Defour Oy

Med HostPLM kommer vi åt vår data överallt och från alla typer av enheter
Vi kan använda systemet via smartphones med 3G uppkopplin
Datan är säker och enkel att komma åt överallt, online och fullt uppdaterad

”Vi har ibland så kallade workshops med våra kunder. Möjligheten att koppla upp sig med HostPLM har ökat hastigheten i vår konstruktionsprocess och låter våra konstruktörer använda sig av back-office support. Datan är nu säkert nåbar överallt och fullt uppdaterad,” säger Petri Perälä, CEO

UTMANINGEN

Under 2011 behövde Defour implementera ett PDM-system då företaget var del av ett komplext utvecklingsprojekt. Det var nödvändigt att introducera ett system som kunde underlätta filhantering tillsammans med klienten och hantera all konstruktionsdata som genererades under projektet.

LÖSNINGEN

Vi började utveckla vårt egna PDM-system, men det blev en historia utan slut och lösningen täckte inte alla våra behov och vi började istället fokusera på att hitta ett kommersiellt system. Vi undersökte fem olika system, men vi var lite tveksamma till att inverstera i någon ny hårdvara för att driva systemen. När vi först fick möjligheten att se HostPLM från PLM Group blev vi glada över att se ett enkelt PDM-interface kombinerat med en molnbaserad infrastruktur,” säger Petri Perälä.

Sedan starten har företaget använt SolidWorks 3D CAD. På senare tid har CAD-systemet kompletterats med HostPLM från PLM Group samt av SolidWorks Composer för förberedelse av teknisk dokumentation. Defour har en uppsättning bestående av fyra SolidWorks licenser, sex HostPLM licenser och en SolidWorks Composer licens. ”Vi har valt SolidWorks som vår CAD plattform på grund av en bra balans mellan pris och prestanda samtidigt som det täcker alla våra behov,” förklarar Petri Perälä.

En av de största fördelarna med HostPLM är enligt Petri Perälä är möjligheten att komma åt data var vi än är och från alla enheter. Defour har använt systemet via smartphone med 3G uppkoppling: ”Vi har ibland så kallade workshops med våra kunder. Möjligheten att koppla upp sig med HostPLM har ökat hastigheten i vår konstruktionsprocess och låter våra konstruktörer använda sig av back-office support. Datan är nu säkert nåbar överallt och fullt uppdaterad,” säger han. Defour kommer också använda HostPLM för att ge deras klienter direkt åtkomst till datan som genereras i projektet samt för kvalitetshantering.

Likaså SolidWorks Composer spelar en viktig roll i företagets tillväxtsstrategi. Systemet har hittills använts för att producera teknisk dokumentation, men Petri Perälä föreslår att nästa steg ska bli att ta fram monteringsanvisningar, användarhandböcker och liknande typer av avancerad 3D dokumentation. ”Vi ser ett stort behov av att ta fram en mängd olika typer av dokumentation baserad direkt från våra 3D-filer i SolidWorks,” säger han.