Överums Bruk AB

Mest för pengarna
Bra kapacitet för stora sammanställningar
Sömlösintegrering med SolidWorks Enterprise PDM
Bättre överblick minimerar risken för fel
eDrawings® är användmart både i produktion och marknadsföring

”Att kunna ha all information om en produkt tillsammans på ett ställe i en 3D modell är en stor fördel med SolidWorks, som också ökar kvaliteten och säkerheten.”

UTMANINGEN

Överums Bruk utvecklar och tillverkar lantbruksutrusning. Innan de skaffade SolidWorks använde företaget CATIA V4 till sin mekaniska konstruktion, men behövde ett 3D CAD system som kunde hantera solider.

LÖSNINGEN

Efter att ha jämfört SolidWorks med CATIA V5 och Pro/Engineer valde dem att satsa på SolidWorks för att det innehöll flest funktioner till ett bra pris. De är mycket nöjda med hur SolidWorks hanterar stora sammanställningar och hur information om en produkt kan samlas på ett och samma ställe i 3D modellen. De har också investerat i SolidWorks Enterprise PDM för alla de sex konstruktörerna. SolidWorks Enterprise PDM gör det enklare att hålla reda på alla ritningar och försäkrar att de alltid arbetar med den senaste versionen. Desto fler existerande 2D ritningar de kan återanvända i det nya 3D systemet, desto mer tid kan de spara i utvecklingsprocessen. De menar på att eDrawings är ett mycket användbart verktyg som används både i produktion och i marknadsföring. Slutligen använder företaget SolidWorks Premium för att verifiera hållfasthet och kritiska punkter i konstruktionen.