CATIA

CATIA är ett av de mest kraftfulla 3D-modelleringsprogrammen på marknaden. Dess kapacitet inom 3D-modellering, avancerad ytmodellering och dess sätt att hantera stora sammansättningar är helt unik. Det garanterar skalbarhet för företag som skapar avancerade produkter som kräver avancerade konstruktioner.

Enastående 3D core-motor

CATIA har en 3D core-motor som är extremt avancerad.

Det innebär att du kan hantera sammansättningar med miljontals delar, växla mellan att konstruera små och stora delar och praktiskt taget konstruera allt du vill – från mikrober till städer.

Denna programvara är industriprocessorienterad. Det innebär att du hittar specifika uppsättningar och tillämpningar direkt i programvaran, baserat på vilken industri du arbetar inom.

1 Miljon

Konstruktörer och ingenjörer använder CATIA

500

Partnerlösningar som utökar CATIA:s kapacitet

40

CATIA stöder över 40 olika filformat

85%

Av de ledande företagen inom flygindustrin använder CATIA

Ökad produktivitet med molnet

CATIA:s omfattande konstruktionsfunktioner gör att du kan skapa 3D-modeller och detaljerade ritningar av komplexa delar och sammansättningar – direkt i molnet.

De kraftfulla simulerings- och analysverktygen innebär att du kan se till att din produkt uppfyller de nödvändiga prestandakraven och säkerhetskraven, innan den går i produktion. Det sparar tid och pengar både för dig och ditt företag.

Oändlig flexibilitet

Datorstödd tredimensionell interaktiv tillämpning är ett värdefullt verktyg inom många branscher. De parametriska modelleringsmöjligheterna gör det möjligt för konstruktörer och ingenjörer att snabbt ändra konstruktioner till deras krav och att ändra strukturens prestanda.

Med denna pålitliga programvara kan du skala och hantera dina konstruktioner, och mångsidigheten och de avancerade funktionerna gör den till en favorit bland ett stort antal olika branscher.

Här är några skäl till varför CATIA är användbart inom olika branscher:

 • Flyg- och försvarsindustrin: CATIA används i stor utsträckning för att konstruera komplexa komponenter och system för flyg- och rymdindustrin. Avancerade funktioner som parametrisk modellering, kinematisk analys och analys av finita element gör det idealiskt för att konstruera komplexa flygplan och satelliter.
 • Fordonsindustrin: Denna bransch är starkt beroende av CATIA för produktdesign, modellering och simulering. Dess avancerade ytbehandlingsfunktioner gör det möjligt för konstruktörer att skapa komplexa, aerodynamiska former som förbättrar bränsleeffektiviteten och prestandan.
 • Industriell utrustning: Att konstruera maskiner, tung utrustning och produktionslinjer blir smärtfritt med CATIA:s parametriska modelleringsfunktioner som gör det möjligt för konstruktörer att enkelt och effektivt ändra sina konstruktioner för att uppfylla specifika krav och optimera prestandan.
 • Konsumtionsvaror: CATIA:s kraftfulla modellerings- och visualiseringsverktyg är en stor favorit bland företag i den här branschen. Dessa funktioner gör det möjligt för dem att utforma attraktiva och funktionella produkter som uppfyller konsumenternas behov.
 • Arkitektur: Inom arkitektbranschen gör de parametriska modelleringsfunktionerna det möjligt för arkitekter att ändra konstruktioner och optimera strukturella prestanda. Den används för att konstruera och visualisera byggnader, broar och andra konstruktioner.

Varför CATIA?

 • Hanterar sammansättningar med miljontals delar tack vare den kraftfulla core-motorn.
 • Tillåter samtidig konstruktion – vilket innebär att du och dina kollegor kan arbeta simultant tillsammans.
 • Förbättrad konstruktionsflexibilitet: Konstruktörer kan skapa komplexa konstruktioner med större frihet och kreativitet, vilket gör att de kan utforska nya konstruktionsmöjligheter.
 • Integrering med andra verktyg: CATIA kan integreras med andra verktyg och tekniker. Detta gör det enklare och snabbare att arbeta i en multidisciplinär miljö.
 • Den här programvaran är mycket anpassningsbar. Förutom de branschspecifika tillämpningarna kan den också skräddarsys för att uppfylla de specifika kraven i varje företag.

Våra 3 bästa CATIA paket

Mekanik- och formingenjör

Arbetar du med simulering eller ingår du i ett dedikerat MODSIM-team? Då är det här CATIA-paketet det mest användbara för dig. Det innehåller de viktigaste funktionerna i CATIA, såsom Solid, Surface och Reverse Engineering, utöver grundläggande FEA-funktioner.

Funktionsdriven designer

Det kan vara svårt att få till en bra design när varje gram är av största vikt. Med ”Function Driven Generative Designer”-paketet bli det istället en enkel match. Här används Topology Optimization Technology som visar vägen för alla dem som behöver att deras design ska vara så lätt som möjligt.

Kreativ designer


Om du ofta arbetar med organiska former och behöver funktioner som är bäst anpassade för denna användning är paketet ”Creative Designer” rätt val för dig. Det möjliggör också visningar av högsta klass med sina otroliga renderingsmöjligheter.

Vanliga frågor om CATIA

För att kunna göra ett medvetet val om CATIA behöver du all relevant information. Här är svaren på de vanligaste frågorna.

Vad används Catia för?

Programvaran CATIA används vid tillämpningar för datorstödd konstruktion, teknik och tillverkning (CAD/CAM/CAE).

Är CATIA kompatibel med andra CAD-program?

Ja. CATIA är kompatibelt med andra programvaror genom alternativen för import/export av filer.

Vilka utbildningsmöjligheter finns tillgängliga för CATIA?

PLM Group erbjuder både grundläggande och avancerade utbildningar i CATIA. Vi har för närvarande en tredagarsutbildning för montering och ritning av delar och en tvådagarsutbildning för ytmodellering.

Vilka systemkrav krävs för att köra CATIA?

Systemkraven för CATIA kan variera beroende på version och önskad funktionalitet. Vi rekommenderar att du kontrollerar de specifika kraven för din version och ditt användningsområde. Du kan kontrollera dina krav här.

Vilka branscher använder ofta CATIA?

Branscher som vanligtvis använder CATIA är bland annat flyg- och rymdindustrin, bilindustrin, industriell utrustning och konsumentvaror.

Fler SOLIDWORKS produkter

 • SOLIDWORKS 3D CAD Desktop

  SOLIDWORKS Desktop

  SOLIDWORKS Desktop SOLIDWORKS Desktop SOLIDWORKS är en beprövad och branschledande CAD-lösning för konstruktörer och ingenjörer Få prisuppgift SOLIDWORKS 3D CAD Desktop Vår flaggskeppsprodukt SOLIDWORKS® 3D

 • SOLIDWORKS Flow Simulation

  SOLIDWORKS Flow Simulation Simulera komplexa vätske- och värmeflöden som är avgörande i din konstruktion med SOLIDWORKS Flow Simulation. Säkerställ funktionen i din produkt och förstå

 • SOLIDWORKS Plastics

  SOLIDWORKS Plastics Optimera din konstruktion och undvik defekta plastdetaljer tidigt i utvecklingsstadiet med SOLIDWORKS Plastics. Öka kvaliteten, få ut din produkt snabbare på marknaden och

Varför oss

Uppnå imponerande resultat och ta dina produkter till marknaden snabbare med vår expertis och teknik.

Kontakta oss

Att investera i framtiden kan vara ett stort beslut. Vi har full förståelse för det och är mer än redo att hjälpa dig när du känner dig redo att ta steget. Välkommen att ta kontakt med oss så hjälper vi dig ta första steget in i framtiden.