Tylö AB

  • Snabbare, säkrare och sammanhållen produktutveckling mellan gränserna
  • Snabb och säker kommunikation och hantering av produktdata
  • Full integration mellan 3D-CAD modeller och teknisk dokumentation

UTMANINGEN

Tylö AB har sitt huvudkontor i Halmstad och med 130 anställda är de en del av TyloHelo Group som är världens största tillverkare av bastu-, ångbastu- och duschmiljöer. TylöHelo Group har produktion i Sverige, Finland, USA och Tyskland.

Tylö AB

LÖSNINGEN

”Sedan introduktionen av SolidWorks Enterprise PDM som en gemensam datahanteringsplattform över hela vårt geografiska område är vi mycket kvickare i vår konstruktion av nya produkter samtidigt som vi lyckats minimera riskerna med att göra kostsamma fel.” Så säger Tylös konstruktöre Fredrik Larzenius. Företaget har under de senaste två åren använt PDM-systemet för att knyta ihop sin konstruktion i Sverige med den avdelningen som finns på systerföretaget Helo i Finland.

Tylö AB i Halmstad är en del av TyloHelo Group som är världens största tillverkare av bastu-, ångbastu- och duschmiljöer. För tre år sedan, efter en omfattande undersökning av marknades alla CAD-system, valde TyloHelo att byta ut de två existerande 3D CAD-systemen mot SolidWorks. För två år sedan implementerade de SolidWorks Enterprise PDM för att förenkla samarbetet mellan de olika geografiska platserna.

Enligt Fredrik Larzenius gick implementeringen av både SolidWorks och SolidWorks Enterprise PDM väldigt enkelt utan några komplikationer och systemen har resulterat i flera stora fördelar.
”Det är en mycket smart sätt att knyta samman saker, vilket har hjälpt oss väldigt mycket. Systemet fungerar som en gemensam databas och får utbytet av parter via email att kännas väldigt onödigt. Vi har väldigt stora filer och mängder av revisioner som sker på båda platserna och genom PDM-systemet har vi fått total kontroll över dem,” förklarar Larzenius.

Produkter: SOLIDWORKS 3D CAD, SOLIDWORKS PDM, SOLIDWORKS Composer

Industries: Konsumentprodukter