Tasks in Collaborative Business Innovator

Detta är en uppföljning till blogginlägget ”SOLIDWORKS och Collaborative Business Innovator – hur fungerar de ihop?” som kan vara tillrådligt att läsa innan man går igenom detta inlägg. I det här blogginlägget kommer jag att ge en kort överblick över hur det är möjligt att fortsätta samarbeta på Universal Joint-projektet med hjälp av några verktyg som finns tillgängliga i rollen Collaborative Business Innovator.

Som ni kanske kommer ihåg från det senaste blogginlägget skickade jag en fråga till Lars om hålet överst på konsolen skulle ha en större diameter. Frågan publicerades i ett forum skapat specifikt för detta projektet. På så vis blir det enkelt att samla all kommunikation rörande just detta specifika projekt på ett enda ställe utan att ha den utspridd i olika e-postmeddelanden, Skype-chattar med mera som annars kan vara ett vanligt förekommande fenomen.

För att se till att han inte glömmer uppdatera hålets diameter har Lars skapat en s.k. ”uppgift” för att påminna honom. En ”uppgift” är en specifik typ av inlägg i forumet som på att det är något som en eller flera personer måste utföra, i detta fallet öka hålets diameter.

Lars har skapat en uppgift i forumet för Universal Joint-projektet. Som kan ses i det övre högra hörnet är den för närvarande inställd på ”To Do”, vilket indikerar att uppgiften ännu inte är genomförd.

När han har uppdaterat modellen kan han redigera uppgiften och säta dess status till ”Done” för att indikera att den är klar.

Veckan efter får jag feedback från kunden om att han vill ändra färgen på en del i CAD-modellen. Jag har dock inte tid att fixa det omedelbart så jag skapar en uppgift i forumet för projektet för att påminna mig själv.

Nästa dag har jag däremot tid att ändra färgen på modellen. Jag passar även på att meddela Lars om förändringen så han vet varför modellen har ändrat färg. Jag kan göra det direkt i Task Pane i SOLIDWORKS genom att välja komponenten, klicka på informationsikonen till höger i verktygsfältet och sedan välja kommentarsfliken. Lars kommer då att få ett meddelande som förklarar varför jag gjort ändringen.

 

Jimmy Johansson

Application Engineer

Kontakta oss för mer information