudanden med lösningar för digitalisering och Industri 4.0.”

– Jan Lundström, CEO PLM Group.

2016

FÖRVÄRVAR NORSKA PRONOR AS

FÖRVÄRVAR NORSKA PRONOR AS

PLM Group köper upp ProNor AS och etablerar därmed en lokal närvaro i alla nordiska länder.

 

”Det känns bra att veta att jag lämnar mitt företag och våra kunder med en kvalificerad, pålitlig och stabil affärspartner som PLM Group.”
– Jan Erik Iversen, CEO, ProNor

2015

HUVUDKONTOR TAR PLATS I MALMÖ

Vårt huvudkontor etableras i Malmö på grund av dess strategiska läge och fungerar som en central mötesplats för alla våra 17 kontor.

2014

NYA MÖJLIGHETER MED 3D-PRINTING

NYA MÖJLIGHETER MED 3D-PRINTING

Vi samarbetar stolt med branschledande giganter inom 3d-printing för att möta våra kunders efterfrågan. Idag inkluderar det 3d-skrivare från HP, 3D Systems och Markforged.

2009

PLM GROUP FÖDS

PLM GROUP FÖDS

De starkaste, mest framstående aktörerna i Norden och Baltikum slås samman och PLM Group föds. Vi blir därmed mer än 100 anställda och den största nordiska leverantören av lösningar och tjänster för produktutveckling. Läs mer om de enskilda företagen nedan.

2007

SIA CADON ETABLERAS

2005

FÖRETAGET CADON CONSULTING OÜ ETABLERAS

2001

CADON OY GRUNDAS

I Finland grundar Timo Talvio ett företag i syfte att sälja SOLIDWORKS för finska 3D CAD-användare 1998. Företaget lade grunden för CadOn Oy som så småningom grundades 2001.

1996

SOLID DESIGN HOUSE A/S GRUNDAS

Solid Design House var banbrytande inom dansk teknik med introduktionen av SOLIDWORKS 3D CAD. Detta bara sex månader efter att uppfinnaren Jon Hirschstick och hans team kommersialiserade den innovativa designprogramvaran i USA.

1991

MP ENGINEERING AB GRUNDAS

I början av 90-talet gick grundaren av svenska MP Engineering, Martin Poulsen, från att ha sålt konsulttjänster till att sälja CAD-lösningar. Efter att Poulsen fått upp ögonen för SOLIDWORKS år 1994 blev företaget en viktig återförsäljare.

Varför oss

Uppnå imponerande resultat och ta dina produkter till marknaden snabbare med vår expertis och teknik.

Kontakta oss

Vi förstår att det är ett stort beslut att investera i framtiden. Utifrån dina drömmar och ambitioner hjälper vi dig att skapa en plan som tar dig i mål. Kontakta oss idag, så guidar vi dig varje steg på vägen mot framgång.