Smygtitt på SOLIDWORKS 2020

Nu är det äntligen dags igen, varje år släpper SolidWorks en ny version fullmatad med nyhet och förbättringar.

Den 28:e utgåvan av SOLIDWORKS, med tillägget 2020, har flera nya funktioner som förbättrar användarupplevelsen och prestandan för de tusentals företag som använder programvarusviten. Den stora nyheten i årets version är att SOLIDWORKS nu integreras mot Dassault Systémes 3DEXPERIENCE platform. Genom denna koppling får SOLIDWORKS-användare tillgång till ett stort antal smarta funktioner för alla avdelningar och roller i tillverkningsföretaget, men även utåt mot kunder och leverantörer. På PLM Groups förmiddagskonferens den 15 oktober får du ta del av de viktigaste nyheterna

SOLIDWORKS 2020 är lanserad och som Solidworks VD säger så drivs utvecklingen av användarna.
Årets release är såklart inget undantag, jag lovar det finns många nyheter som kommer snabba upp och förenkla ert dagliga arbete.
Den 15 oktober håller vi en fullspäckad lansering, där vi visar nyheterna i SolidWorks 2020 samtidigt som ni får möjlighet att prata med oss och inte minst andra SolidWorks användare.
För er som inte kan vänta till eventetkommer här smakprov på tre av mina favoriter i SOLIDWORKS 2020.

Detailing Mode på Ritningar

Prestanda har alltid högt fokus för SolidWorks utvecklingsteam, så även i år.
Med ”Detail Mode” på ritningar kan man i SolidWorks 2020 öppna stora och komplexa ritningar extremt fort.
I ”Detailed mode” laddas inte modellen, men vyer och annoteringar är intakta – man kan även göra ändringar som att flytta vyer, måttsätta och skriva ut. De kommandona som inte fungerar är tonat, så man har full överblick av möjligheterna.

Med ”Detailing Mode” kommer ni spara mycket av er värdefulla tid!

 

Flexibla komponenter

Man har tidigare kunnat skapa flexibla komponenter, men med verktyget ”make part Flexible” så är det mycket enklare. Genom att mappa om de externa referenserna kommer den sedan kontinuerligt uppdateras och följa övrig geometri. Man behöver inte skapa ytterligare konfigurationer eller filer, en flexibel komponent uppdateras oberoende av varandra.

Med flexibla komponenter kommer du snabbare i mål med ditt projekt!

 

Effektivare Simulering

SolidWorks Simulation 2020 har fått ny funktionalitet som förbättrar resultatet samtidigt som beräkningstiden minskar eller bibehålls. Nu kan man välja att använda ”draft-quality” mesh på vissa komponenter medan andra har ”high-quality” mesh. Även förbättrad funktionalitet för connectors – som nu kan vara antingen ”rigid” eller ”distributed”. ”Distributed connection” ger mer realistiska spänningar och eliminerar ”hotspot” resultat.


2020 ger snabbare simuleringar med ökad kvalite!

 

3D Experience

SOLIDWORKS integreras mot Dassault Systemes 3DEXPERIENCE platform, vilket öppnar upp möjligheten att kommunicera, samarbeta, hantera och simulera på en helt annan nivå. SolidWorks tillsammans med 3D Experience platform gör er redo för framtidens produktutveckling.

Här är en introduktion, vi kommer visa mer på lanseringen.

 

Givetvis finns det många fler nyheter men de får ni se på lanseringen, allt från SolidWorks 3D CAD till PDM, MBD, CAM, , Composer och givetvis Simulation – hoppas att vi ses!

 

BOKA DIN PLATS PÅ EVENTET

 

 

Petter Månsson
Field Specialist