SOLIDWORKS Flow Simulation

Simulera komplexa vätske- och värmeflöden som är avgörande i din konstruktion med SOLIDWORKS Flow Simulation. Säkerställ funktionen i din produkt och förstå hur den kommer fungera i verkligheten.

Utvärdera komplexa flöden

SOLIDWORKS Flow Simulation är en CFD-lösning, Computational Fluid Dynamics, som gör det enkelt att simulera hur vätska, gas och luft flödar genom och runt dina komponenter.

Programmet är perfekt för dig som vill utföra flödesanalyser genom att simulera vätske- och gasflöden samt värmeöverföring – utan att ha expertis på området. Med flödessimulering får du kraftfulla möjligheter med CFD-analyser att förstå hur konstruktionen kommer te sig i verkligheten.

Genom att addera de fristående modulerna, HVAC- och Electronic cooling, kommer du kunna utföra ännu mer detaljerade simuleringar.

Varför SOLIDWORKS Flow Simulation?

Det finns flera anledningar. Här listar vi tre utmärkande fördelar:

 • Optimera konstruktionen och ta snabba beslut
 • Minska kostnader och slipp förseningar
 • Få ut dina produkter på marknaden snabbare

Våra paket

Flow Simulation

SOLIDWORKS Flow Simulation är ett verktyg för flödesdynamik, integrerat med SOLIDWORKS 3D CAD. Det är ett intuitivt CFD-verktyg som gör att du kan simulera vätske- och gasflöden under verkliga förhållanden. Upptäck problem tidigt i konstruktionsfasen och undvik kostsamma misstag.

HVAC Module

Med SOLIDWORKS HVAC-modul kan du skapa beräkningar för att mäta termisk komfort och identifiera problemområden. Modulen innehåller även avancerade funktioner för strålningssimulering och en stor teknisk databas med standardiserade komponenter.

Electronic Cooling Module

Electronics Cooling-modulen erbjuder en kompakt modell med två motstånd för att simulera elektroniska paket, värmerör för modellering av en övervägande kylmetod, PCB-generatorer, beräkning av joulevärme och en teknisk databas fylld med komponenter.

Vill du se alla funktioner i de olika paketen?

SOLIDWORKS Flow Simulation erbjuder två tilläggsmoduler för att möta dina företags behov. Hitta den perfekta lösningen för dina specifika behov.

Funktioner

FunktionerFlow SimulationHVAC ModuleElectronics Cooling Module
Ease of Use (embedded in SOLIDWORKS 3D CAD)
Design Data Reuse
Multi-Parameter Optimization
SOLIDWORKS Flow Simulation Capabilities
Material Database
Internal (Impact of flow through product)
External (Impact of flow around product)
2D – 3D
Heat Conduction in Solids
Gravity
Rotation
Free Surface
Symmetric
Gases
Liquids
Steam
Boundary Layer Description
Mixing Flows
Non Newtonian Fluids
Flow Conditions
Thermal Conditions
Wall Conditions
Porous Components
Visualization
Results Customization
Communication & Reporting
Two-phase (Fluid + Particles) Flows
Noise Prediction (Steady State and Transient)
HVAC Conditions
Tracer Study
Comfort Parameters
Electronic Conditions

Vill du veta mer? Ladda ner SOLIDWORKS Flow Simulation produktblad här.

Nekkar ASA

"SOLIDWORKS Flow Simulation utför dessa analyser snabbt och lätt. Du sparar mycket tid och pengar utan att det brister i kvaliteten”.

De mest ställda frågorna

För att kunna göra ett välgrundat beslut behöver du all relevant information. Nedan har vi listat de mest ställda frågorna om SOLIDWORKS Simulation.

Kan jag testa SOLIDWORKS Simulation innan jag investerar?

Om du vill testa SOLIDWORKS Simulation finns det möjlighet att starta en testperiod. Detta är ett bra sätt att ta reda på möjligheterna med programmet utefter dina behov. Testa SOLIDWORKS Simulation gratis här.

Kan jag hyra SOLIDWORKS Simulation?

När du behöver SOLIDWORKS Simulation för ett kortsiktigt projekt, kan en hyrlicens vara det bästa alternativet för dig.

Hyrlicenser erbjuder ett flexibelt upplägg, vilket kan vara användbart för till exempel nystartade företag, entreprenörer och konsulter som får full tillgång till utmärkta verktyg med maximal flexibilitet till en låg kostnad. Du har också möjlighet att blanda villkor och ägda licenser.

Läs mer om hyrlicens för SOLIDWORKS Simulation här.

Jag har redan SOLIDWORKS 3D CAD, varför behöver jag SOLIDWORKS Simulation?

Du har konstruerat den perfekta produkten i SOLIDWORKS 3D CAD och du är klar med din konstruktion. Men hur verifierar du att den fungerar som tänkt under verkliga förhållanden?

Med SOLIDWORKS Simulation kan du utföra linjära och icke-linjära hållfasthetsanalyser, termiska beräkningar, rörelse- och flödesanalyser, optimeringar och mycket mer. Kör flera iterationer genom programvaran och designprodukter för den verkliga världen.

Är SOLIDWORKS Simulation CPU eller GPU intensiv?

Vi rekommenderar att du kombinerar en CPU-klockhastighet på minst 3,3 GHz med 32 GB RAM och en SSD. Dassault Systèmes har officiella rekommendationer för vilka GPU som är kvalificerade för SOLIDWORKS. Besök SOLIDWORKS hemsida här.

Läs mer om saker du bör tänka på när du väljer hårdvara för SOLIDWORKS här.

Genom att använda en hårdvara som följer dessa rekommendationer, får du en smidig upplevelse av SOLIDWORKS programvara.

Term licensing – en skalbar modell

Med våra flexibla och skalbara licensalternativ kan du hyra din programvara för en period på 3 månader, 6 månader eller 1 år – allt utifrån dina behov.

SOLIDWORKS hyrlicens (Term licensing)
En hyrlicens är ett bra alternativ. Det ger dig enkel tillgång till utmärkta verktyg och full flexibilitet till en låg kostnad.

Med en hyrlicens har du tillgång till samma supportnivå som kunder med en köpt licens i prenumerationstjänsten. Dessutom får du fri tillgång till MySolidWorks Professional, certifieringar och SOLIDWORKS Customer Portal.

Som kund har du möjlighet att blanda och kombinera hyrlicenser och köpta licenser (Perpetual license).

Relaterade programvaror inom simulering

 • SIMULIA

  SIMULIA SIMULIA är ett ledande simuleringsmärke från Dassault Systèmes, med ett stort antal olika programvaror. Det är utformat för dem som vill simulera sina produkter

 • SIMULIA Abaqus

  SIMULIA Abaqus Få träffsäkra beräkningar av produktens beteende och prestanda för komplexa konstruktionsutmaningar med hjälp av simulering. SIMULIA Abaqus är utformat för olika industrier, från

 • SOLIDWORKS Plastics

  SOLIDWORKS Plastics Optimera din konstruktion och undvik defekta plastdetaljer tidigt i utvecklingsstadiet med SOLIDWORKS Plastics. Öka kvaliteten, få ut din produkt snabbare på marknaden och

Vill du testa?

Vill du ha mer information innan du investerar? Kontakta oss idag så hjälper våra experter dig vidare!

Få en offert

Hej! Är du redo att prata? Låt oss hjälpa dig att skräddarsy en lösning som passar dina behov och preferenser. Kontakta oss i dag och låt oss börja prata.