SIMULIA Abaqus

Få träffsäkra beräkningar av produktens beteende och prestanda för komplexa konstruktionsutmaningar med hjälp av simulering. SIMULIA Abaqus är utformat för olika industrier, från flyg- och bilindustrin till biomedicin och konsumentvaror. Med simulering kan du optimera dina tekniska arbetsflöden och effektivisera din konstruktionsprocess.

SIMULIA Abaqus

Finjustera dina konstruktioner och säkerställ högsta möjliga standard.

Med SIMULIA Abaqus ger vi dig den noggrannhet, skalbarhet och tillförlitlighet du behöver för att fatta kvalificerade konstruktionsbeslut.

Realistisk struktursimulering är avgörande när du konstruerar ett vindkraftverk som måste vara tillräckligt starkt för att klara av extrema förhållanden.

Eller när du utformar en datorkomponent som måste klara de höga temperaturer och tunga belastningar som uppstår vid kontinuerlig användning.

Oavsett hur komplext ditt projekt är, ger FEA-analysen (finite element analysis) i SIMULIA Abaqus dig möjlighet att simulera produktens beteende under olika förhållanden.

Dessutom ger licensiering av programvaran tillgång till ytterligare funktioner:

 • fe-safe för utmattningsanalys
 • Isight för parametrisk optimering
 • Tosca för optimering av topologi och form

Världskända företag simulerar med SIMULIA Abaqus

Svårigheter med att uppfylla kraven för komplexa produktkonstruktioner?

Som designer eller ingenjör vet du hur utmanande det kan vara att skapa högkvalitativa produkter som behöver uppfylla olika krav. I takt med att förväntningar på effektivitet ökar, ställs också nya krav när traditionella konstruktionsmetoder inte alltid håller jämna steg med konkurrenterna.

Med Abaqus kan du simulera ett stort antal tekniska problem, från statisk och dynamisk analys till simuleringar av vätskor och värme. Med ett omfattande bibliotek av materialmodeller kan du simulera icke-linjärt beteende och exakt representera beteendet hos komplexa produkter.

Du kommer att kunna:

 • Identifiera och ta itu med potentiella säkerhetsproblem i konstruktionsprocessen.
 • Utföra tidiga simuleringstester av din konstruktion för att undvika kostsamma ändringar eller omkonstruktioner.
 • Arbeta med ett användarvänligt gränssnitt och en öppen arkitektur, där det är lätt att konfigurera, köra och visualisera simuleringar, även för komplexa modeller.
SIMULIA Abaqus

Lösning för jordbävningssäkra byggnader

Zonneveld Ingenieurs uppnådde sitt mål; att utforma säkra, hållbara och bekväma byggnader som förhindrar strukturella skador vid jordbävningar. SIMULIA Abaqus gav dem de avgörande insikterna om konstruktioners beteende vid seismiska belastningar.

SIMULIA Abaqus

Simulera realistisk prestanda med komplexa materialmodeller

Några av de viktigaste funktionerna i SIMULIA Abaqus är möjligheten att göra linjära och icke-linjära analyser, arbeta med explicit och implicit dynamik och kontaktmodellering.

Programvaran ger dig möjlighet att skapa geometri, importera CAD-modeller eller integrera geometribaserade nät utan tillhörande CAD-geometri.

Du kommer också att märka att SIMULIA Abaqus stödjer välkända begrepp inom datorstödd konstruktion, t.ex. funktionsbaserad, parametrisk modellering, interaktiv och skriptstyrd drift samt anpassning av GUI.

Det faktum att programmet är utformat för produktionsmiljöer återspeglas i dess centrala egenskaper såsom användarvänlighet, tillförlitlighet och effektivitet.

En mästare i multifysik-simulering

Föreställ dig att du konstruerar ett litiumjonbatteri. Du simulerar inte bara det elektrokemiska beteendet, utan även den termiska överbelastningen, elektrolytens vätske dynamik samt strukturens böjning och utvidgning. Det är många saker som måste vägas samman.

Fördelarna med multifysiksimulering är många. Du kan till exempel använda samma modell, elementbibliotek, materialdata och belastningshistorik, för att sedan enkelt utveckla din konstruktion så att den innehåller ytterligare fysikaliska interaktioner.

SIMULIA Abaqus

Nyfiken på hur det fungerar?

I videon till höger får du en översikt över programvaran, bland annat hur du skapar en modell, en komponent, hur du roterar och automatiserar vyer och mycket mer.

Nu kör vi igång!

Vanliga frågor om SIMULIA Abaqus

För att kunna göra ett genomtänkt val om SIMULIA Abaqus behöver du all relevant information. Här är svaren på de vanligaste frågorna.

Kan jag köra min strukturella analys på parallella CPU:er med Abaqus?

Ja, det kan du! Du behöver tokens för att köra Abaqus på parallella CPU:er. Kontakta oss så förklarar vi mer.

Vilka är mina köpsalternativ?

Hos oss hittar du ett brett utbud av prislösningar, från att hyra kvartalsvis till att köpa olika lösningar

Jag förstår inte skillnaden mellan SIMULIA och Abaqus. Är det samma produkt?

SIMULIA är varumärket för ett brett utbud av simuleringsprodukter (inom alla fysiska områden, t.ex. strukturella, strömningsdynamiska, elektromagnetiska osv.) Abaqus är SIMULIAs världsberömda produkt inom strukturanalys.

Kan jag testa Abaqus först innan jag bestämmer mig?

Det beror på dina behov och din situation. Kontakta våra simuleringsförsäljare för att få ett erbjudande!

Relaterade produkter

 • SIMULIA

  SIMULIA SIMULIA är ett ledande simuleringsmärke från Dassault Systèmes, med ett stort antal olika programvaror. Det är utformat för dem som vill simulera sina produkter

 • SOLIDWORKS Flow Simulation

  SOLIDWORKS Flow Simulation Simulera komplexa vätske- och värmeflöden som är avgörande i din konstruktion med SOLIDWORKS Flow Simulation. Säkerställ funktionen i din produkt och förstå

 • SOLIDWORKS Plastics

  SOLIDWORKS Plastics Optimera din konstruktion och undvik defekta plastdetaljer tidigt i utvecklingsstadiet med SOLIDWORKS Plastics. Öka kvaliteten, få ut din produkt snabbare på marknaden och

Varför oss

Uppnå imponerande resultat och ta dina produkter till marknaden snabbare med vår expertis och teknik.

Få en offert

Hej! Är du redo att prata? Låt oss hjälpa dig att skräddarsy en lösning som passar dina behov och preferenser. Kontakta oss i dag och låt oss börja prata.