SOLIDWORKS 3D CAD

SOLIDWORKS 3D CAD är en kraftfull och användarvänlig designprogramvara med funktioner som kortar ner utvecklingstiden. Ta din produkt till marknaden snabbare – med minskade kostnader och högre kvalitet.

SOLIDWORKS-term

Snabba upp konstruktionsprocessen

Letar du efter ett designprogram som kan hjälpa dig att förverkliga dina visioner på ett enkelt och effektivt sätt?
Då behöver du inte leta längre, SOLIDWORKS 3D CAD är verktyget för innovationer.

Med sina kraftfulla funktioner och intuitiva gränssnitt är den här programvaran den perfekta lösningen för produktkonstruktörer som vill effektivisera sitt arbetsflöde och lansera innovationer på marknaden snabbare.

Med SOLIDWORKS kan du skapa fantastiska 3D-renderingar på nolltid och enkelt ta dina konstruktioner från koncept till verklighet.
Oavsett om du är ett erfaret proffs eller nybörjare är SOLIDWORKS det idealiska verktyget för alla som vill skapa högkvalitativa produkter som sticker ut från mängden.

Varför SOLIDWORKS 3D CAD?

Anledningarna är många.
Här är några av de främsta fördelarna:

 • Exakt 3D-modellering för noggranna konstruktioner
 • Minskade kostnader med kortare utvecklingsprocesser
 • Användarvänligt gränssnitt som gör ditt team mer produktivt
 • Skalbara produktpaket beroende på dina behov
 • Delning av konstruktionsdata i realtid för förbättrat samarbete
SOLIDWORKS 3D CAD

Våra SOLIDWORKS lösningar

SOLIDWORKS Desktop

SOLIDWORKS Desktop:
Denna CAD-lösning är välkänd för företag över hela världen. SOLIDWORKS är ett välbeprövat verktyg som dagligen används av tusentals stora och små företag. Det är ett av de mest populära CAD-paketen på marknaden och har behållit den positionen i mer än två decennier.

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS

Anslut CAD till molnet
3DEXPERIENCE SOLIDWORKS är en lokalt installerad version av SOLIDWORKS som är ansluten till molnet.
Den är också licensierad via molnet med en namngiven användarlicens. Det gör att användaren har tillgång till licensen på alla sin inloggade arbetsstationer. Få kraften av det stationära SOLIDWORKS kombinerat med friheten från molnet. Läs mer.

SOLIDWORKS CLOUD OFFER

Designa i molnet:
3DEXPERIENCE-plattformen finns ett urval av CAD-verktyg som körs i webbläsaren utan att behöva installeras. Med dem kan du skapa, redigera och hantera funktionsbaserat parametriskt 3D-CAD-innehåll utan att behöva installera eller uppgradera. Läs mer.

Jämföra våra paket och dess funktioner

SOLIDWORKS 3D CAD kommer i tre olika skalbara paketlösningar för att möta ditt företags behov. Hitta den rätta lösningen för dig.

SOLIDWORKS i molnet

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS är en lösning som möjliggör samarbete i realtid med andra intressenter, molnlagring inklusive revisionshantering och snabb tillgång till ytterligare produktivitetsverktyg i ett digitalt ekosystem – allt baserat i molnet!

Functions and featuresSOLIDWORKS Desktop3DEXPERIENCE SOLIDWORKS
Part & Assembly modelling 
2D Design 
Cloud-based data management 
Cloud-based collaboration 
Online licensing 
Automatic installation 

Funktioner och specifikationer

Functions and featuresSOLIDWORKS StandardSOLIDWORKS ProfessionalSOLIDWORKS Premium
SOLIDWORKS 3D CAD
Part and Assembly Modeling
2D Drawings
Design Reuse and Automation
Collaborate and share CAD data
Interference Check
First Pass Analysis Tools
CAM Programming
Design for Manufacturing (DFM)
Productivity Tools
Advanced CAD File Import/Export and 3D Interconnect
Xtended Reality (XR) Exporter
CAD Libraries (SOLIDWORKS Toolbox)
Design for Cost (SOLIDWORKS Costing)
ECAD/MCAD Collaboration (CircuitWorks)
CAD Standards Checking (Design Checker)
Collaboration with eDrawings Professional
Automated Tolerance Stack-Up Analysis (TolAnalyst)
Advanced Photorealistic Rendering (SOLIDWORKS Visualize)
SOLIDWORKS File Management
Reverse Engineering (ScanTo3D)
Time-based Motion Analysis
Linear Static Analysis for Parts and Assemblies
Pipe and Tube Routing
Electrical Cable and Wiring Harness Routing
Advanced Surface Flattening
Rectangular and Other Section Routing

 VILKEN SOLIDWORKS DESIGN SOLUTION PASSAR DIG OCH DIN VERKSAMHET?

SOLIDWORKS 3D CAD

Upplev SOLIDWORKS 3D CAD


SOLIDWORKS CAD innehåller särskilda verktyg och arbetsflöden som effektiviserar designen och utvecklingen av dina produkter från koncept till verklighet.

Kolla på filmen och se hur

SOLIDWORKS licensmodeller

För att kunna göra ett genomtänkt val om SOLIDWORKS 3D CAD behöver du all relevant information.
Här är svaren på de vanligaste frågorna.

Kan jag få SOLIDWORKS gratis?

Tyvärr är en SOLIDWORKS-licens inte gratis. Programvaran kommer i tre olika paket: Standard, Professional och Premium, som alla har olika funktioner och priser. Läs mer om våra olika paket här eller kontakta oss.

Dassault Systèmes erbjuder däremot programvaran till studenter för utbildning. Om din skola eller universitet redan har SOLIDWORKS Education är studentåtkomsten automatiskt tillgänglig för dig som student. Din lärare kommer att tillhandahålla en licenskod som ger dig omedelbar åtkomst. Om inte, vänligen kontakta oss, så hjälper vi dig att få åtkomst. Forskare som uppfyller kraven är också berättigade till attraktiva rabatter.

Startups som uppfyller vissa krav kan få tillgång till SOLIDWORKS för Startups gratis under det första året för att hjälpa dig att komma igång.

SOLIDWORKS erbjuder också nätverkslicenser till kvalificerade inkubatorer som hjälper nystartade företag. Detta ger dem de bästa verktygen att arbeta med från början av resan.

Slutligen, om du är intresserad av att investera i SOLIDWORKS, men först vill testa programvarans funktioner, kan våra kostnadsfria testversioner vara ett bra alternativ för dig.

Kontakta oss så berättar vi mer om de olika alternativen!

Kan jag hyra SOLIDWORKS?

När du behöver SOLIDWORKS för ett kortsiktigt projekt kan hyrlicens (term license) vara det bästa alternativet för dig.

En hyrlicens är en flexibel SOLIDWORKS-licens, vilket kan vara användbart för nystartade företag, entreprenörer, konsulter, som får full tillgång till utmärkta verktyg med maximal flexibilitet till en låg kostnad. Du har också möjlighet att blanda villkor och med ägda licenser.

Läs mer om alternativ för att hyra SOLIDWORKS här.

Hur lär jag mig att använda SOLIDWORKS?

Även om SOLIDWORKS är en av de mest intuitiva CAD-lösningarna på marknaden, kan det vara svårt att veta hur man ska dra nytta av all kapacitet.

Vi erbjuder ett omfattande utbud av utbildningar, där du och ditt företag kan få all den kompetens du behöver och hålla dem uppdaterade. Med en aktiv prenumeration får du också obegränsat stöd från våra certifierade lokala SOLIDWORKS-experter.

För att lära dig mer kan du ta del av vårt omfattande utbud av gratis utbildningsmaterial genom vårt supportcenter, samt sociala medier YouTube, LinkedIn, Facebook och Instagram.

Du kan också hålla dig uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev – här får användbara du tips & tricks om SOLIDWORKS från våra experter.

Vilka är kraven på hårdvara för SOLIDWORKS?

Vi rekommenderar att du kombinerar en CPU-klockhastighet på minst 3,3 GHz med 32 GB RAM och en SSD. Dassault Systèmes har officiella rekommendationer för vilka GPU som är kvalificerade för SOLIDWORKS. Besök SOLIDWORKS hemsida här.

Läs mer om saker du bör tänka på när du väljer hårdvara för SOLIDWORKS här.

Genom att använda en hårdvara som följer dessa rekommendationer, får du en smidig upplevelse av SOLIDWORKS programvara.

Var köper jag SOLIDWORKS?

Du kan bara köpa SOLIDWORKS genom en certifierad återförsäljare som PLM Group.

SOLIDWORKS erbjuder heltäckande lösningar för alla dina designbehov, och det kan vara svårt att själv välja vilka verktyg du behöver. Våra experter kan hjälpa dig att hitta de perfekta lösningarna för dina behov.

Kontakta oss här!

Viktig information om förändringar för SOLIDWORKS licenser som kommer i juli 2023

Dassault Systèmes har meddelat att det kommer att ske förändringar i prissättningen av SOLIDWORKS CAD som kommer att gälla globalt från och med den 1 juli 2023.

 • Nya fasta licenser (PERPETUAL) från SOLIDWORKS: Vid alla nya köp av SOLIDWORKS så kommer serviceavtalen automatiskt att inkludera SOLIDWORKS Cloud Services (molntjänster)
  • Alla nya fasta (PERPETUAL) SOLIDWORKS CAD-licenser måste ha två års initialt serviceavtal med Cloud Services vid köptillfället.
  • SOLIDWORKS Serviceavtal med Cloud Services kommer att få en prishöjning till en mindre kostnad för det värde som ingår.
 • Nya SOLIDWORKS-hyrlicenser: Alla nya hyrlicenser (TERM) för SOLIDWORKS CAD-licenser inkluderar automatiskt SOLIDWORKS Cloud Services (molntjänster).
  • Priset för hyrlicenser (TERM) kommer att stiga till en bråkdel av kostnaden för det värde som ingår.
 • Befintliga licenser: Dina nuvarande SOLIDWORKS CAD-licenser påverkas inte och inte heller priset ändras. Du kommer dock att ha möjlighet att uppgradera till ett avtal med Cloud Services (molntjänster) för en mindre summa.

Läs om förändringarna och hur de kommer att påverka olika licenser här: Viktig information om förändringar för SOLIDWORKS licenser som kommer i juli 2023

Jag älskar att använda SOLIDWORKS eftersom jag kan börja förverkliga mina idéer så fort jag öppnar programmet.

Det är så lätt att omvandla mina tankar till en konkret skiss och jag blir alltid lika förvånad över hur snabbt jag kan skapa komplexa konstruktioner med detta kraftfulla verktyg”

Peter Ulrik Kann, Quantum Machines

 

Våra SOLIDWORKS-tjänster

Inte för att skryta men vi har de bästa och främsta SOLIDWORKS-experterna.

Därför kan vi också smidigt hjälpa dig på bästa möjliga sätt. Vi vet hur viktigt det är att få hjälp snabbt när du möts av hinder. Våra duktiga lokala service-och support team är produktexperter och redo att svara på dina frågor snabbt. Så att du sen kan fortsätta göra det du är bäst på; konstruera och skapa innovation.

SOLIDWORKS Support

Våra dedikerade lokala service- och supportteam är produktexperter är alltid redo att snabbt besvara dina frågor.

SOLIDWORKS Utbildning

Bli ett proffs. Få ut det mesta av din programvara – våra kurser ger dig de kunskaper du behöver.

SOLIDWORKS Consultancy

Vi är den största partnern för Dassault Systèmes SOLIDWORKS i norra Europa, med över 6 000 framgångsrika implementeringar.

Solidworks Term licensing

Få en skalbar lösningsmodell med SOLIDWORKS Term Licensing

Med våra flexibla och skalbara licensalternativ kan du hyra din programvara under en tremånaders- eller ettårsperiod – allt beroende på ditt behov.

SOLIDWORKS Term Licensing
För dig som vill ha enkel och kostnadseffektiv tillgång till förstklassig SOLIDWORKS 3D CAD, samtidigt som du får fullständig flexibilitet när det gäller användning och prenumeration.

Technical support
Med en SOLIDWORKS Term License har du tillgång till samma supportnivå som kunder med Perpetual License med Subscription Service.

Som kund har du möjlighet att blanda Term and Perpetual Licenses.

Relaterade inlägg

3D CAD köpguide

Förvirrad? Behöver du en full översikt? Vi guidar dig igenom de många 3D CAD möjligheterna och ger dig svaren på de vanligaste frågorna och funderingarna

Relaterade SOLIDWORKS produkter

 • SOLIDWORKS 3D CAD Desktop

  SOLIDWORKS Desktop

  SOLIDWORKS Desktop SOLIDWORKS Desktop SOLIDWORKS är en beprövad och branschledande CAD-lösning för konstruktörer och ingenjörer Få prisuppgift SOLIDWORKS 3D CAD Desktop Vår flaggskeppsprodukt SOLIDWORKS® 3D

 • SOLIDWORKS Flow Simulation

  SOLIDWORKS Flow Simulation Simulera komplexa vätske- och värmeflöden som är avgörande i din konstruktion med SOLIDWORKS Flow Simulation. Säkerställ funktionen i din produkt och förstå

 • SOLIDWORKS Plastics

  SOLIDWORKS Plastics Optimera din konstruktion och undvik defekta plastdetaljer tidigt i utvecklingsstadiet med SOLIDWORKS Plastics. Öka kvaliteten, få ut din produkt snabbare på marknaden och

Varför oss

Uppnå imponerande resultat och ta dina produkter till marknaden snabbare med vår expertis och teknik.

Få en offert

Hej! Är du redo att prata? Låt oss hjälpa dig att skräddarsy en lösning som passar dina behov och preferenser. Kontakta oss i dag och låt oss börja prata.