Dantoy A/S

Enkelt att använda
Bättre ekonomi då konstruktion sker i samma byggnad
Snabbare och billigare att testa nya produktidéer

”Vi testade SolidWorks under ett år och beslutade oss för att forsätta också efter testperioden.”

UTMANINGEN

Dantoy a/s är ett Danskt företag som tillverkar en mängd olika leksaker och sportutrustning i plast, både för inomhus- och utomhusbruk. Med över 30 års erfarenhet i branschen är Dantoy en av Skandinaviens största tillverkare av plastleksaker. Innan SolidWorks kom till företaget köpte dem sina 3D konstruktioner från externa konsulter. Det var när de under ett år hyrde in en CAD-utbildad trainee som de tog beslutet att investera i ett eget 3D CAD system.

LÖSNINGEN

Efter att ha jämfört SolidWorks och Autodesk Inventor, beslöt sig både företaget och deras trainee för SolidWorks. Huvudorsaken till detta var för att SolidWorks var enklare att jobba med. En annan orsak är att deras befintliga 3D modeller från de externa konsulterna också gjorts i SolidWorks. En stor fördel med att ha SolidWorks inom företaget är att det nu är mycket lättare att testa om en ide kommer fungera eller inte, vilket gör det mycket billigare än förut.

”Genom åren har vi spenderat så mycket pengar på externa konsulter att vi kunde ha köpt SolidWorks många gånger om”, säger Technical Manager Jens Christensen. Traineeperioden är bara en testperiod, men Dantoy kommer fortsätta med egen produktutveckling även efter den perioden är över.