Electrical

SOLIDWORKS Electrical är en kraftfull programvara som kommer att modernisera din elektriska systemdesign. Förbättra samarbetet mellan olika avdelningar, uppnå konsekventa och standardiserade konstruktioner, sänk kostnaderna och snabba upp tiden till marknad.

Stärk din elektriska systemdesign

SOLIDWORKS Electrical är det perfekta verktyget för företag som designar och tillverkar utrustning med elektriska system. Med ett användarvänligt gränssnitt hjälper programvaran till att förenkla konstruktion av elektriska scheman för snabbare design av inbyggda system.

Electrical inkluderar en rad olika funktioner, så att konstruktörer kan integrera elektronik i ett tidigt skede i designprocessen. Vill du se vilka? Se detaljerad lista här.

Integration i realtid med SOLIDWORKS 3D CAD hjälper till att göra både elektriska och mekaniska ingenjörer mer produktiva. Börja skapa schematiskt drivna ledningskonstruktioner med kraftfull routing, utjämning och automatiserad dokumentation nu.

Varför SOLIDWORKS Electrical?

Det finns flera anledningar. Här listar vi tre utmärkande fördelar:

 • Minska dyra misstag och tillverkningsdefekter
 • Förbättra samarbetet mellan mekanik- och elektronikavdelningen
 • Tidsbesparing när BOM-listor från både el- och mekanikavdelningarna sammanförs – strömlinjeformad produktionsplanering

Våra paket

SOLIDWORKS Electrical Schematic

Schematic är en kraftfull, användarvänlig serie av samarbetande, schematiska designverktyg som snabbar upp utvecklingen av inbyggda elektriska system för utrustning och andra produkter. Den levereras med inbyggda bibliotek med symboler, information för tillverkning och 3D-komponentmodeller för att tillhandahålla vanliga, återanvändbara material som hjälper till att optimera designåteranvändning.

SOLIDWORKS Electrical 3D

SOLIDWORKS Electrical 3D gör att du enkelt kan placera elektriska komponenter och använda avancerad SOLIDWORKS routingteknik för att automatiskt koppla samman elektriska designelement inom 3D-modellen. Bestäm optimala längder för ledningar och kablar – allt med bibehållen design och BOM-synkronisering mellan elektriska och mekaniska konstruktioner.

SOLIDWORKS Electrical Professional

Kombinera den elektriska schematiska funktionen hos SOLIDWORKS Electrical Schematic med 3D-modelleringsmöjligheterna i SOLIDWORKS Electrical 3D i ett kraftfullt, lättanvänt paket. SOLIDWORKS Electrical Professional är idealt för användare som arbetar med både elektrisk och mekanisk designintegration i 3D-modeller.

Vill du se alla funktioner i de olika paketen? 

SOLIDWORKS Electrical innehåller olika funktioner som kan hjälpa dig i konstruktionen av elscheman. Hitta den perfekta lösningen för dina specifika behov.

Funktioner

FunktionerSOLIDWORKS
Electrical Schematic
Standard eller Professional
SOLIDWORKS
Electrical 3D
SOLIDWORKS
Electrical Professional
Single-line Schematics
Multiline Schematics
Mixed Schematics
2D Cabinet Creation
Electrical Component and Symbol Library
Design Reuse
Automated Terminal Drawing Creation
Automated Contact Cross-Referencing
Advanced Formula Manager
SOLIDWORKS Electrical Content Portal
SOLIDWORKS PDM Integration
Enhanced SOLIDWORKS PDM Connector
Report Generation
Report Generation – Customized ✓ (Pro)
Link to SOLIDWORKS 3D CAD ✓ (Pro)
Common ECAD and MCAD Database ✓ (Pro)
PLC Tools ✓ (Pro)
Dynamic Connector Tools ✓ (Pro)
Real-time Collaboration ✓ (Pro)
Real-time Synchronization ✓ (Pro)
Deferred Update Mode ✓ (Pro)
Custom Part Library Classifications ✓ (Pro)
Excel Automation ✓ (Pro)
User Rights Management ✓ (Pro)
Auto-Routing
Electrical Harness Design Planning
Embedded Electrical System Design Planning
Electrical Design in 3D CAD
Global Project Settings
Classifications
Manufacturer Part
SymbolEditor
Marks and Wires Management
Multi-Level Terminals Strip Support
Distributed Mode
Collaborative Electrical-Mechanical Development
3D Electrical Cabinet Design

Vill du veta mer? Ladda ner SOLIDWORKS Electrical produktblad här.

Dela din elektriska designdata

CircuitWorks gör det möjligt för användare att dela, jämföra, uppdatera och spåra elektrisk konstruktionsdata för att hjälpa användare att lösa elektrisk-mekaniska integrationsproblem snabbare.

Programmet låter användaren integrera information om kretskort från olika ECAD-program direkt i dina SOLIDWORKS-konstruktioner. Dela data mellan designers av elektrisk CAD (ECAD) och mekanisk CAD (MCAD) med detta lättanvända verktyg.

CircuitWorks är ett tillägg till SOLIDWORKS Professional och Premium.

De mest ställda frågorna

För att kunna göra ett välgrundat beslut behöver du all relevant information. Nedan har vi listat de mest ställda frågorna om SOLIDWORKS.

Kan jag få SOLIDWORKS gratis?

Tyvärr är en SOLIDWORKS-licens inte gratis. Programvaran kommer i tre olika paket: Standard, Professional och Premium, som alla har olika funktioner och priser. Läs mer om våra olika paket här eller kontakta oss.

Dassault Systèmes erbjuder däremot programvaran till studenter för utbildning. Om din skola eller universitet redan har SOLIDWORKS Education är studentåtkomsten automatiskt tillgänglig för dig som student. Din lärare kommer att tillhandahålla en licenskod som ger dig omedelbar åtkomst. Om inte, vänligen kontakta oss, så hjälper vi dig att få åtkomst. Forskare som uppfyller kraven är också berättigade till attraktiva rabatter.

Startups som uppfyller vissa krav kan få tillgång till SOLIDWORKS för Startups gratis under det första året för att hjälpa dig att komma igång.

SOLIDWORKS erbjuder också nätverkslicenser till kvalificerade inkubatorer som hjälper nystartade företag. Detta ger dem de bästa verktygen att arbeta med från början av resan.

Slutligen, om du är intresserad av att investera i SOLIDWORKS, men först vill testa programvarans funktioner, kan våra kostnadsfria testversioner vara ett bra alternativ för dig.

Kontakta oss så berättar vi mer om de olika alternativen!

Kan jag hyra SOLIDWORKS?

När du behöver SOLIDWORKS för ett kortsiktigt projekt kan hyrlicens (term license) vara det bästa alternativet för dig.

En hyrlicens är en flexibel SOLIDWORKS-licens, vilket kan vara användbart för nystartade företag, entreprenörer, konsulter, som får full tillgång till utmärkta verktyg med maximal flexibilitet till en låg kostnad. Du har också möjlighet att blanda villkor och med ägda licenser.

Läs mer om alternativ för att hyra SOLIDWORKS här.

Hur lär jag mig att använda SOLIDWORKS?

Även om SOLIDWORKS är en av de mest intuitiva CAD-lösningarna på marknaden, kan det vara svårt att veta hur man ska dra nytta av all kapacitet.

Vi erbjuder ett omfattande utbud av utbildningar, där du och ditt företag kan få all den kompetens du behöver och hålla dem uppdaterade. Med en aktiv prenumeration får du också obegränsat stöd från våra certifierade lokala SOLIDWORKS-experter.

För att lära dig mer kan du ta del av vårt omfattande utbud av gratis utbildningsmaterial genom vårt supportcenter, samt sociala medier YouTube, LinkedIn, Facebook och Instagram.

Du kan också hålla dig uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev – här får användbara du tips & tricks om SOLIDWORKS från våra experter.

Vilka är kraven på hårdvara för SOLIDWORKS?

Vi rekommenderar att du kombinerar en CPU-klockhastighet på minst 3,3 GHz med 32 GB RAM och en SSD. Dassault Systèmes har officiella rekommendationer för vilka GPU som är kvalificerade för SOLIDWORKS. Besök SOLIDWORKS hemsida här.

Läs mer om saker du bör tänka på när du väljer hårdvara för SOLIDWORKS här.

Genom att använda en hårdvara som följer dessa rekommendationer, får du en smidig upplevelse av SOLIDWORKS programvara.

Var köper jag SOLIDWORKS?

Du kan bara köpa SOLIDWORKS genom en certifierad återförsäljare som PLM Group.

SOLIDWORKS erbjuder heltäckande lösningar för alla dina designbehov, och det kan vara svårt att själv välja vilka verktyg du behöver. Våra experter kan hjälpa dig att hitta de perfekta lösningarna för dina behov.

Kontakta oss här!

Term licensing – en skalbar modell

Med våra flexibla och skalbara licensalternativ kan du hyra din programvara för en period på 3 månader, 6 månader eller 1 år – allt utifrån dina behov.

SOLIDWORKS hyrlicens (Term licensing)
En hyrlicens är ett bra alternativ. Det ger dig enkel tillgång till utmärkta verktyg och full flexibilitet till en låg kostnad.

Med en hyrlicens har du tillgång till samma supportnivå som kunder med en köpt licens i prenumerationstjänsten. Dessutom får du fri tillgång till MySolidWorks Professional, certifieringar och SOLIDWORKS Customer Portal.

Som kund har du möjlighet att blanda och kombinera hyrlicenser och köpta licenser (Perpetual license).

Notera: En SOLIDWORKS Electrical-licens levereras med en ”ready-to-use” integration med SOLIDWORKS PDM Professional.

Ladda ner resurser

 • Kairos ebook - The future of manufactoring

  The Future of Manufacturing

  Facing challenges and seizing opportunity in a time of change isn’t just possible — it’s essential. Learn how digitalization & sustainability will shape industry business models by 2030 in The Future of Manufacturing report from Kairos Future.

 • Utvecklas i molnet

  Varför ska teamet arbeta i molnet? I denna guiden kan du läsa mer om samarbetsfördelarna som uppstår när alla teammedlemmar kan arbeta på produktdesign samtidigt och i realtid. Vi introducerar dig till 3DEXPERIENCE-plattformen och dess möjligheter.

 • Våra experters 5 bästa tips och tricks för PDM Pro

  Får du ut det mesta av ditt PDM-system? Använder du det till fullo? Om du är bland våra PDM-kunder kan du njuta av fördelarna med automatisk filhantering, designåteranvändning, säker filvalv, revisionskontroll och mycket mer.

Varför oss

Uppnå imponerande resultat och ta dina produkter till marknaden snabbare med vår expertis och teknik.

Kom i kontakt med oss!

Vi hittar en lösning som passar dina behov. Kom i kontakt med våra experter idag.