Revolve NTNU – Slutet på en säsong

I maj hade teamet på Revolve NTNU nöjet att presentera vad allt deras hårda arbete hade resulterat i: Aurora. Efter många månader hade de äntligen slutfört sin design, och det stod klart för alla i rummet att studenterna verkligen hade gjort mer än vad de kunde för att fullfölja sitt uppdrag. Nu är de i slutet av en mycket framgångsrik säsong och som en av deras sponsorer kände vi att det var rätt att ge de innovativa studenterna en liten eloge.

NTNU Revolve gjorde avtryck med sin nya elbil Aurora 2022.

 

 

AURORA ÄR EN HYLLNING TILL DEN FÖRSTA BILEN SOM REVOLVE NTNU NÅGONSIN TILLVERKADE: KA BOREALIS R. BÅDA UPPKALLADE EFTER NORRSKENET. FÖR STUDENTERNA I REVOLVE VAR DeT SJÄLVKLART ATT HEDRA DEN FÖRSTA BILEN I SERIEN NÄR DE BYGGDE DEN TIONDE.

 

NTNU sig an utmaningarna

Aurora är den första bilkonstruktionen som tävlar både i förar- och förarlösa tävlingar. Utmaningen de stod inför var hur de skulle kunna skapa en konstruktion som inte kompromissar med hastighet eller vikt, och som ändå skulle kunna prestera i tävlingar. De lyckades utveckla en helt ny monocoque och gjorde sin design med den lättaste växellådan någonsin. 

Och –  vi får inte glömma att nämna att Aurora är den första elbilen som utvecklats av Revolve NTNU.


Vill du veta mer om hur studenterna arbetade? Ta en titt här


Tävlar i toppklass

Efter att ha slutfört årets konstruktion var det dags för Revolve-teamet att testa bilen genom att pressa den till sina gränser. De har deltagit i flera olika studenttävlingar och mött några hinder på vägen. Dessa utmaningar möttes med samma drivkraft och mod som laget visade under hela processen, vilket resulterade i att de löste problem som dök upp varje gång.

Poängsättningen för tävlingen är indelade i åtta olika delar och både bilen och eleverna genomgår rigorösa tester. Även om utvärderingen av bilen främst handlar om den tekniska kompetensen i byggandet, betygsätts eleverna också för sin presentation av affärsplanen och för kostnaden och tillverkningen. Deras färdigheter gav dem en tredjeplats i tävlingen Engineering Design Event i Formula Student Netherlands, och de placerade sig bland de tio bästa i tävlingen Business Plan Presentation Event i samma tävling. 

Se resultatet av 80 000 timmars arbete

Vi har haft turen att sponsra Revolve NTNU under deras resa. Ta en titt på videon nedan och se vad 80 000 timmars arbete, samarbete och innovation resulterade i.

 

Hur testade Revolve NTNU sin elbil?

Med SOLIDWORKS Simulation kan du skapa virtuella verklighetstrogna testmiljöer för att testa din produkt innan tillverkning.