Lyras

Företaget Lyras har utvecklat en innovativ teknik för att behandla oklara vätskor. Tekniken kallas Raslysering. Vanligtvis används UV-teknik enbart vid behandling av transparenta vätskor som dricksvatten. Lär dig mer om hur Lyras vilja att förändra världen förverkligas genom passion, kunskap och rätt verktyg för produktutveckling.

Lyras grundades år 2017 och producerar lösningar för raslysering – en teknologi som används för att behandla vätskor för att eliminera skadliga bakterier. Även om pastöriseringstekniker har använts i 150 år har Lyras A/S hittat ett väldigt innovativt tillvägagångssätt. Det danska företaget, med representanter i Australien, Nya Zeeland och Spanien, är först i branschen med att använda en enda våglängd ultraviolett ljus för att eliminera all skadlig mikrobiologi, och har lyckats tillämpa denna metod för att behandla oklara vätskor.

This is where the raslysation is done

Genom att använda denna teknik minskar energiförbrukningen upp till 90 procent jämfört med att pastörisera med värme. Dessutom elimierar det också behovet av olika kemikalier som används i produktionen och bortskaffandet av dem. Att tillämpa dessa tekniker i produktionen av mejeriprodukter, öl, läsk, juice och flera andra förbrukningsvaror innebär en drastisk minskning av energiförbrukningen och CO2-utsläppen över hela världen. En annan fördel med raslysering med UV är den förlängda hållbarheten för färsk mjölk. Detta bidrar till att minska matsvinnet, vilket är en stor fråga, eftersom en tredjedel av all mat som produceras i världen går förlorad eller till spillo.

SOLDIWORKS 3D CAD – Pålitligt, snabbt och tidssparande

Grundarna tillbringade tre år av rigorös forskning och utveckling innan deras produkt äntligen var redo att lanseras 2017. När Lyras valde SOLIDWORKS 3D CAD som ett designverktyg för att designa sina lösningar från grunden, tänkte inte Lyras på andra alternativ:

”Våra medarbetare hade redan erfarenhet av SOLIDWORKS 3D CAD. Enligt mig, och jag skulle våga säga att mina kollegor håller med, är SOLIDWORKS den enklaste och mest användarvänliga miljön att arbeta i. Några av oss hade erfarenhet av Autodesk Inventor och några använder fortfarande Rhinoceros 3D, men i slutändan är SOLIDWORKS det bästa verktyget jag någonsin använt, och det hanterar alla våra behov”, säger Eimantas Straznickas, produktingenjör.

Henrik Lyhne Jensen, verksamhetschef tillägger:

”Vi lämnade det upp till våra ingenjörer att bestämma vilka system de ville använda. På Lyras försöker vi öka effektiviteten varje dag och använder alla verktyg vi kan för att möjliggöra detta. SOLIDWORKS är ett av verktygen som hjälper oss att bli mer effektiva.”

När han kommenterar den kontinuerliga utvecklingen av SOLIDWORKS som mjukvara nämner Eimantas Straznickas också:

”Jag är glad att se att med varje ny version av SOLIDWORKS blir det bättre och bättre. Jag kan tydligt se och känna skillnaderna.”

På frågan om att sammanfatta lösningen med ett ord nämnde verksamhetschef Henrik Lyhne, produktingenjör Eimantas Straznickas och marknadschef Ruben Riksted:1. Pålitlig, 2. Gedigen och 3. Tidsbesparande.


Iterativ testning på ett enkelt sätt

På grund av deras produkters natur drar Lyras också fördel av SOLIDWORKS Flow Simulation för beräkning av vätskedynamik. Företaget konstruerar komplexa system med luftflöden för kylning, samt flödet av den vätska som behandlas.

Våra virtuella testverktyg hjälper ingenjörer på Lyras att bestämma och testa vätskeflöde och relaterade krafter i sina konstruktioner. En iterativ process med kontinuerlig design och testning, som är nödvändig för att ta fram den mest optimala designen, enligt produktingenjör Eimantas Straznickas:

”Kombinationen av verktygen är fantastisk. SOLIDWORKS 3D CAD hanterar alla våra designbehov och flödessimulering låter oss testa våra designs och validera dem effektivt. Det är här enkelheten kommer in; Vi behöver inte gå igenom många olika program och försöka få dem att fungera tillsammans. Vi har allt på ett ställe och allt är väldigt lätt att använda.”

På Lyras är fokus att konstruera pålitliga, hållbara produkter av hög kvalitet. Därför förutser de alla tänkbara användningsscenarier och miljöer och testar dem i SOLIDWORKS för att säkerställa att deras produkter tål långvarig användning i olika miljöer.

”Vi vet att vi levererar produkter som kan användas under osäkra och krävande förhållanden, och vi simulerar även värsta förhållanden och ser till att våra system klarar det.”

På detta sätt gör synergierna mellan mjukvaran och virtuella testverktyg det möjligt för Lyras att snabbt och effektivt ta ut högkvalitativa innovationer på marknaden.


Säkert och effektivt samarbete

Alla som arbetar inom FoU vet att design är oerhört värdefull immateriell egendom, som måste 1) förvaras säkert utan risk för obehörig åtkomst, 2) bearbetas i samarbete av hela designteam och 3) lättillgänglig, organiserad och välhanterade.

”PDM Professional är ett utmärkt verktyg för att ha ett säkert valv för alla våra ritningar och mönster. Det fungerar också mycket bra för alla filformat, t.ex. PDF, DXF, STEP etc. Slutligen är det bra för att arbeta i team med projekt och utveckla produkter tillsammans”, säger produktingenjören Eimantas Straznickas.

På detta sätt har verktygen för produktdatahantering gjort det möjligt för Lyras att hålla sin design och relaterad produktdata säker, vilket underlättat effektivt samarbete kring olika konstruktioner. Det är den sista ingrediensen som binder samman hela 3D-ekosystemet.

“PLM Group är hängivna och hjälpsamma”

På PLM Group tar vi de där extra stegen för att hjälpa våra kunder oavsett var de befinner sig på sin affärsresa. Som varje startup kommer att berätta är det dyrt att etablera ett företag. Som med alla andra kvalificerade startups erbjöds Lyras de verktyg de behövde gratis i början.

”I början hade vi möten med andra leverantörer också. PLM Group erbjöd oss ​​SOLIDWORKS gratis i början. Denna period var väldigt viktig för att komma igång. Deras stöd och engagemang under hela tiden gjorde valet att fortsätta vårt arbete tillsammans enkelt. ” säger Henrik Lyhne Jensen, verksamhetschef.

Eimantas Straznickas tillägger:

”Vårt arbete med PLM Group var smidigt redan från början och de hjälpte oss att etablera och fortsätta. Vi ser fram emot framtiden med dem”.

När de fick frågan om att sammanfatta PLM Group med ett ord nämnde våra respondenter dedikerade och hjälpsamma. Tack! Vi sätter alltid våra kunder först.

Lyras framtid

Framtiden för Lyras ser mycket ljus ut med många spännande innovationer i horisonten. Eftersom kombinationen av lösningar har fungerat bra för Lyras planerar de inte att ändra sina verktyg i framtiden.

”Vi fixar inget som inte är trasigt” nämner produktingenjör Eimantas Straznickas.

Här på PLM Group är vi otroligt stolta över att ha sett Lyras bygga ett anmärkningsvärt företag från grunden med sina unika innovationer som gör världen till en bättre plats. Vi applåderar alla högt och ser fram emot framtida teknologier för detta otroliga företag.

Besök Lyras hemsida eller kontakta oss för att lära dig mer om våra lösningar.

Lyras

”Kombinationen av verktygen är fantastisk. SOLIDWORKS 3D CAD hanterar alla våra designbehov och flödessimulering låter oss testa våra designs och validera dem effektivt. Det är här enkelheten kommer in; Vi behöver inte gå igenom många olika program och försöka få dem att fungera tillsammans. Vi har allt på ett ställe och allt är väldigt lätt att använda.”

Eimantas Straznickas