Baser

Baser

Nystartade företag i ett tidigt skede hamnar lätt i en tuff sits. De måste få draghjälp för att samla in pengar, men att nå viktiga milstolpar innebär ofta att de bränner lite pengar – pengar de inte har. Detta var situationen för Baser, ett start-up baserat i Danmark. De konstruerar och tillverkar baser för parasoll.

Redan 2014 bestämde sig Josefine Østerby, som är CEO, för att förverkliga sin fars drömmar om att skapa en ny typ av parasollbas. Men hon insåg snabbt att hon inte hade de resurser som krävdes för att ha råd med en pålitlig programvara för att få igång designprocessen. PLM Group kom till undsättning med en 12-månaders gratis entreprenörslicens för SOLIDWORKS.

SOLIDWORKS erbjöd ett attraktivt alternativ till en dyr CAD-plattform – en gratis entreprenörslicens i 12 månader. Detta hjälpte Baser att komma igång på sin resa – från en kontant startup till ett lönsamt företag som är redo för tillväxt.

Validera konceptet

Baser hade redan bestämt att potentiella kunder skulle uppskatta problemet som deras parasoll idé skulle lösa. De var övertygade om att de skapade något som mötte användarnas behov. Men de behövde fortfarande validering för konceptet, vilket innebar att de behövde skapa prototyper för att få in startkapitalet.

Baser använde SOLIDWORKS hela vägen – från produktdesign till rendering till försäljning under produktens hela livslängd, vilket gjorde den supervärd för hela företaget. Grädden på moset? Det var gratis de första 12 månaderna.

”Det var en enorm skillnad för oss att få en gratis entreprenörslicens. Vi kunde inte ha börjat med SOLIDWORKS på något annat sätt. För när man är så liten…vi var bara tre personer…har man inte ekonomin att gå och köpa en enorm mjukvara”, säger Josefine Østerby, CEO för Baser.

Hejdå dyra prototyper. Hej kostnadsbesparingar

Innan deras nya produkt lanserades behövde den genomgå ett antal fysiska tester. Det traditionella – men oöverkomligt dyra – sättet att testa produkter är att bygga ett antal fysiska prototyper. Så förutom att det är kostsamt, är fysiska tester också långsamma.

SOLIDWORKS erbjöd ett rikt utbud av integrerade simuleringsapplikationer som avsevärt minskade antalet fysiska prototyper som Baser var tvungen att bygga. Det hjälpte också till att minska designtiden och den tid som ägnades åt bearbetning, kostnadsuppskattning och inspektion. Detta innebar att Baser kunde lägga ut en högkvalitativ produkt snabbt och till ett konkurrenskraftigt pris.

Louise Sandahl Ullmann, chef för varumärkes- och produktutveckling tillägger, ”SOLIDWORKS gav oss möjligheten att göra snabba prototyper så att vi kunde testa våra produkttyper och tillämpa förändringarna i SOLIDWORKS. Gör sedan prototyper igen och testa, utvärdera och tillämpa ändringarna.”

Snabb och effektiv fildelning med leverantörer

Det främsta klagomålet med vissa CAD-programvaror är att leverantörer kanske inte kan läsa deras filformat, vilket innebär att du slösar dyrbar tid och resurser på långa konverteringsprocesser som är nödvändiga för fildelning. Att dela filer med dina leverantörer (och kunder) är en nödvändig del av tillverkningsprocessen och det är tänkt att främja effektivitet. Så det borde inte vara jobbigt.

Med SOLIDWORKS fann Baser att de kunde samarbeta bättre med sina leverantörer. Möjligheten att samarbeta i 3D, sänkte kostnaderna ytterligare och hjälpte dem att leverera en bättre produkt, snabbare.

”Vi har några samarbetspartners i vår produktutveckling och de använder SOLIDWORKS. Så det är bra att vi använder samma språk. Så vi kan öppna varandras filer och hjälpa varandra.” Louise Sandahl Ullmann, chef för varumärkes- och produktutveckling sa vidare.

Stöd när det behövdes, där det behövdes

Vissa CAD-leverantörer har inte support på plats där det behövs som mest – på lokal nivå och på det lokala språket. Vad mer är, att ha snabb och enkel tillgång till expertråd och hjälp från en fullt certifierad supportingenjör kan betyda skillnaden mellan framgång och misslyckande – särskilt när du är nystartad.

Tack och lov behövde Baser inte oroa sig för någonting.

”Då och då har vi haft några problem och vi stöter på några problem med SOLIDWORKS, och PLM Group är bara supersnabb på att hjälpa till. Deras kundsupport är professionell och hjälpsam så det är ett stort plus. Vi kände att de faktiskt brydde sig om nystartade företag och nystartade företag, så det var det självklara valet att samarbeta med dem, förklarar Louise Ullmann.

Fördelar

  • Gratis entreprenörslicens i 12 månader – perfekt för en nystartade företag med begränsade resurser
  • Hjälpte till att utveckla och lansera inte en utan TVÅ produkter på 12 månader
  • Minskad tid för att testa, utvärdera och modifiera design – allt tack vare snabb prototypframställning
  • Snabb support där det behövdes, när det behövdes

Är du en del av ett nystartat företag som är intresserad av SOLIDWORKS?

Läs mer om SOLIDWORKS för Startups här

 

Baser

”Jag använde SOLIDWORKS på universitetet så det var naturligt för mig att även använda det på Baser. Jag kontaktade PLM Group för att ta reda på om det fanns någon form av lösning där vi kunde använda SOLIDWORKS gratis. De erbjöd oss ​​en entreprenörslicens, vilket var perfekt.”

Louise Sandahl Ullmann

Relaterade produkter

 • SOLIDWORKS 3D CAD

  SOLIDWORKS 3D CAD

  SOLIDWORKS 3D CAD SOLIDWORKS 3D CAD är en kraftfull och användarvänlig designprogramvara med funktioner som kortar ner utvecklingstiden. Ta din produkt till marknaden snabbare – …