PLM Group blir återförsäljare av högteknologiska 3D-skrivare

PLM Group blir återförsäljare i Norden och Baltikum för det snabbt växande amerikanska 3D-skrivarföretaget Markforged. I och med detta stärker Nordens största SOLIDWORKS-återförsäljare sin position som leverantör av den mest avancerade 3D-skrivar tekniken som finns på marknaden.

Markforged är den senaste tiden största framgångssaga vad gäller desktop 3D-skrivare. Företaget har sålt sin Mark Two till teknikledande företaget i mer än 50 länder runt om i världen. Användarna sträcker sig från tillverkare av specialdesignade motocykeldelar i Sydafrika till maskintillverkare i USA, från världsomspännande laboratorier till multimiljardindustrier.

PLM Groups Produktsäljchef för Norden och Baltikum, Henrik Larsen, sager:
”Innan vi skrev kontrakt med Markforged har vi genomgående studerat och testat skrivarna. Markforgeds skrivare fungerar som komplement i vår produktportfölj, samtidigt som den stärker vår position på 3D-skrivarmarknaden rejält. Maskinerna är av hög professionel kvalitet och vi är väldigt glada över att kunna erbjuda dem till både Nordiska och Baltiska företag och hjälpa dem skapa bättre och mer innovativa produkter.”

Antalet återförsäljare av Markforged runt om i världen har under det senaste året mer än fördubblats till 85 samtidigt som företagets om sättning under 2016 har ökat med 164 procent jämfört med föregående år. ”Detta är bara början för oss. Vi är i en process av att utveckla nya produkter som kommer lanseras senare under året,” säger Markforgegrundaren och VD’n Greg Mark.

Markforgeds 3D-skrivare är unika på grund av sina patenterade teknik som kallas CFF (Continous Fiber Filament). Tekniken kombineras med företagets egna mjukvara som automatiskt skapar det mest optimala fibermönstret inne i 3D CAD-modellen, något som säkerställer maximal hållbarhet på de utskrivna detaljerna.

Detta tillåter snabba utskrifter av exempelverktyg, fixturer och specialdetaljer som både skulle bli väldigt mycket svårare, om inte omöjligt, att tillverka med konventionella metoder. 3D-skrivartekniken försäkrar dig om att du sparar mycket tid och kostnader.

Det senaste materialet från Markforged är det banbrytande kompositmaterialet Onyx, som är nylon förstärkt med kolfiber. Materialet har styrkan och egenskaperna som är jämförbara med aluminium. Skrivarna kan också användas för att skriva ut i glasfiber, kevlar samt ett starkt och värmetåligt glasfibermaterial.

 

Gøran Jensen, Manager of 3D Printing Business
Tel: +47 47 30 87 87

 

Just nu har vi ett extra bra kampanjerbjudande på Mark Two – kontakta oss för mer information.

Jag vill ha erbjudandet!