SOLIDWORKS 3D CAD

SOLIDWORKS 3D CAD är en kraftfull och användarvänlig designprogramvara med funktioner som kortar ner utvecklingstiden. Ta din produkt till marknaden snabbare – med minskade kostnader och högre kvalitet.

Snabba upp konstruktionsprocessen

SOLIDWORKS 3D CAD ger dig allt du behöver för att konstruera bättre produkter. Med ett intuitivt gränssnitt förenklar och förbättrar du konstruktionsprocessen och blir omedelbart mer produktiv.

Programvaran är en komplett designlösning som ger dig och ditt team professionella verktyg för mekanisk konstruktion, validering, simulering, datahantering och kommunikation. Förverkliga dina idéer med SOLIDWORKS 3D CAD.

Varför SOLIDWORKS 3D CAD?

Det finns flera anledningar. Här listar vi tre utmärkande fördelar:

  • Minskade kostnader och kortare utvecklingsprocess
  • Användarvänligt gränssnitt som gör teamet produktivt
  • Skalbara paket anpassade efter dina behov

Våra paket

SOLIDWORKS Standard

SOLIDWORKS Standard erbjuder alla verktyg du behöver för mekanisk CAD i 3D med hög prestanda och ett användarvänligt gränssnitt. Ta fram parametriska detaljer, sammanställningar och produktionsklara ritningar. Få tillgång till verktyg som krävs för att generera komplexa ytor, plåtutbredningar och svetsade konstruktioner.

SOLIDWORKS Professional

SOLIDWORKS Professional innehåller alla funktioner i SOLIDWORKS Standard och mer. Öka produktiviteten med verktyg för datahantering, avancerade renderingsmöjligheter, komponentbibliotek och verktyg för beräkning av tillverkningskostnader, 3D design och validering.

SOLIDWORKS Premium

SOLIDWORKS Premium kombinerar möjligheterna med SOLIDWORKS Professional och de kraftfulla simulerings-, rörelse- och valideringsverktygen. Utöver detta får du också avancerade rör- och kabeldragningsfunktioner, ”reverse Engineering” och mycket mer.

Vill du se alla funktioner i de olika paketen? 

SOLIDWORKS 3D CAD finns i tre skalbara paket med olika funktioner. Hitta den perfekta lösningen för dina specifika behov.

Funktioner

FunktionerSOLIDWORKS StandardSOLIDWORKS ProfessionalSOLIDWORKS Premium
SOLIDWORKS 3D CAD
Part and Assembly Modeling
2D Drawings
Design Reuse and Automation
Collaborate and share CAD data
Interference Check
First Pass Analysis Tools
CAM Programming
Design for Manufacturing (DFM)
Productivity Tools
Advanced CAD File Import/Export and 3D Interconnect
Xtended Reality (XR) Exporter
CAD Libraries (SOLIDWORKS Toolbox)
Design for Cost (SOLIDWORKS Costing)
ECAD/MCAD Collaboration (CircuitWorks)
CAD Standards Checking (Design Checker)
Collaboration with eDrawings Professional
Automated Tolerance Stack-Up Analysis (TolAnalyst)
Advanced Photorealistic Rendering (SOLIDWORKS Visualize)
SOLIDWORKS File Management
Reverse Engineering (ScanTo3D)
Time-based Motion Analysis
Linear Static Analysis for Parts and Assemblies
Pipe and Tube Routing
Electrical Cable and Wiring Harness Routing
Advanced Surface Flattening
Rectangular and Other Section Routing

Q Yachts skapar flytande innovation

”SOLIDWORKS är ett verktyg som vi använt för att modellera hela båten innan vi tillverkat en enda del rent fysiskt. Vi känner inte till något annat program som skulle klara det och därför är det naturligt för oss att använda SOLIDWORKS.”

De mest ställda frågorna

För att kunna göra ett välgrundat beslut behöver du all relevant information. Nedan har vi listat de mest ställda frågorna om SOLIDWORKS 3D CAD.

Kan jag få SOLIDWORKS gratis?

Tyvärr är en SOLIDWORKS-licens inte gratis. Programvaran kommer i tre olika paket: Standard, Professional och Premium, som alla har olika funktioner och priser. Läs mer om våra olika paket här eller kontakta oss.

Dassault Systèmes erbjuder däremot programvaran till studenter för utbildning. Om din skola eller universitet redan har SOLIDWORKS Education är studentåtkomsten automatiskt tillgänglig för dig som student. Din lärare kommer att tillhandahålla en licenskod som ger dig omedelbar åtkomst. Om inte, vänligen kontakta oss, så hjälper vi dig att få åtkomst. Forskare som uppfyller kraven är också berättigade till attraktiva rabatter.

Startups som uppfyller vissa krav kan få tillgång till SOLIDWORKS för Startups gratis under det första året för att hjälpa dig att komma igång.

SOLIDWORKS erbjuder också nätverkslicenser till kvalificerade inkubatorer som hjälper nystartade företag. Detta ger dem de bästa verktygen att arbeta med från början av resan.

Slutligen, om du är intresserad av att investera i SOLIDWORKS, men först vill testa programvarans funktioner, kan våra kostnadsfria testversioner vara ett bra alternativ för dig.

Kontakta oss så berättar vi mer om de olika alternativen!

Kan jag hyra SOLIDWORKS?

När du behöver SOLIDWORKS för ett kortsiktigt projekt kan hyrlicens (term license) vara det bästa alternativet för dig.

En hyrlicens är en flexibel SOLIDWORKS-licens, vilket kan vara användbart för nystartade företag, entreprenörer, konsulter, som får full tillgång till utmärkta verktyg med maximal flexibilitet till en låg kostnad. Du har också möjlighet att blanda villkor och med ägda licenser.

Läs mer om alternativ för att hyra SOLIDWORKS här.

Hur lär jag mig att använda SOLIDWORKS?

Även om SOLIDWORKS är en av de mest intuitiva CAD-lösningarna på marknaden, kan det vara svårt att veta hur man ska dra nytta av all kapacitet.

Vi erbjuder ett omfattande utbud av utbildningar, där du och ditt företag kan få all den kompetens du behöver och hålla dem uppdaterade. Med en aktiv prenumeration får du också obegränsat stöd från våra certifierade lokala SOLIDWORKS-experter.

För att lära dig mer kan du ta del av vårt omfattande utbud av gratis utbildningsmaterial genom vårt supportcenter, samt sociala medier YouTube, LinkedIn, Facebook och Instagram.

Du kan också hålla dig uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev – här får användbara du tips & tricks om SOLIDWORKS från våra experter.

Vilka är kraven på hårdvara för SOLIDWORKS?

Vi rekommenderar att du kombinerar en CPU-klockhastighet på minst 3,3 GHz med 32 GB RAM och en SSD. Dassault Systèmes har officiella rekommendationer för vilka GPU som är kvalificerade för SOLIDWORKS. Besök SOLIDWORKS hemsida här.

Läs mer om saker du bör tänka på när du väljer hårdvara för SOLIDWORKS här.

Genom att använda en hårdvara som följer dessa rekommendationer, får du en smidig upplevelse av SOLIDWORKS programvara.

Var köper jag SOLIDWORKS?

Du kan bara köpa SOLIDWORKS genom en certifierad återförsäljare som PLM Group.

SOLIDWORKS erbjuder heltäckande lösningar för alla dina designbehov, och det kan vara svårt att själv välja vilka verktyg du behöver. Våra experter kan hjälpa dig att hitta de perfekta lösningarna för dina behov.

Kontakta oss här!

Skalbara licensmodeller

Med våra licensmodeller kan du välja mellan att hyra eller äga en licens beroende på dina behov.

SOLIDWORKS Term licens
Har du behov av programvaran på kort sikt är en hyrlicens ett bra alternativ. Du får snabb och enkel tillgång till utmärkta verktyg och ett flexibelt alternativ till låg kostnad.

SOLIDWORKS Perpetual licens
Vid behov av en 3D CAD-lösning under en längre tid är denna licens ett mer kostnadseffektivt alternativ.

Ladda ner resurser

Vill du testa?

Vill du har mer information innan du investerar? Kontakta oss idag så hjälper våra experter dig vidare!

Få en prisuppgift

Vi kan hjälpa dig att öka intäkter, minska kostnader och minska affärsrisker. Kontakta våra experter nu för att få en prisuppgift.