Profile Vehicles Oy

Konstruktion av formverktyg har kortats ner från 500 till 150 timmar
Utveckling och tillverkning av nya modeller har minskat från 2 till 1.5 år
Fel relaterat till kvaliteten har minskat till mindre än hälften

”SolidWorks har kortat ner vår utvecklingstid och förbättrat vår produktkvalitet.”

UTMANINGEN

Profile Vehicles utvecklar och tillverkar karosser för specialfordon som ambulanser på chassi från biltillverkare som Volkswagen och Mercedes. Idag används många av Profiles produkter dagligen i räddningsaktioner och transporter runt om i världen. Företaget behövde skaffa sig ett 3D CAD system för att göra utvecklingsprocessen effektivare.

LÖSNINGEN

Företaget valde SolidWorks 3D CAD på grund av tidigare positiv erfarenhet av programmet. De ansåg att det fanns ett stort antal fördelar med SolidWorks, som kunde hjälpa dem att öka sin produktivitet. Istället för att invänta fysiska chassi kan de nu importera CATIA® filer och kan börja utveckla karossen för en ny modell hela sex månader tidigare än förut. Bara det minskar utvecklingstiden med 25%.

Tiden för att ta fram formverktyg har minskat från 500 till 150 timmar, på grund av att konstruktionen och NC-förberedelserna nu kan göras direkt från 3D modellen. Samtidigt har produktkvaliteten ökat.

Innan de skaffade SolidWorks hittade systemet för kvalitetskontroll runt tolv fel i en konstruktion, en siffra som nu är nere på fem tack vare mer exakta konstruktioner.

Med SolidWorks 3D CAD kan företaget också ta fram mer komplexa konstruktioner än tidigare. Tidigare kunde ett innertak på en bil bestå av nio delar, nuförtiden är det bara en. Alla dessa fördelar sammanlagt har bidragit till att företaget är mer produktivt och lönsammare än förut.