LED iBond

Det danska företaget LED iBond utvecklar lösningar för LED-belysning. Deras patenterade teknik har sedan 2001 använts som ljuskälla i en stor mängd projekt, från hyllbelysning på apotek till stora utomhusprojekt som tex belysning av broar. LED iBond har vuxit snabbt från 5 till 15 anställda på sitt kontor i Kongens Lyngby.

LED iBonds teknik gör det möjligt att skapa belysningslösningar som är både mindre, mer flexibla och mer ekonomiska.

Företagets produkter är utvecklade i SOLIDWORKS vilket innebär att alla olika delar i utvecklingsprocessen kan göras internt. På det sättet når produkten kunderna snabbare, och 3D-ritningar och renderingar gör det lättare för kunderna att se lösningen.

Företaget ger SOLIDWORKS hela äran av tidsbesparingen för både konstruktion och tillverkning. Med uträkningar och ritningar uppladdade i SOLIDWORKS kan teamet ta beslut om materialval mycket snabbare än de förut kunde. Möjligheten att se produkten i 3D under utveckling gör att konstruktionsteamet kan granska varje millimeter av den under pågående design.

Skapar fotorealistiska produktbilder med Composer

LED iBond har också integrerat SOLIDWORKS Composer i konstruktions – och marknadsprocessen i företaget. Composer är ett visuellt kommunikationsverktyg som översätter SOLIDWORKS CAD-data till högupplösta fotorealistiska produktbilder. Dessa har full 3D- och zoomfunktion. Kort sammanfattat, kunder kan se vad de får och tillverkarna kan se hur det är uppbyggt.

SOLIDWORKS helintegrering betyder också att LED iBond kan dela sina konstruktioner effektivt med tillverkande underleverantörer. Det minskar drastiskt möjligheten till misstag vid tillverkning och sparar tid och pengar.

Fördelar för LED iBond

  • SOLIDWORKS gör vägen snabbare mellan tillverkning och kund
  • Snabbare beslut om materialval ger kortare tid för design och tillverkning
  • 3D-ritningar och rendering gör det lättare att visa lösningen
LED iBond

”SOLIDWORKS har hjälpt oss i vår produktutveckling. Vi får ut produkterna mycket snabbare till kunderna. Leadtiden är mycket snabbare och vi kan hålla allt inom vår egen organisation.”

Andreas Holst Johansen