SOLIDWORKS Simulation

Simulering handlar inte bara om att se till att din produkt fungerar. Det handlar om att förstå hur den presterar under verkliga förhållanden. Med SOLIDWORKS Simulation kan du utvärdera prestanda, förbättra kvalitet och boosta produktinnovation.

Boosta innovation med simulering

”Tänk om?” är frågan som driver innovation framåt. Med SOLIDWORKS Simulation kan du skapa virtuella verklighetstrogna testmiljöer för statisk och linjär simulering, tidsbaserad rörelsesimulering och utmattningsanalys för att testa din produkt innan tillverkning.

SOLIDWORKS Simulation ger ingenjörer tillgång till Finit Elementanalys (FEA)-funktioner för ökad produktinnovation. Du kan testa din konstruktion mot ett brett spektrum av parametrar som hållfasthet, statisk och dynamisk analys, assembly motion, termisk analys, flödesdynamik och formsprutning av plast.

Med SOLIDWORKS Simulation kan du hantera komplexa och viktiga tekniska utmaningar tidigt i utvecklingsprocessen.

Varför SOLIDWORKS Simulation?

Det finns flera anledningar. Här listar vi tre utmärkande fördelar: 

 • Minska kostnader och materialspill
 • Skapa innovativa lösningar med mindre risktagande
 • Få produkten på marknaden snabbt med kortare designprocess

Våra paket

Simulation Standard

SOLIDWORKS Simulation Standard är en intuitiv, virtuell miljö där du kan testa, anpassa och validera din konstruktion från SOLIDWORKS 3D CAD. Utför linjära statiska analyser av sammanställningar, tidsbaserad rörelsesimulering, utmattningsanalys och bestäm viktiga, fysiska egenskaper för din konstruktion snabbt och enkelt.

Simulation Professional

Med SOLIDWORKS Simulation Professional får du en djupgående kunskap och förståelse för din design och hur den kommer att reagera i olika situationer. Få svar på alla dina frågor med funktioner för testning av dina konstruktioners styrka till viktförhållande, frekvens eller styvhet.

Simulation Premium

SOLIDWORKS Simulation Premium är för tuffa tekniska problem som avancerad dynamik, icke-linjär och utmattningssimulering. Förutom Simulation Standard och Professional, erbjuder detta kraftfulla paket ett utökat urval av pålitliga och avancerade verktyg för icke-linjära och dynamiska kompositkomponenter.

Vill du se alla funktioner i de olika paketen? 

SOLIDWORKS Simulation finns i tre skalbara paket med olika funktioner. Hitta den perfekta lösningen för dina specifika behov.

Funktioner

FunktionerSIMULATION StandardSIMULATION ProfessionalSIMULATION Premium
Concurrent Engineering
Finite Element Analysis
Contacts and Connectors
Post Processing
Communication (Reports and results)
Linear Static Simulation for Assembly
Time Based Mechanism Motion Simulation
Design Comparison Studies
Fatigue Simulation
Trend Tracker
Design Optimisation
Advanced Contacts & Connectors
Event-Based Motion Simulation
Frequency Simulation
Buckling or Collapse Simulation
Structural Thermal Simulation
Drop Test Simulation
Pressure Vessel Design Simulation
Submodeling Simulation
2D Simplification
Non Linear Simulation
Dynamic Simulation
Composites Components Simulation

OMotion växlar upp med SOLIDWORKS Simulation

”När vi har ritat ramen och svingarmen till bakhjulet så har vi kunnat simulera detta direkt i SOLIDWORKS, och på så sätt kunnat garantera att det kommer hålla.”

De mest ställda frågorna

För att kunna göra ett välgrundat beslut behöver du all relevant information. Nedan har vi listat de mest ställda frågorna om SOLIDWORKS Simulation.

Kan jag testa SOLIDWORKS Simulation innan jag investerar?

Om du vill testa SOLIDWORKS Simulation finns det möjlighet att starta en testperiod. Detta är ett bra sätt att ta reda på möjligheterna med programmet utefter dina behov. Testa SOLIDWORKS Simulation gratis här.

Kan jag hyra SOLIDWORKS Simulation?

När du behöver SOLIDWORKS Simulation för ett kortsiktigt projekt, kan en hyrlicens vara det bästa alternativet för dig.

Hyrlicenser erbjuder ett flexibelt upplägg, vilket kan vara användbart för till exempel nystartade företag, entreprenörer och konsulter som får full tillgång till utmärkta verktyg med maximal flexibilitet till en låg kostnad. Du har också möjlighet att blanda villkor och ägda licenser.

Läs mer om hyrlicens för SOLIDWORKS Simulation här.

Jag har redan SOLIDWORKS 3D CAD, varför behöver jag SOLIDWORKS Simulation?

Du har konstruerat den perfekta produkten i SOLIDWORKS 3D CAD och du är klar med din konstruktion. Men hur verifierar du att den fungerar som tänkt under verkliga förhållanden?

Med SOLIDWORKS Simulation kan du utföra linjära och icke-linjära hållfasthetsanalyser, termiska beräkningar, rörelse- och flödesanalyser, optimeringar och mycket mer. Kör flera iterationer genom programvaran och designprodukter för den verkliga världen.

Är SOLIDWORKS Simulation CPU eller GPU intensiv?

Vi rekommenderar att du kombinerar en CPU-klockhastighet på minst 3,3 GHz med 32 GB RAM och en SSD. Dassault Systèmes har officiella rekommendationer för vilka GPU som är kvalificerade för SOLIDWORKS. Besök SOLIDWORKS hemsida här.

Läs mer om saker du bör tänka på när du väljer hårdvara för SOLIDWORKS här.

Genom att använda en hårdvara som följer dessa rekommendationer, får du en smidig upplevelse av SOLIDWORKS programvara.

Term licensing – en skalbar modell

Med våra flexibla och skalbara licensalternativ kan du hyra din programvara för en period på 3 månader, 6 månader eller 1 år – allt utifrån dina behov.

SOLIDWORKS hyrlicens (Term licensing)
En hyrlicens är ett bra alternativ. Det ger dig enkel tillgång till utmärkta verktyg och full flexibilitet till en låg kostnad.

Med en hyrlicens har du tillgång till samma supportnivå som kunder med en köpt licens i prenumerationstjänsten. Dessutom får du fri tillgång till MySolidWorks Professional, certifieringar och SOLIDWORKS Customer Portal.

Som kund har du möjlighet att blanda och kombinera hyrlicenser och köpta licenser (Perpetual license).

Relaterade programvaror

 • SIMULIA

  SIMULIA SIMULIA är ett ledande simuleringsmärke från Dassault Systèmes, med ett stort antal olika programvaror. Det är utformat för dem som vill simulera sina produkter

 • SIMULIA Abaqus

  SIMULIA Abaqus Få träffsäkra beräkningar av produktens beteende och prestanda för komplexa konstruktionsutmaningar med hjälp av simulering. SIMULIA Abaqus är utformat för olika industrier, från

 • SOLIDWORKS Flow Simulation

  SOLIDWORKS Flow Simulation Simulera komplexa vätske- och värmeflöden som är avgörande i din konstruktion med SOLIDWORKS Flow Simulation. Säkerställ funktionen i din produkt och förstå

Vill du testa?

Vill du ha mer information innan du investerar? Kontakta oss idag så hjälper våra experter dig vidare!

Få en offert

Hej! Är du redo att prata? Låt oss hjälpa dig att skräddarsy en lösning som passar dina behov och preferenser. Kontakta oss i dag och låt oss börja prata.