Preco SIA

Bättre standardisering av produkter med Host PLM
PDM lösningen har tagit bort onödiga konstruktionsprocesser och skyddar data
Produktdata är nu lättillgängligt för marknadsförings- och säljteam

”I början var vi osäkra på om vi tagit rätt beslut eftersom investeringen var en stor risk. Men i dag kan jag säga med 100% säkerhet att den har betalat sig!”

UTMANINGEN

Företaget Preco, som är baserade i staden Lielvarde i Lettland, är specialiserade på tillverkning av transportband och torktumlare för hantering av spannmål, frön och andra växter. Deras filosofi är att producera högkvalitativ utrustning där 90% av tillverkningen är standardiserad och 10% är anpassningsbart efter kunden egna behov. De har stadigt vuxit sedan 1994 och deras problem med 3D modeller har börjat bli ett hinder för deras framtida utveckling. Några vanliga problem de brottas med är delar med dålig passform, felaktigt döpta 3D-modeller och konstruktörer som slösat bort tid på omkonstruktion av befintliga modeller. Deras data och processer behövdes organiseras bättre för att de ska kunna fortsätta växa.

LÖSNINGEN

Preco hade behovet av att effektivisera sina 3D-modellprocesser och konsulterade PLM Group för att hitta en lämplig lösning. HostPLM-lösningen rekommenderades för att hantera problemen vid hantering av 3D-modeller och arbetsflöden.

”Från början skrämde priset oss lite, men till slut när vi analyserat avkastningen på investeringar (ROI) och de fördelar som vi skulle få verkade det mycket lovande. PLM Groups experter kom till vårt kontor och hjälpte till att installera och sätta upp servern, samt gav oss en dags utbildning. ”
Tomass Ulmis, Constructor.

PLM Groups experter besökte Precos kontor och hjälpte till att installera och sätta upp en ny server. De tillhandahöll också en dags utbildning för att de anställda skulle bli bekanta med med HostPLM och dess många användningsområden. Tillsammans skapade de PDM-ramverket som anpassades till deras unika arbetsflöden och definierade hur designprocesserna fungerar i deras företag.

FÖRDELARNA

Arbetsflödet i 3D-modelleringsprocessen förbättrades snabbt. Nu kan arbetsledare enkelt tilldela konstruktörerna en specifik uppgift och inte behöva fundera på att det blir dubbelt arbete. Uppgifterna kan sedan verifieras av arbetsledaren, även på distans, för att säkerställa ett smidigt arbetsflöde.

”För mindre än 3 år beslutade vi oss för att implementera SOLIDWORKS HostPLM. Med hjälp av den här mjukvaran kan vi nu följa vår filosofi och främja standardisering av vår utrustning för att bättre matcha våra kunder. ”Kristaps Grauzdulis, chef på konstruktionsavdelning.

Konstruktionsavdelningen har inte bara sett förbättringar i sina egna arbetsprocesser, försäljning och marknad behöver inte längre kontakta konstruktörerna för att fråga detaljer om produkterna. Försäljning och marknad kan snabbt och enkelt få tillgång till all information som de behöver direkt via HostPLM-lösningen.

Dessutom har datasäkerheten säkrats med det nya systemet och företaget kan i och med det undvika kostsamma fel. PDM-systemet säkerställer data så att de kan se den sista personen som har ändrat detaljerna i modellerna. Dessutom kan de inte ta bort de befintliga filerna av misstag, eftersom de alltid lagras som en lokal kopia på deras egna servrar.

”Vi kan starkt rekommenderar PDM-lösningen som används av PLM Group eftersom den har sparat oss mycket tid och resurser. Vi var de första som testade PDM i Lettland och i början var vi osäkra på om vi tagit rätt beslut eftersom investeringen var en stor risk. Men i dag kan jag med 100% säkerhet säga att allt har slagit väl ut eftersom våra konstruktörer inte längre behöver göra några DXF eller PDF-filer eftersom det är automatiserat.” Tomass Ulmis, Constructor.

Läs mer om Precos tillverkning: Preco SIA