ASA-LIFT A/S

Med SolidWorks och Simulation har utvecklingstiden reducerats med 50%
Hållfasthetsberäkningar är optimalt i förhållande mellan styrka och vikt
Återanvändning av data har reducerat konstruktionsprocessen

”Vi är väldigt nöjda med att både SolidWorks och SolidWorks Simulation som blivit oumbärliga verktyg i utvecklingen av nya produkter.”

UTMANINGEN

ASA-LIFT är en av världens ledande tillverkare av grönsaksskördare. Företagets produkter sträcker sig från skördare som hängs på traktorer till skördare som hängs på släp eller är självdrivna.
ASA-LIFT behövde utveckla större och mer kraftfulla maskiner fast under kortare tid. Faktorer som att hålla nere vikten utan att tulla på styrkan och strömlinjeforma utvecklingsprocessen är stora utmaningar för det danska företaget.

LÖSNINGEN

ASA-LIFT implementerade SolidWorks Simulation för att kunna konstruera maskiner som är så lätta som möjligt utan att kompromissa på deras styrka.
När ASA-LIFT får en order har de väldigt kort tid att utveckla och tillverka maskinen. Jämfört med för ett par år sedan har de reducerat utvecklingstiden med ungefär 50 procent. Ett projekt som tidigare kunde vara i en vecka är nu klar på två till tre dagar. Utvecklingschefen Niels Bendsen tror inte att utan verktyg som SolidWorks och SolidWorks Simulation hade det inte ens varit möjligt. Han berättar också att bland många saker så möjliggör CAD-systemet återanvändning av parter från existerande 3D modeller i nya konstruktioner, något som håller nere konstruktionstiden.

Företagets maskiner blir gradvis större och för att undvika att de samtidigt blir för tunga använder de SolidWorks Simulation för att reducera vikt samtidigt som vi försäkrar oss om deras robusthet. Genom att utföra styrkeberäkningar får vi en klar bild av hur starka maskinerna är jämfört med riktiga situationer,” förklarar Niels Bendsen och tillägger: ”Genom att använda Simulation kan vi väldigt enkelt göra de nödvändiga beräkningarna för att hitta en optimal ration mellan styrka och lägsta möjliga vikt.”

Den största anledningen till att investera i SolidWorks Simulation var ett nyligen avslutat utvecklingsprojekt. I projektet skapade ASA-LIFT en helt ny, självgående och multifunktionell maskin. Det är en maskin med ett väldigt brett användningsområde och kan operera så långt som nio meter mellan de fasta spår som följs ute på fältet. Utöver detta har den en liten vändradie. Maskinen används för att så, harva, bespruta och slutligen skörda.