Kuori Oy

Anpassade pekskärmar från Finland för alla miljöer och användningsområden

Kuori Oy i Esbo, Finland, är en innovatör inom pekskärmar och displaylösningar för tuffa miljöer. Företaget är fortfarande ungt, grundat 2016, men deras verksamhet har varit mycket framgångsrik sedan dess. De har ökat sin verksamhet exponentiellt varje år, och det är inte konstigt att de listades som ett av Europas snabbast växande företag 2021 av Financial Times. 

Vad är hemligheten bakom deras framgång? Vilka är deras planer för framtiden? För att få svaren fick vi chansen att intervjua Xavier Veillet, mekanisk ingenjör från Kuori Oy.

Kuori_touchscreen_solidworks_3d
Kuori’s skärmar kan anpassas efter kundens behov.

Kuori Oy började tillverka skärmar för hälsovården i utbildningssyfte. Nu är deras pekskärmar, betalterminaler och displayer utformade för användning inom en rad olika sektorer, till exempel hälsovård, friluftsliv, detaljhandel, hotell- och restaurangbranschen, försvaret med flera. Deras specialitet ligger i förmågan att kombinera elektronik, mjukvara, maskinteknik och termodynamik i vår industri.

“Vi har vår egen mjukvara och hårdvara som är kompatibel med Android, så vi kan skräddarsy hårdvaran och mjukvaran för att anpassa den till alla miljöer. En av våra viktigaste konkurrensfaktorer på marknaden är förmågan att snabbt tillhandahålla skräddarsydda lösningar”, sammanfattar Xavier.

“Dessutom har vi nyligen blivit en Google EDLA-partner – en av få i världen – vilket gör att vi kan tillverka Google-certifierade Android-pekskärmar. Dessa beter sig precis som vanliga handhållna surfplattor, med effektiviserade fjärrhanteringsfunktioner.”

Kuori Oy började tillverka skärmar för hälsovården i utbildningssyfte.
Kuori Oy började tillverka skärmar för hälsovården i utbildningssyfte.

Digitalisering i tuffa miljöer 

Kuori tillverkar pekskärmar för industriell användning, så de måste klara av de vätskor, frätande ämnen och metalldamm som är vanliga i fabriker.

“Vi vill sprida bekvämligheten med vår teknik till alla ställen där de behövs. Vårt uppdrag är att tillhandahålla högkvalitativa skärmar för de hårdaste miljöerna på planeten”, säger Xavier.

Alla Kuori-produkter är specialtillverkade för att uppfylla de högsta miljöskyddsstandarderna. De tillverkar produkter för användning på platser som Lappland (där det är – 40 grader) och Arizona (där det är + 40 grader), som exempel på olika temperaturkrav som måste beaktas.

“Det är inte bara miljöhoten vi måste ta itu med, utan våra skärmar måste också vara tillräckligt tåliga för att klara tuff användning och vandalism. Våra enheter finns ofta på platser som tågstationer där de lämnas under långa perioder, därför måste de vara väderbeständiga och säkrade mot försök till stöld eller skador. Min uppgift är att se till att våra produkter inte bara ser bra ut, utan också fungerar under dessa hårda förhållanden. Det är min specialitet, det är vårt företags specialitet”, förklarar Xavier.

Kuori Oy´s enheter är säkrade mot försök till stöld eller skadegörelse när de är placerade vid järnvägsstationer.
Enheterna är säkrade mot försök till stöld eller skadegörelse när de är placerade vid järnvägsstationer.

Ännu större skärmar ligger framför oss

Det är inte alltid den hårda miljön de hanterar, Kuori producerar lösningar för inomhusbruk också. Skärmar för betalningar i parkeringshus och för inomhussporter som golfträning till exempel. Men Kuoris största kundbas är för närvarande utomhussportmarknaden, där de levererar interaktiva skärmar från 21,5 till 32 tum.

Företaget går mer och mer över till att producera digitala skyltar och stora skärmar på upp till 86 tum. “De största LCD-skärmarna tillverkas för reklam, och marknaden för dessa växer år för år”, berättar Xavier.

SOLIDWORKS Simulation är det viktigaste verktyget för att testa produkternas kvalitet

Anställda på Kuori använder SOLIDWORKS Simulation som konstruktionsverktyg.

“För att kunna utveckla våra produkter så snabbt som vi gör måste vi kunna lita på våra konstruktioner i produktionen. Vi vill också vara säkra på att våra produkter är så bra som vi lovar. För att uppfylla dessa krav är det viktigt för oss att testa våra konstruktioner i förväg, och det är här som Simulation kommer in i bilden,” säger Xavier och fortsätter:

Kuori touchscreen solidworks

“Eftersom vi tillhandahåller skräddarsydda lösningar för en mängd olika miljöer är det med Simulation enkelt att köra ett batteri av tester utan att omedelbart behöva en prototyp. Så ur ett mekaniskt konstruktionsperspektiv är Simulation ett viktigt verktyg för oss”, säger Xavier.

Spara tid och arbeta inte blint

“Utan simuleringsprogram skulle produktutvecklingen vara dyr och långsam. Utan simuleringsteknik är varje konstruktionsbeslut nästan en egen prototyp. Man skulle vara tvungen att konstruera något mycket snabbt, sedan ta fram en prototyp och köra tester. Och om det inte fungerar måste man gå tillbaka till början och upprepa processen. Detta sätt att arbeta är ineffektivt”, säger Xavier.

“Men med SOLIDWORKS Simulation och Flow Simulation kan vi vara mycket friare att experimentera med teorier och idéer, vilket i slutändan gör att vi kan göra bättre val snabbare. Med Flow Simulation kan vi utföra till och med komplexa flödessimuleringar, vilket är avgörande för den typ av termisk hantering som vi är stolta över”, fortsätter Xavier.

Simulering ger dig säkerhet och mervärde

SOLIDWORKS Simulation gör det möjligt att utföra enkla belastningsprovningar på produkter. Med programvaran är det också möjligt att förutsäga hur produkter kommer att bete sig under drift. Du kan upprätta ett värsta scenario och sedan simulera det som en iterativ konstruktionsprocess. Med de verktyg som SOLIDWORKS Simulation tillhandahåller kan du enkelt skräddarsy konstruktionen så att den uppfyller dina behov.

“Det simuleringspaket som vi har gör det möjligt för oss att köra vibrationstester. Detta är mycket praktiskt för våra enheter som finns på tågstationer eller skidorter, där det förekommer en hel del vibrationer och brus, vilket kan skaka loss bultar osv. Vi har också gjort en del falltester, som bara är relevanta för några av våra produkter, men som ger mervärde för våra kunder, förklarar Xavier och berättar vidare:

Det är den säkerhet som simuleringar kan ge dig. När du äntligen får prototypen och testar den, om den inte fungerar, vet du att den fortfarande är mycket nära att fungera. Och det är lätt att förstå varför det inte fungerade, och du vet att de ändringar som behöver göras bara är små. Det fina är att jag kan köra flera simuleringar på kort tid. Jag kan låta batterisimuleringar köras under helgen, komma till jobbet på måndag morgon och få fem olika saker testade utan att behöva lyfta ett finger”.

Kuori-skärmar som används på golfbanan i Hørsholm Danmark
Kuori-skärmar som används på golfbanan i Hørsholm Danmark.

PLM:s startup-program gav verksamheten ett uppsving

“Implementeringen av produkterna var enkel, och vi har använt teknisk support några gånger. Det är alltid lätt att nå någon om man till exempel behöver hjälp med licenserna. När vi någon gång har behövt hjälp med simuleringsuppsättningen var supporten ivrig att hjälpa oss. Även när simuleringsfilerna var enorma kunde det tekniska teamet köra felsökningstester för dem.”

När Kuori startade företaget deltog han i Start-up-programmet som PLM Group och Dassault Systémes erbjuder tillsammans. Programmet 3DEXPERIENCE Works for Start-ups erbjuder programvara, utbildning och sammarknadsföringsresurser till företag i ett tidigt skede.

“I början hade vi inte många resurser att använda, så det var en stor fördel att PLM Group erbjöd oss Start-up-programmet där man kan få gratis licenser under en viss tid. Det hjälpte oss att förnya oss och komma igång med vår verksamhet, utan att riskera att köpa programvara som vi inte kommer att använda”, listar Xavier några fördelar med programmet.

“Vi är nöjda med vårt partnerskap med PLM Group, och vi har för avsikt att använda deras konsulttjänster även i framtiden.”

Framtiden är ljus 

Trots att Kuori är ett litet företag är det mycket konkurrenskraftigt. Deras framtid verkar gränslös. Kuori Oy förväntas expandera i år eftersom de har flyttat till nya lokaler, kontorets storlek har tredubblats och de anställer nya medarbetare eftersom efterfrågan på deras produkter ökar.

“Vi är angelägna om att hitta nya kunder och nya platser där vi kan placera vår teknik. Vi tror att våra kostnadseffektiva och högkvalitativa produkter lockar nya kunder i takt med att våra produkter blir mer och mer erkända. Vi har ett brett utbud av produkter i vår portfölj och vi förnyar oss kontinuerligt.

Vi är angelägna om att vara först på marknaden och vi har spännande produktutvecklingsprojekt på gång. För att nämna några, skapar vi enorma digitala skyltar för reklambranschen, betalningsterminaler med pekskärm för laddningsstationer för elbilar och ett 65-tums pekskärmbord som bara reagerar på fingrar”, avslöjar Xavier.

 

Vill du veta mer om våra lösningar? Kontakta oss nu!

Kuori Oy

“Kuori vill vara en pionjär och PLM Group vill skapa pionjärer. Det är en vinnande kombination.“

Xavier Veillet