Velux

Automatiserad produktutveckling
Kortade konstruktionstider
Förbättrad produktkvalitet
Utökad produktlivscykel och hållbarhet

”Vi försöker vara marknadsledande i vårt område, och för att vara det, har vi de bästa verktygen för att analysera våra produkter. På så sätt hjälper SolidWorks oss enormt. Det är det rätta verktyget för oss.”

UTMANINGEN

Velux är den ledande tillverkaren av takfönster, skylights och soltunnlar. Företaget har både konstruktion och tillverkning, likväl som distributionscetres runt om i världen. Företagets produktutvecklingsorganisation behövde skifta från 2D till 3D CAD för att behålla och öka son stora marknadsandel genom att automatisera produktutvecklingen, korta utvecklingstider, förbättra kvaliteten och öka livstiden för sina produkter.

LÖSNINGEN

Företaget valde SolidWorks CAD programvara för sin enkelhet, globalt lokaliserade support och avancerade konstruktion- och visualiseringsmöjligheter. Företaget värdesatte också styrkan i SolidWorks som företag. Genom att köra på SolidWorks har Velux automatiserat sin produktutveckling, kortat ledtider, fått bättre kavlitet på sina produkter och ökat hållbarheten på dem.