SOLIDWORKS ikonfärger

Som det flesta av er vet så gjordes en stor förändring i SolidWorks 2016 när det kom till användargränssnittet. Jämfört med tidigare versioner så hade det nya användargränssnittet blivit lite modernare men samtidigt ganska kallt och färglöst.

Detta var dock något som inte gick hem hos alla användare, och i takt med att fler och fler klagomål kom in angående det nya utseendet så valde SolidWorks att i SP3 av 2016 lägga in en funktion som gjorde det möjligt att växla till ett färgtema som påminde om de tidigare versionerna. För er som har missat detta så är det alltså från och med SolidWorks 2016 SP3 möjligt att antingen visa ikonerna i det nya läget (Default) eller i det mer färgglada läget (Classic). Vi har dessutom möjligheten att justera hur mörk bakgrunden ska vara.

Inställningarna för detta hittar man under ”system options” under kategorin ”colors”.

SW_Icon_color_1

För att få ett färgschema som efterliknar de tidigare versionerna så ska man använda inställningarna ”Classic” under ”Icon color” och ”Medium” under ”Background”. SolidWorks ger oss även ett litet tooltip om detta när vi väljer alternativet ”Classic”.

SW_Icon_color_2

Skillnaden i utseende kan ni se på bilderna här nedanför. Den första bilden är inställd på Icon color Default och den nedre bilden är inställd på Classic. Prova er gärna fram för att se vilket färgtema som passar er bäst.

SW_Icon_color_3
Icon color Default
SW_Icon_color_4
Icon color Classic

 

ErikN

 

 

Erik Nyström
Technical Consultant

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.